Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Επιστρέφει το 'βρώμικο' χρήμα του 'αμαρτωλού' ταμείου 1MDB

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Επιστρέφει το 'βρώμικο' χρήμα του 'αμαρτωλού' ταμείου 1MDB

Ποιο το πρώτο σχόλιο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Μαλαισίας

Τις δωρεές που έγιναν προς τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και το ίδρυμά του, από το μαλαισιανό κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB, το οποίο είναι αντικείμενο έρευνας για "ξέπλυμα" χρήματος, θα επιστρέψει ο σταρ του Χόλιγουντ, σύμφωνα με δήλωση των εκπροσώπων του.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη και η οποία ήταν η πρώτη αντίδραση της πλευράς του διάσημου ηθοποιού για την πολυεθνική έρευνα για το ταμείο, σημειώνεται ότι ο Ντι Κάπριο συνεργάζεται με τις αρχές των ΗΠΑ για να διευκρινιστεί αν τα χρήματα που δέχτηκε έχουν προέλθει από αμφισβητήσιμες πηγές.

Τον περασμένο Ιούλιο, σε βάρος εταιρίας παραγωγής του Χόλιγουντ ασκήθηκε αγωγή για 100 εκατ. δολαρίων, ποσό που οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι προήλθε από το "αμαρτωλό" ταμείο 1MDB προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ταινία του 2013 "Ο Λύκος της Wall Street" με πρωταγωνιστή τον Ντι Κάπριο.

Οι εκπρόσωποί του υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έμαθε για το θέμα από τα τότε δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

"Αμέσως εκπρόσωποί του επικοινώνησαν με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί αν ο ίδιος ή το ίδρυμα του έλαβαν δωρεές, που να σχετίζονται άμεσα ή εμμέσως με το συγκεκριμένο ταμείο προκειμένου, αν υπήρχε σύνδεση, αυτές να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό", αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την σημείωση ότι "Όλες οι επαφές ξεκίνησαν από τον κ. Ντι Κάπριο και το ίδρυμά του".

Η εταιρία παραγωγής Red Granite Pictures δήλωσε ότι τα χρήματα που έλαβε δεν είχαν προκύψει από παράνομη πράξη και ότι δεν έχει κάνει, από πλευράς της, τίποτα λάθος.

Το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο συστάθηκε το 1998 και υποστηρίζει μια σειρά από περιβαλλοντικά έργα. Τον περασμένο Αύγουστο το Hollywood Reporter ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι το ίδρυμα του Ντι Κάπριο είχε δεχτεί ως δωρεά από χρηματοδότη από τη Μαλαισία το ποσό των 2 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Ο "χρηματοδότης από τη Μαλαισία", ήταν σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές το ταμείο 1MDB.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο βραβευμένος με Όσκαρ πριν λίγους μήνες για τον ρόλο του την ταινία The Revenant, δέχεται πιέσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις να παραιτηθεί από τη θέση του "Αγγελιοφόρου του Ειρήνης" που του έχει δοθεί από τον ΟΗΕ.

Οι εκπρόσωποι του Ντι Κάπριο επεσήμαναν ότι ο ηθοποιός έχει αποφύγει να μιλήσει μέχρι τώρα για το θέμα "από σεβασμό στην εν εξελίξει έρευνα, η οποία αφορά πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, νοσοκομεία και ιδιώτες, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχουν γίνει αποδέκτες βρώμικου χρήματος".

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε οικονομικό σκάνδαλο εμπλέκεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

SHARE:

24Media Network