Ζενεβιέβ Μαζαρί: “Ναι ρε φίλε, και στο χωριό μου έτσι με λέγανε”

Ζενεβιέβ Μαζαρί: “Ναι ρε φίλε, και στο χωριό μου έτσι με λέγανε”
Ζενεβιέβ Μαζαρί Glomex

Με το αστείρευτο χιούμορ που τη διακατέχει, η Ζενεβιέβ Μαζαρί μίλησε για όλα τα "φλέγοντα" ζητήματα. Η τηλεοπτική της εμπειρία, η σχέση με τη μητέρα της και όσα κακεντρεχή έχει ακούσει για το όνομά της.

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12) η Ζενεβιέβ Μαζαρί.

Η πρώην art director του GNTM αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει από παιδί και οι οποίες -όπως έχει κάνει ήδη γνωστό- εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.

Είχα διάφορα κόμπλεξ δικά μου. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν σε βοηθάνε να νιώθεις ότι «το έχεις». Είχες μία κάρτα τεμπελιάς που σου τη δίνανε και έλεγες «δεν γίνεται, δεν τη δέχομαι την ταμπέλα». Έχω φουλ δυσλεξία, που δεν με βοηθούσε ούτε στο λεκτικό, ούτε στο να διαβάζω”, δήλωσε αρχικά η Ζενεβιέβ.

“Στην τάξη ένιωθα πάντα ένα στρες. Η μαμά μου με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι, με πήγαινε σε γιατρούς. Κανένας δεν το καταλάβαινε. Η μαμά μου ήταν αυτή που έψαχνε ανθρώπους για να δουλέψουμε φωνητικά, λεκτικά τι θα κάνουμε. Μόνη της το ξεκίνησε, δεν υπήρχε κατεύθυνση. Της έλεγαν: είναι τεμπέλα. Μην πω την άλλη λέξη, γιατί είναι κακιά”, πρόσθεσε για τη στήριξη που έλαβε από τη μητέρα της.

“Της έλεγαν ότι έχω καθυστέρηση, κάτι που δεν επιτρέπεται να το λες γενικότερα στα παιδιά, γιατί το νευρολογικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται. Και δεν μπορείς μπροστά σε ένα παιδί να μιλήσεις για το νευρολογικό τους σύστημα, απαγορεύεται. Ήμουν μπροστά”, κατέληξε.

Σε άλλο σημείο, μιλώντας για την εμπειρία της από την τηλεόραση, παραδέχθηκε ότι αυτό που την τρόμαζε ήταν μην πει κάτι ανάρμοστο “στον αέρα”, στο πλαίσιο του political correctness.

“Κανόνες δεν κατάλαβα ποτέ και τώρα που έχω αρχίσει να τους αντιλαμβάνομαι, δεν μπορώ να σου πω ότι μου αρέσουν, γιατί δεν μπορώ να σου πω ότι εξυπηρετούν τον άνθρωπο που κάθεται στον καναπέ. Με το να πεις, ας πούμε, ότι στην πρωινή ζώνη απαγορεύεται να πεις κάποια πράγματα, δεν το καταλαβαίνω”.

Τέλος, σε ότι αφορά το ιδιαίτερο όνομά της, η ίδια εξήγησε την προέλευσή του, με το χιούμορ που τη διακατέχει.

“Δεν θα κάτσω να απολογηθώ πώς κατέληξα με αυτό το όνομα. ‘Σε λέγανε και στο χωριό σου Ζενεβιέβ;’. Ναι ρε φίλε, θα κάτσω να απολογηθώ και γι΄ αυτό; Στα χωριά δεν μπορούν να πουν το ‘Ζενεβιέβ’ και το ‘Αφροξυλάνθη’ το λένε περπατώντας. Το ακούω και παθαίνω μισό εγκεφαλικό και χαλάει το μπότοξ μου.

Τσαντίζομαι γιατί είμαι από χωριό που είναι βλάχοι και το έχουν και με υπερηφάνεια. Και έρχεσαι εσύ και μου λες ‘σε λέγανε και στο χωριό σου έτσι’. Ναι, ρε φίλε θα μου πεις εσύ για τους βλάχους που ήταν οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι όταν εσύ δεν ήξερες να γράψεις το όνομά σου ελληνικά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα