Σπάνια φωτογραφία: Όταν η Βουγιουκλάκη διασκέδαζε με τον Πλωρίτη στον Τσιτσάνη

Σπάνια φωτογραφία: Όταν η Βουγιουκλάκη διασκέδαζε με τον Πλωρίτη στον Τσιτσάνη
Αλίκη Βουγιουκλάκη Aliki Vougiouklaki Official Instagram

Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη μαζί με τον Μάριο Πλωρίτη, οι οποίοι διασκεδάζουν ως ζευγάρι στον Τσιτσάνη, έφερε στο φως ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης.

Η δημοφιλής ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη, που όλοι έχουμε συνηθίσει ξανθιά και ναζιάρα, στα πρώτα της βήματα ήταν μελαχρινή, ωστόσο, εξίσου χαριτωμένη.

Γύρω στα τέλη του 1950 η Αλίκη γνώρισε τον λογοτέχnη, σκηνοθέτη και μεγάλο “θεατράνθρωπο”, Μάριο Πλωρίτη, με τον οποίο έγιναν ζευγάρι. Ο Πλωρίτης γοήτευσε την Αλίκη και έγινε μέντοράς της, ενώ την επηρέαζε στις καλλιτεχνικές της αποφάσεις.

Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης μαζί με τον Μάριο Πλωρίτη έφερε στο φως ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης, που διατηρεί ένα πλούσιο αρχείο με φωτογραφίες μεγάλων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, απεικονίζεται η Αλίκη μαζί με τον Μάριο Πλωρίτη να διασκεδάζουν ως ζευγάρι στον Τσιτσάνη, στο μαγαζί “Φαληρικόν”. Ο Άρης Λουπάσης έγραψε στην ανάρτησή του:

“Φωτό με την Αλίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με τον τότε σύντροφο της Μάριο Πλωρίτη (αριστερά) να διασκεδάζουν με τις επιτυχίες του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη (δεξιά) στο κοσμικό κέντρο “Φαληρικόν” στις Τζιτζιφιές. Ένα από τα θρυλικότερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1958 και μεσουράνησε για είκοσι πέντε χρόνια, με τα μεγαλύτερα αστέρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού να έχουν περάσει από το πάλκο του. Για την Αλίκη ο Μάριος Πλωρίτης υπήρξε ο θεατρικός της μέντορας, ο μεγάλος θεατράνθρωπος που με τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές του, της δίδαξε σημαντικά πράγματα και βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας της. Ήταν αυτός που την προέτρεψε να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της και την πρότεινε στον σημαντικό ηθοποιό Κώστα Μουσούρη σε μεγάλες παραστάσεις ως συμπρωταγωνίστρια, εκτοξεύοντας έτσι την καριέρα της στην κορυφή και το έναυσμα τρία χρόνια μετά ως μεγάλη θιασάρχης. Υπήρξε θεατρικός κριτικός, μεταφραστής, λογοτέχνης, με σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, καθηγητής σε Παν/μιο στο Παρίσι, στο τμήμα θεατρολογίας στην Αθήνα και Ιστορίας θεάτρου στην σχολή Καρόλου Κουν. Ένας απίστευτα ευφυής άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, εκπληκτική άρθρωση και χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, μέσα από μια υπέροχη και καθάρια φωνή που μάγευε τους μαθητές του. Παντρεύτηκε το 1950 την Έλλη Λαμπέτη με την οποία χώρισαν τρία χρόνια μετά όταν εκείνη ερωτεύθηκε τον Δημήτρη Χορν, παρέμεινε όμως ο “αιώνιος” και παντοτινός της φίλος που στάθηκε δίπλα της μέχρι και το τέλος της. Έζησε για τριάντα πέντε χρόνια με την σημαντική Κάτια Δανδουλάκη όπου τα τελευταία δέκα μέχρι το “χαμό” του το 2006, έζησαν μαζί ως σύζυγοι σε ένα μεγάλο και δυνατό έρωτα τον οποίο η αγαπημένη ηθοποιός δεν ξεπέρασε ποτέ. Μια πραγματικά μυθιστορηματική ζωή μιας μεγάλης θεατρικής φυσιογνωμίας που παραμένει μέχρι και σήμερα αναντικατάστατη στον ελληνικό θεατρικό χώρο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα