Τομ Χανκς: 'Εχω διαβήτη γιατί είμαι ηλίθιος'

Tom Hanks και Rita Wilson
Tom Hanks και Rita Wilson RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το διαβήτη (14/11) ο Tom Hanks είχε να κάνει μια... κατάθεση ψυχής. Για την ακρίβεια, μια ομολογία.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το διαβήτη (14/11), που προφανώς και δεν έχει ως στόχο να γιορτάσει τη μεταβολική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την αυξημένη παρουσία σακχάρου στο αίμα -και οφείλεται σε ελλιπή έκκριση ινσουλίνης-, αλλά να ενημερώσει, ο Tom Hanks είχε να κάνει μια ομολογία.

“Είμαι υπεύθυνος για τη διάγνωση μου με διαβήτη, τύπου 2” το 2013 “γιατί ήμουν ηλίθιος με τη διατροφή και το βάρος μου”! Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και λάτρης της Ελλάδας είχε συμπτώματα συχνής ούρησης, διψούσε διαρκώς και ένιωθε εξοντωμένος, πήγε στο γιατρό και έμαθε τα καθέκαστα. Σε δηλώσεις του στο Radio Times (εβδομαδιαίο περιοδικό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία) εξήγησε ότι “ οι διακυμάνσεις στο βάρος μου, προς χάριν ρόλων, όπως αυτός στο Castaway (Nαυαγός) και στο Philadelphia, μπορεί να σχετίζονται με τη διάγνωση. Ήμουν υπέρβαρος. Με έχετε δει στις ταινίες. Ξέρετε πώς έδειχνα. Ήμουν τελείως ηλίθιος” είπε προς έκπληξη του δημοσιογράφου που τον άκουγε. Τόνισε ότι “ αν είχα μια πιο ισορροπημένη διατροφή, όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα”.

ADVERTISING

Ο 59χρονος είχε αποκαλύψει το 2013, σε εμφάνιση του στο The Late Show with David Letterman πως έχει διαβήτη Τύπου 2, επισημαίνοντας πως αν δεν τον εντόπιζε και δεν τον τακτοποιούσε θα μπορούσε να εξελιχθεί και να του προκαλέσει τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια έως και ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. “ Πίστευα πως μπορώ να το αποφύγω, με το να πετάω το ψωμάκι από τα burgers μου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν λίγα περισσότερα από αυτό. Έδινα για χρόνια μάχη με το σάκχαρο, πήγα στο γιατρό και μου είπε “ξέρεις τις τιμές που είχε το σάκχαρο σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Λοιπόν, αποφοίτησες! Έχεις διαβήτη Τύπου 2, νεαρέ”. Μετά μου είπε πως είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω και τώρα πια με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος που μου έχει θέσει, θα απαλλαγώ μια και καλή”.

Είχε προηγηθεί μια δύσκολη χρονιά για τον ηθοποιό, δεδομένης της διάγνωσης της συζύγου του, Rita Wilson με καρκίνο στο στήθος -ακολούθως υπεβλήθη σε μαστεκτομή και διορθωτική επέμβαση, πριν ανακοινώσει πως νίκησε τον Απρίλιο του 2012. “ Είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε να πληρώσουμε την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του κόσμου και αυτό είναι ευλογία. Ενόσω όμως, αντιμετωπίζαμε τα θέματα μας, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προσκυνώ το θάρρος της συζύγου μου”.

Μετά τη διάγνωση του, η διατροφή όλης της οικογένειας άλλαξε “ ενώ βρήκαμε και χρόνο για λίγη γυμναστική. Μη φανταστείτε κάτι το τρελό, όπως η tantric yoga. Απλά περπατάμε μαζί”, εξήγησε, με χαμόγελο.

Credit: Richard Shotwell/Invision/AP

24Media Network