Lady Gaga: Η σοκαριστική εξομολόγηση για τον βιασμό, την κατάθλιψη και την ασθένειά της

Lady Gaga: Η σοκαριστική εξομολόγηση για τον βιασμό, την κατάθλιψη και την ασθένειά της
Η Lady Gaga μιλά στην Oprah Winfrey Youtube

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Lady Gaga μίλησε στην Oprah Winfrey για τον κατ' επανάληψη βιασμό της στα 19 της, τα ψυχολογικά της προβλήματα και την ινομυαλγία από την οποία πάσχει.

Η διάσημη star Lady Gaga παραχώρησε μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην Oprah Winfrey στο πλαίσιο του “Oprah’s 2020 Vision: Your Life in Focus tour” και μίλησε για την κατάθλιψη, τον βιασμό της στα 19, τα τραύματά της και την ασθένεια από την οποία πάσχει, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ψυχικής υγείας.

Ο κατ’ επανάληψη βιασμός στα 19

Η Lady Gaga εξομολογήθηκε τον κατ’ επανάληψη βιασμό της στην ηλικία των 19 και όσα ακολούθησαν έπειτα. Μίλησε για το τραύμα του βιασμού, το μετατραυματικό στρες και τα ψυχολογικά προβλήματά της. Η ίδια έχει επιλέξει να μην ονοματίσει τον βιαστή της, καθώς θεωρεί πως είναι μια πολύ προσωπική της πληροφορία και πως ήδη δίνει μεγάλο αγώνα, αναφερόμενη στον βιασμό της.

“Βιάστηκα κατ’ επανάληψη όταν ήμουν 19. Μου δημιουργήθηκε μετατραυματικό στρες, επειδή δεν επεξεργάστηκα το τραύμα που προέκυψε από τον βιασμό. Δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει. Κανέναν θεραπευτή, κανέναν γιατρό, κανέναν ψυχολόγο, κανέναν ψυχίατρο για να το επεξεργαστώ και να το ξεπεράσω. Ξαφνικά έγινα μία star και ταξίδευα στον κόσμο, πηγαίνοντας από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου μέχρι το γκαράζ, από τη λιμουζίνα μέχρι τη σκηνή, και ποτέ δεν το αντιμετώπισα”.

Ο αυτοτραυματισμός

Η Lady Gaga εξομολογήθηκε πως αντί να έρθει αντιμέτωπη με το τραύμα της, εξώθησε τον εαυτό της στην σκληρή δουλειά και πως δίχως ψυχολογική/ψυχιατρική βοήθεια και χωρίς να αγάπη και φροντίδα προς τον εαυτό της, οδηγήθηκε στον αυτοτραυματισμό.

“Κοβόμουν ή ριχνόμουν και χτυπούσα πάνω στον τοίχο. Συνήθιζα να κάνω πολύ κακά πράγματα στον εαυτό μου. Βλέπεις το αίμα και μετά νιώθεις ακόμη πιο χαωμένος και βγαίνεις ολοένα και περισσότερο εκτός ελέγχου”.

Η κατάρρευση

Σχεδόν μία δεκαετία άρνησης να ακούσει τις ανάγκες της και να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της, η Lady Gaga κατέρρευσε. Το σώμα της την εγκατέλειψε, μέχρι που κατάφερε να το αντιμετωπίσει και να λάβει βοήθεια και αγωγή.

“Ήμουν στον καναπέ και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Κατέρρευσα. Έφεραν έναν ψυχίατρο. Μόλις αρχίσαμε να μιλάμε, συνειδητοποίησε τι μου είχε συμβεί, τότε μου έδωσε φάρμακα, τα οποία πήρα απρόθυμα αρχικά. Στη συνέχεια, έγινε ο ψυχίατρος μου και συγκέντρωσε μια ομάδα για μένα. Πήγα σε ένα μέρος, όπου πηγαίνω μερικές φορές ακόμα και τώρα όταν θέλω να ηρεμήσω και να γεμίσω μπαταρίες. Με φρόντισαν και φτιάξαμε τα πράγματα”.

Η ασθένειά της

Η Lady Gaga εξομολογήθηκε πως πάσχει από ινομυαλγία, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, συναισθηματικές διαταραχές και δυσκολία στον ύπνο.

“Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες στην κατάστασή μου με αυτοάνοσες ασθένειες, αλλά η ινομυαλγία δεν είναι αυτοάνοση ασθένεια”, είπε, δηλώνοντας πως σχετίζεται και με άλλους παράγοντες.

Η δημοφιλής star δήλωσε πως μέχρι σήμερα λαμβάνει την φαρμακευτική αγωγή της, παίρνοντας αντικαταθλιπτικά κάθε μέρα, ενώ οι δύο γυναίκες σε κάποιο σημείο συγκινήθηκαν τόσο πολύ που αγκαλιάστηκαν και έκλαιγαν.

Όσο για το τι την έκανε να σηκωθεί όρθια και να παλέψει, η Lady Gaga απάντησε:

“Όλοι εσείς (δείχνοντας το ακροατήριο). Γυναίκες σαν εσένα (δείχνοντας την Oprah). Η πίστη. Η ελπίδα. Η έμπνευση. Και τα φάρμακα. Η φαρμακευτική αγωγή με βοήθησε πραγματικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα