Στο πλευρό των Σύρων ο 'Μπόρατ'. Δώρισε 900.000 ευρώ για τα θύματα του πολέμου

Στο πλευρό των Σύρων ο 'Μπόρατ'. Δώρισε 900.000 ευρώ για τα θύματα του πολέμου

Δωρεά σε δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις που σχετίζονται με τα θύματα του πολέμου στη Συρία, έκανε ο Βρετανός κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν και η επίσης ηθοποιός, σύζυγός του, Άιλα Φίσερ

Ο Βρετανός κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν, γνωστός ως "Μπρούνο" ή "Μπόρατ" από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, και η σύζυγός του, η Αυστραλέζα ηθοποιός Άιλα Φίσερ δώρισαν 900.000 ευρώ για να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσαν την Κυριακή (27/12) οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέλαβαν τη δωρεά.

Το ζευγάρι δώρισε περίπου 450.000 ευρώ στην οργάνωση Save the Children στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού για την προστασία 250.000 παιδιών από τον κίνδυνο επιδημίας ιλαράς στη βόρεια Συρία.

Αντίστοιχο ποσό δώρισαν στη μη κυβερνητική οργάνωση International Rescue Committee (IRC/Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης) για να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες, καθώς από την αρχή της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2011, εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από τον πόλεμο.

Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν "να σωθούν χιλιάδες ζωές", δήλωσε ο Τζάστιν Φόρσαϊθ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης Save the Children.

"Η δωρεά του Σάσα και της Άιλα είναι μια υπέροχη χειρονομία ανθρωπιάς", δήλωσε από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρόεδρος της IRC και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network