Πωλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού η τελευταία φανέλα του Πελέ

Πωλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού η τελευταία φανέλα του Πελέ
Pele AP

Η φανέλα που φορούσε ο αθλητής στον τελευταίο του φιλικό αγώνα πωλήθηκε έναντι ενός συγκλονιστικού ποσού σε μια δημοπρασία στην Ιταλία.

Η φανέλα του θρυλικού παίκτη Πελέ, της Βραζιλίας, πωλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού σε μια δημοπρασία στην Ιταλία. Την θρυλική φανέλα με το νούμερο 10 φορούσε ο ποδοσφαιριστής στον τελευταίο του φιλικό αγώνα με τη Βραζιλία εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, στο στάδιο Maracana, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τον Ιούλιο του 1971.

Pele ASSOCIATED PRESS

 

Ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, με πληθώρα επιτυχιών. Συνολικά 1.283 γκολ, εκ των οποίων 77 ήταν για τη Βραζιλία σε 92 εμφανίσεις.

Σύμφωνα με το wion.com η θρυλική φανέλα πωλήθηκε, τελικά, έναντι των 30.000 ευρώ, ύστερα από μεγάλο ανταγωνισμό.

Pele AP

Η φανέλα αποτέλεσε το κύριο σημείο της εκδήλωσης στο σπίτι της δημοπρασίας Bolaffi στο Τορίνο την Πέμπτη. Άλλα αθλητικά αναμνηστικά περιελάμβαναν μια σπάνια μπλε φανέλα της Juventus που φορούσε ο Ιταλός αμυντικός, Luciano Spinosi, στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 1971 που πωλήθηκε για 9.400 ευρώ ή μια άλλη φανέλα που φορούσε ο θρύλος της Αργεντινής Diego Maradona πουλήθηκε για 7.500 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα