Χάλκινο μετάλλιο για το δίδυμο Μάντη – Καγιαλή

Χάλκινο μετάλλιο για το δίδυμο Μάντη – Καγιαλή

Το πέμπτο ελληνικό μετάλλιο πανηγυρίζει η χώρα μας καθώς ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν την τρίτη θέση στην κατηγορία 470 των ανδρών στην ιστιοπλοΐα. Μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση με την Αυστραλία (vid)

Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα, αυτή τη φορά στην ιστιοπλοΐα για τους Μάντη, Καγιαλή οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση και ειδικότερα στην κατηγορία 470 ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Ο τελευταίος αγώνας, ο αγώνας των μεταλλίων όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη μονομαχία για τη δεύτερη και την τρίτη θέση, με την ελληνική ομάδα να δίνει τα πάντα για να ανέβει ένα ακόμη σκαλί στο βάθρο, το οποίο και είχε εξασφαλισθεί ήδη από τις προηγούμενες ιστιοδρομίες.

Το ελληνικό πλήρωμα είχε τερματίσει στη 2η θέση και της 10ης ιστιοδρομίας, ανεβαίνοντας  στην 2η θέση της γενικής κατάταξης.

Στον αγώνα των μεταλλίων συμμετείχαν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης, με πρώτους  τους Κροάτες Φάντελα/Μάρενιτς με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση βρίσκονταν οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.

Κυριολεκτικά στο photo finish οι Μάντης και Καγιαλής βρέθηκαν ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστραλούς, που ήταν εκείνοι που τελικά κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο. Δείτε ένα απόσπασμα από τον τερματισμό στην εκπληκτική medal race:

Πρόκειται για το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρίο 2016: Εξασφάλισαν μετάλλιο οι Μάντης / Καγιαλής στα 470

SHARE:

24Media Network