ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Ουρές κόσμου για να αγοράσουν την εφημερίδα Apple Daily μετά τις συλλήψεις στελεχών της

Χονγκ Κονγκ: Ουρές κόσμου για να αγοράσουν την εφημερίδα Apple Daily μετά τις συλλήψεις στελεχών

"Πρέπει να συνεχίσουμε" γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ Apple Daily, μια ημέρα μετά την έφοδο στα γραφεία της, κατά την οποία πέντε στελέχη συνελήφθησαν.

H ακτιβίστρια υπέρ της δημοκρατίας Άγκνες Τσόου

Χονγκ Κονγκ: Αφέθηκε ελεύθερη η ακτιβίστρια υπέρ της δημοκρατίας Άγκνες Τσόου

Η απελευθέρωση της Άγκνες Τσόου συμπίπτει με την επέτειο της διαδήλωσης της 12ης Ιουνίου του 2019 όταν ένα εκατ. άνθρωποι έκαναν πορεία διαμαρτυρόμενοι κατά της πρότασης της κυβέρνησης να επιτραπούν οι εκδόσεις πολιτών στην ηπειρωτική Κίνα.

Πολίτες με μάσκες στο Χονγκ Κονγκ

Εμβόλιο κορονοϊού: "Δύσπιστο" το Χονγκ Κονγκ - Εκατομμύρια δόσεις στα σκουπίδια

Μπορεί το Χονγκ Κονγκ να είναι ένα από τα σπάνια μέρη στον κόσμο που κατάφερε να προμηθευτεί επαρκή αριθμό δόσεων για να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού της, ωστόσο η δυσπιστία των κατοίκων έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια εμβόλια να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Υγειονομικό προσωπικό στο Χονγκ Κονγκ

Σκληρό lokcdown στο Χονγκ Κονγκ: Μητέρες αποχωρίζονται τα μωρά τους

Οικογένειες στριμώχονται σε μικρούς χώρους καραντίνας και βρέφη αποχωρίζονται τις μητέρες τους με βάση τους νέους κανονισμούς για την ανάσχεση των κρουσμάτων στο Χονκγ Κονγκ. Πλήθος διαμαρτυριών από τους πολίτες.

Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Κατηγορίες σε 47 ανθρώπους, σε μόλις μία ημέρα, βάσει του νόμου για εθνική ασφάλεια

Ο αμφιλεγόμενος νόμος για την εθνική ασφάλεια τιμωρεί την ανατρεπτική και την αποσχιστική δράση. Μέχρι στιγμής 99 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την παραβίασή του.

Κόσμος σε κεντρικό δρόμο του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ-Κονγκ: Διαμέρισμα πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ: 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο

Ένα νεόδμητο διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι μεγιστάνες του Χονγκ Κονγκ, σε αντίθεση με τη γενικότερη κατάσταση, δεν γνωρίζουν κρίση.

Kατά την αιφνίδια εμφάνιση της αστυνομίας, στις γειτονιές του Χονγκ Κονγκ οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να υποβληθούν σε τεστ και να μη φύγουν από τα σπίτια τους έως ότου βγουν τα αποτελέσματα.

Το Χονγκ Κονγκ παρουσιάζει στον κόσμο το "αιφνίδιο lockdown"

Το τελευταίο δεκαήμερο η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εμφανίζεται στη γειτονιά που έχει επιλέξει, την αποκλείει, κατεβάζει τους κατοίκους στο δρόμο και τους υποχρεώνει να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Τι άλλο περιλαμβάνει το 'αφινίδιο lockdown'.

Ροζ κινέζικο δελφίνι στο Χονγκ Κονγκ, 15 Σεπτεμβρίου 2000. Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δει κανείς αυτό το είδος δελφινιού.

Χονγκ Κονγκ: Σπάνια ροζ δελφίνια επιστρέφουν χάρη στην παύση κυκλοφορίας

Σπάνια ροζ δελφίνια επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ, αφότου σταματά η κυκλοφορία των φέρι λόγω κορονοϊού, δίνοντας στους επιστήμονες μια ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν από κοντά.

Κεντρικός δρόμος στο Χονγκ Κονγκ

Κορονοϊός στο Χονγκ Κονγκ: Ανοίγουν μπαρ, πισίνες και θεματικά πάρκα

Χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό το Χονγκ Κονγκ. Ανοίγουν μπαρ, πισίνες και θεματικά πάρκα. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων παραμένει σε ισχύ, όπως και η απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων παραλιών.

Σύλληψη του Τζίμι Λάι - Μεγιστάνα των ΜΜΕ στο Χονγκ Κονγκ

Ανησυχία για τη σύλληψη του Τζίμι Λάι - Οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Βρετανίας

Βρετανία και ΗΠΑ εκφράζουν "βαθιά ανησυχία" για τη σύλληψη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Τζίμι Λάι. "Ο νόμος για την εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται για να φιμώσει τη φωνή της αντιπολίτευσης".

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Yπέγραψε νόμο που προβλέπει κυρώσεις στην Κίνα για το Χονγκ Κονγκ- Με αντίποινα απειλεί το Πεκίνο

Ο νόμος που εγκρίθηκε ομόφωνα από το αμερικανικό Κογκρέσο "δίνει στην κυβέρνησή μου νέα ισχυρά εργαλεία προκειμένου να δώσουν λόγο τα πρόσωπα και οι οντότητες που ενέχονται στην καταστολή των ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ" τόνισε ο Τραμπ.

Σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ

ΟΗΕ για Χονγκ Κονγκ: Ανησυχίες για τις "υπερβολικά ευρείες" διατάξεις του νόμου για το περί ασφάλειας

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν "θορυβηθεί' από τις συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ που γίνονται ήδη βάσει του νόμου αυτού με άμεση ισχύ, ακόμα και μία ημέρα μετά την εφαρμογή του.

Ο Χάικο Μάας

ΥΠΕΞ Γερμανίας: "Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει μπαλάκι των άλλων"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Γερμανίας μίλησε μεταξύ άλλων για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα του, αλλά και για την πανδημία και τα προβλήματα που έφερε.

Διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ για τον νόμο εθνικής ασφάλειας

Μαίνεται η διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας: "Μπλόκο" στις βίζες Αμερικανών υπηκόων

"Οι ΗΠΑ επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη νομοθεσία της Κίνας για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, αλλά δεν θα τα καταφέρουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Απαγορεύτηκε επετειακή πορεία για την επιστροφή της πόλης στην Κίνα

"Βάσει της αποτίμησης του κινδύνου, η αστυνομία θεωρεί ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες είναι δραστηριότητες υψηλού κινδύνου", αναφέρει η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.