Ζαμπίδης: Η Αποστολία Ζώη είναι νίντζα, κέρδισε άξια

Ζαμπίδης: Η Αποστολία Ζώη είναι νίντζα, κέρδισε άξια

Στη συμμετοχή του στο Nomads αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ζαμπίδης στη συνέντευξή του στο Sport24

Συνέντευξη στο sport24.gr έδωσε ο “Iron Mike”, ένας απ’ τους κορυφαίους kickboxer όλων των εποχών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο Nomads. Συγκεκριμένα είπε:

“Πέρυσι, τέτοια εποχή, μου είχαν κάνει πρόταση να πάω στο Survivor, αλλά αρνήθηκα για διάφορους λόγους. Στην περίπτωση του Nomads, μου ήρθε ένα μήνυμα πολύ νωρίς το καλοκαίρι απ’ τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1 ότι πρέπει να κάνουμε ένα ραντεβού… χθες. Εκεί με ενημέρωσαν για την πρόταση και μου ανέλυσαν τις σκέψεις τους. Αρχικά, έπαθα ένα σοκ γιατί η υπερέκθεση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μεγάλη. Απ’ την πλευρά μου, το πρώτο πράγμα που ρώτησα δεν ήταν ούτε πόσα χρήματα θα πάρω, ούτε πόσο καιρό διαρκεί το παιχνίδι, αλλά ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν.

Γιατί είναι σημαντικό να ταιριάζεις και να είναι συμβατός με τους υπόλοιπους παίκτες. Πέρασε ένα διάστημα συζητήσεων, αλλά τελικά δώσαμε τα χέρια. Προφανώς και στην αρχή ήμουν αγχωμένος γιατί ήξερα ότι κάποιες φορές η συμμετοχή σε ένα τέτοιο ριάλιτι μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Υπήρξαν άτομα που μου είπαν πως ήταν ρίσκο, αλλά εγώ σκέφτηκα όπως και στο Dancing with the Stars. Θα είμαι ο εαυτός μου κι ό,τι γίνει. Ούτως ή άλλως, την πείνα και τις κακουχίες είχα μάθει να τις διαχειρίζομαι ως αθλητής.

Κάθισα εννιά εβδομάδες και αν κρίνω απ’ τις αντιδράσεις του κόσμου δεν μπλέχτηκα κάπου άσχημα. Προσπάθησα να έχω μία καλή παρουσία, να μην μπλέκομαι σε περίεργες καταστάσεις και να επιστρέψω με όμορφες αναμνήσεις στην Ελλάδα”.

Ερωτηθείς για τον ρόλο του “ειρηνοποιού” που είχε αναλάβει, απάντησε:

“Για εμένα, το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός στο συνάνθρωπο. Ήθελα να υπάρχει ειρήνη μεταξύ μας. Υπήρχαν στιγμές που η κατάσταση μύριζε… μπαρούτι, υπήρχε ένταση, αλλά είχα αποφασίσει πως δεν ήθελα να μπλεχτώ σε κάτι τέτοιο. Υπάρχει λόγος; Κανένας. Σκεφτόμουν πως αν είχα μία ήρεμη παρουσία, ακόμα κι αν κάποιος επιχειρούσε να μου ρίξει ‘βέλη’, θα κατάφερνα να τα αποφύγω. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα στοχοποιούσαν αυτόν κι όχι εμένα. Προσωπικά, ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Έπαθα μολύνσεις, είχα γι’ αρκετές ημέρες γαστρεντερίτιδα, αλλά παρ’ όλα αυτά κοίταζα να είμαι εγώ καλά. Αν ήθελε κάποιος να τσακωθεί, ας τσακωνόταν μόνος του (σ.σ. γέλια). Απλά είχα άγχος να μην χρεωθώ κάτι κακό. Τα παιδιά θα πρέπει να μιμούνται και να οικειοποιούνται ωραίες συμπεριφορές κι όχι εντάσεις και κόντρες”.

Σχετικά με το ποιοι ακολούθησαν στρατηγική, αλλά και για τους χαρακτήρες που είδε να αλλάζουν, είπε:

“Ναι, είδα να αλλοιώνονται χαρακτήρες. Υπήρχαν παίκτες που ήταν αλλιώς μπροστά στην κάμερα και αλλιώς στην καθημερινή συμβίωση. Από νωρίς κατάλαβα πως τα πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ό,τι φαίνονται και υπήρχαν άτομα που είχαν στρατηγική. Όταν πας να ζήσεις μία εμπειρία με το ‘σπαθί’ σου, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και κάποιοι που δεν θα έχουν σπαθί και θα προσπαθήσουν με άλλους τρόπους να διαβάλλουν την εικόνα σου. Για να σου πω την αλήθεια, νομίζω πως έχω δει μόλις των 30% πραγμάτων και συμπεριφορών μέσα στο παιχνίδι. Δεν ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω”.

Με ποιον παίχτη ήρθε πιο κοντά; Ήταν η Βασιλική Μιλλούση εκείνη με την οποία είχε την καλύτερη χημεία;

“Ναι, η Βασιλική είναι ένα γλυκύτατο πλασματάκι. Γενικά, σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στη χώρα μας και παλεύουν για τα ελληνικά χρώματα. Ακόμη περισσότερο εκτιμώ όσους έχουν πετύχει και πράγματα εκτός συνόρων. Από εκεί και πέρα, αρκετή παρέα έκανα  με την Όλγα (σ.σ. Πιλιάκη) και τον Γιώργο Κατσινόπουλο. Ο Γιώργος είναι μια χαρά παιδί, κάνει κι αυτός πρωταθλητισμό στο Brazilian Jiu Jitsu. Είμαστε κοντά σε θέμα νοοτροπίας. Βλέπαμε τα ίδια πράγματα και μπορούσαμε να προβλέψουμε καταστάσεις. Μην φανταστείς, βέβαια, πως είχαμε πολύ χρόνο για συζητήσεις. Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και μας έπαιρναν πολλές ώρες τα γυρίσματα. Είχες διαρκώς μία κάμερα πάνω απ’ το κεφάλι σου (σ.σ. γέλια). Γενικά, με όλα τα παιδιά είχα καλές σχέσεις. Δεν είχα πρόβλημα με κάποιον”.

Τέλος, για τη νίκη της Αποστολίας Ζώη και για το αν ήταν πραγματικά καλή στα αθλήματα, σημείωσε:

“Γι’ αυτό το λόγο τη φωνάζαμε και νίντζα! Θεωρώ πως η Αποστολία είναι πολυμήχανη, βρίσκει τρόπους και προσαρμόζεται σε καταστάσεις. Έχει ασχοληθεί με αρκετά αθλήματα και μπορούσε να ανταπεξέλθει πιο εύκολα από εμένα, για παράδειγμα, που είχα επικεντρωθεί στο kick boxing. Βρέθηκε άξια εκεί που βρέθηκε”.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Sport24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα