Νίκος Κουρής: “Είμαι διαβητικός και αυτή είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη”

Νίκος Κουρής: “Είμαι διαβητικός και αυτή είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη”
Ο Νίκος Κουρής στο The 2Night Show Glomex

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το πρόβλημα υγείας του, το οποίο αντιμετωπίζει από την ηλικία των 13 ετών. Εξήγησε πως αυτό δεν τον κάνει να αισθάνεται "καημένος", αλλά πολύ δυνατός.

Ο Νίκος Κουρής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “The 2Night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Για πρώτη φορά, μίλησε δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από 13 ετών και εξήγησε πως αυτό δεν τον κάνει να αισθάνεται “καημένος”, αλλά πολύ δυνατός.


Όπως είπε:

Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι.

Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, τότε με το Τσέρνομπιλ μαζί, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω, που νόμιζαν πως αν είσαι διαβητικός, θα έπρεπε να μείνεις στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Ότι τελείωσες. Γιατί υπήρχε η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή ότι έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα. Δεν ξέρουμε ότι είναι χωρισμένο σε Τύπου 1 και Τύπου 2, ότι είναι ο διαβήτης των παχύσαρκων και ο ινσουλοεξαρτώμενος, τον οποίον έχω και εγώ. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης κάθε μέρα, στην ουσία είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα. Η ζωή μου είναι μια μαθηματική εξίσωση, ειδικά με την επιλογή μου να κάνω θέατρο υψηλού επιπέδου, όπως το θέλω εγώ. Είμαι πολύ περήφανος που τα καταφέρνω. Και επειδή τα έχω καταφέρει και χρόνια τώρα τα καταφέρνω, μπορώ να το πω.

Όσοι το έχουμε θα το μάθουμε, θα το πολεμήσουμε. Οι άνθρωποι που μας αγαπούν πρέπει να μάθουν να παίρνουν την αναγκαία απόσταση. Ότι δεν μπορείς να προφυλάξεις το παιδί από μια υπογλυκαιμία ή από την ταλαιπωρία που θα περάσει. Θα την περάσει, δεν πειράζει. Πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η μόνη μου και η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα