Μάικλ Τζάκσον: Ανατροπή στις κατηγορίες περί κακοποίησης ανηλίκων

Μάικλ Τζάκσον: Ανατροπή στις κατηγορίες περί κακοποίησης ανηλίκων
Ο Μάικλ Τζάκσον υποδεχόταν συχνά μικρά παιδιά στην Neverland AP

Βιογράφος του Μάικλ Τζάκσον ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία που θα μπορούσαν να διαψεύσουν κάποιους ισχυρισμούς περί κακοποίησης ανηλίκων. Δύο βασικές ιστορίες που περιγράφονται λεπτομερώς στο ντοκιμαντέρ "Leaving Neverland" έχουν "κατασκευαστεί αποδεδειγμένα", υποστηρίζει.

Ένας βιογράφος του «βασιλιά της ποπ» ισχυρίζεται ότι βρήκε στοιχεία που θα μπορούσαν να διαψεύσουν μερικούς από τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διατυπώνουν οι Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσανκ.

Δύο βασικές ιστορίες που περιγράφονται λεπτομερώς στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» έχουν «κατασκευαστεί αποδεδειγμένα», υποστηρίζει.

Ο Μάικ Σμόλκομ, Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος το 2016 έγραψε το «Making Michael» δήλωσε ότι έχει βρει ιστορική μαρτυρία της μητέρας του Ρόμπσον που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του γιου της, όπως αναφέρονται λεπτομερώς στο «Leaving Neverland».

Ο Σμόλκομ ισχυρίζεται επίσης ότι ένα μέρος των όσων υποστηρίζει ο Σέιφτσακ είναι ασύμβατο με γεγονότα που περιβάλλουν την κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού του στο ράντσο Neverland του Τζάκσον (Neverland Valley Ranch).

Σε δηλώσεις του στη «Mirror Online» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Ρόμπσον είπε ότι η κακοποίηση από τον Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε όταν η οικογένειά του πήγε στο Γκραντ Κάνιον και εκείνος έμεινε με τον τραγουδιστή στη Neverland. Ο Σμόλκομ ισχυρίζεται ότι η μητέρα του Ρόμπσον, Τζόι Ρόμπσον δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου το 1993 ότι ο γιος της πήγε μαζί τους στο ταξίδι.

«Η μητέρα του, Τζόι Ρόμπσον κατέθεσε ενόρκως το 1993/1994 στην υπόθεση Τζόρντι Τσάντλερ ότι ο γιος της, Γουέιντ Ρόμπσον πήγε μαζί τους στο ταξίδι στο Γκραντ Κάνιον και μετά όλη η οικογένεια επέστρεψε στη Neverland για δεύτερη φορά το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η Τζόι Ρόμπσον δεν είχε λόγο να πει ψέματα γι αυτό: Ανοιχτά παραδέχθηκε ότι ο Γουέιντ έμεινε μόνος με τον Τζάκσον σε άλλες περιπτώσεις» ανέφερε ο Μάι Σμόλκομ.

Ο δημοσιογράφος επανήλθε με δηλώσεις του στην εφημερίδα και είπε ότι και η μαρτυρία του Σέιφτσακ επίσης δεν μπορεί να είναι αληθινή.

Ο Σέιφτσακ ισχυρίστηκε στη δίκη εναντίον του ιδρύματος Michael Jackson ότι είχε κακοποιηθεί από το 1988 έως το 1992, όταν ήταν 14 ετών. Ο 41 ετών σήμερα Τζέιμς Σέιφτσακ δήλωσε ότι είχε κακοποιηθεί σε ένα δωμάτιο πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Neverland.

Αλλά ο Σμολκομ αποκαλύπτει άδειες που δείχνουν ότι ο σταθμός τρένου εγκρίθηκε για κατασκευή στις 2 Σεπτεμβρίου 1993. «Η ανακρίβεια στην ιστορία του Σέιφτσακ είναι αυτή», είπε. «Η κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού στη Neverland δεν ξεκίνησε παρά το δεύτερο εξάμηνο του 1993 και δεν λειτούργησε μέχρι το πρώτο μέρος του 1994, όταν ο Σέιφτσακ ήταν 16 ετών» υποστηρίζει ο βιογράφος του Μάικλ Τζάκσον.

Ο Σμόλκομ εξήγησε γιατί αισθάνεται υποχρεωμένος να διερευνήσει τους ισχυρισμούς εναντίον του Μάικλ Τζάκσον.

«Η όλη ιδέα πίσω από αυτή την έρευνα είναι να προσφέρει την ισορροπία που δεν υπήρχε αρχικά, πρώτα στο ντοκιμαντέρ, που δεν έκανε καμία προσπάθεια να διερευνήσει εάν οι ισχυρισμοί των δύο μαρτύρων είναι πράγματι αληθινοί, ή να αμφισβητήσει δύο ανθρώπους που κυνηγούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» υποστήριξε. «Το ντοκιμαντέρ παραβίασε όλους τους κανόνες δεοντολογίας στη σκηνοθεσία και τη δημοσιογραφία», ισχυρίστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα