Οι Beyonce και Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας

Οι Beyonce και Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας
καρέ Beyone και Jay-Z AP images

"Όταν μιλούν οι Beyoncé και Jay-Z, ο κόσμος εμπνέεται και όταν πρόκειται για μέλη της LGBTQ κοινότητας, οι φωνές αποδοχής τους ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα".

Η Beyoncé και ο Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της LGBTQ κοινότητας με το βραβείο Πρωτοπορίας της οργάνωσης GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation).

Η οργάνωση που τιμά προσωπικότητες από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη μουσική βιομηχανίας, οι οποίες στηρίζουν τη LGBT κοινότητα με βραβεία που απονέμονται σε ειδική τελετή, φέτος θα βραβεύσει το διάσημο ζευγάρι καλλιτεχνών.

Ο σκοπός του βραβείου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της οργάνωσης, είναι να τιμήσει «συμμάχους που επέφεραν σημαντική διαφορά στην προώθηση της αποδοχής των μελών της LGBTQ κοινότητας» και να αναγνωριστούν διάσημοι υποστηρικτές της LGBTQ κοινότητας που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους, μουσική, ταινίες ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενθαρρύνουν την αποδοχή.

«Όταν μιλούν οι Beyoncé και Jay-Z, ο κόσμος εμπνέεται και όταν πρόκειται για μέλη της LGBTQ κοινότητας, οι φωνές αποδοχής τους ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα» τονίζει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλις στο επίσημο δελτίο Τύπου για το βραβείο Vanguard.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που θα είμαστε μαζί τους για να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκδήλωσης LGBTQ στον κόσμο και να τιμήσουμε το έργο τους, καθώς στρέφουν το τόξο της δικαιοσύνης προς τα εμπρός για τη LGBTQ κοινότητα, τους ανθρώπους του χρώματος και τις περιθωριοποιημένες ομάδες παντού» ανέφερε η Σάρα Κέιτ Έλις.

Πέρυσι, το Vanguard Award (Βραβείο Πρωτοπορίας) απονεμήθηκε στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία υπέγραψε επιστολή διαμαρτυρίας για ομοφοβικά νομοσχέδια και έγραψε γράμματα συμπαράστασης σε queer θαυμαστές της.

Η οργάνωση GLAAD ανακοίνωσε ότι οι Beyoncé και Jay-Z γνωστοί και ως The Carters θα παραλάβουν το βραβείο στην 30η τελετή απονομής των GLAAD Awards στις 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια.

Με το βραβείο Πρωτοπορίας έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Σερ, η Τζάνετ Τζάκσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα