Λιποθυμίες από τις ακραίες σκηνές στην θεατρική επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ

Λιποθυμίες από τις ακραίες σκηνές στην θεατρική επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ
Η Κέιτ Μπλάνσετ στα βραβεία BAFTA Jordan Strauss/Invision/AP

Το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους θεατές ότι η παράσταση περιέχει σκηνές αυστηρά για ενήλικους που ενδέχεται να προκαλέσουν "αναστάτωση".

Διχάζει η επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ στο σανίδι του θεάτρου μετά από πολλά χρόνια, με την παράσταση “When We Have Sufficiently Tortured Each Other” (Όταν έχουμε πια βασανίσει αρκετά ο ένας τον άλλον).

Στην πρεμιέρα της παράστασης, την οποία ανεβάζει το Εθνικό Θάτρο του Λονδίνου, μία εκ των θεατών έχασε τις αισθήσεις της λόγω βίαιων σκηνών.

Κατά την διάρκεια της παράστασης, μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μη αντέχοντας την σκληρότητα των σκηνών, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ένα σεξουαλικό όργιο σε αυτοκίνητο και ισχυρές δόσεις έμφυλης βίας σε βάρος γυναικών.

Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται μία βίαιη σεξουαλική σχέση ανάμεσα σε μία γυναίκα, την οποία υποδύεται η Μπλάνσετ, με τον εργοδότη της, τον οποίο ενσαρκώνει Στίβεν Ντιλέιν, γνωστός από τον ρόλο του Stannis Baratheon στο Game Of Thrones. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται η Κέιτι Μίτσελ.

Πρόκειται για μεταφορά της νουβέλας του Σάμιουελ Ρίτσαρντσον, “Πάμελα”, που κυκλοφόρησε το 1740 και αφορά “έξι χαρακτήρες που παρασύρονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι σεξουαλικής κυριαρχίας και υποταγής”.

Μετά την λιποθυμία της ηλικιωμένης γυναίκας, το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους θεατές ότι η παράσταση περιέχει σκηνές αυστηρά για ενήλικους που ενδέχεται να προκαλέσουν “αναστάτωση”.

“Πάντα έβλεπα το θέατρο σαν πρόκληση, είναι κάτι που με εξιτάρει ερμηνευτικά. Ορισμένοι μπορεί να εξοργιστούν, άλλοι να σαστίσουν, άλλοι να ενθουσιαστούν. Πάντα η συζήτηση μετά την παράσταση είναι και η πιο σημαντική”, σχολίασε στον Guardian η Κέιτ Μπλάνσετ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα