ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Κόσμος σε κεντρικό δρόμο του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ-Κονγκ: Διαμέρισμα πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ: 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο

Ένα νεόδμητο διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι μεγιστάνες του Χονγκ Κονγκ, σε αντίθεση με τη γενικότερη κατάσταση, δεν γνωρίζουν κρίση.

Kατά την αιφνίδια εμφάνιση της αστυνομίας, στις γειτονιές του Χονγκ Κονγκ οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να υποβληθούν σε τεστ και να μη φύγουν από τα σπίτια τους έως ότου βγουν τα αποτελέσματα.

Το Χονγκ Κονγκ παρουσιάζει στον κόσμο το "αιφνίδιο lockdown"

Το τελευταίο δεκαήμερο η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εμφανίζεται στη γειτονιά που έχει επιλέξει, την αποκλείει, κατεβάζει τους κατοίκους στο δρόμο και τους υποχρεώνει να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Τι άλλο περιλαμβάνει το 'αφινίδιο lockdown'.

Ροζ κινέζικο δελφίνι στο Χονγκ Κονγκ, 15 Σεπτεμβρίου 2000. Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δει κανείς αυτό το είδος δελφινιού.

Χονγκ Κονγκ: Σπάνια ροζ δελφίνια επιστρέφουν χάρη στην παύση κυκλοφορίας

Σπάνια ροζ δελφίνια επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ, αφότου σταματά η κυκλοφορία των φέρι λόγω κορονοϊού, δίνοντας στους επιστήμονες μια ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν από κοντά.

Κεντρικός δρόμος στο Χονγκ Κονγκ

Κορονοϊός στο Χονγκ Κονγκ: Ανοίγουν μπαρ, πισίνες και θεματικά πάρκα

Χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό το Χονγκ Κονγκ. Ανοίγουν μπαρ, πισίνες και θεματικά πάρκα. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων παραμένει σε ισχύ, όπως και η απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων παραλιών.

Σύλληψη του Τζίμι Λάι - Μεγιστάνα των ΜΜΕ στο Χονγκ Κονγκ

Ανησυχία για τη σύλληψη του Τζίμι Λάι - Οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Βρετανίας

Βρετανία και ΗΠΑ εκφράζουν "βαθιά ανησυχία" για τη σύλληψη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Τζίμι Λάι. "Ο νόμος για την εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται για να φιμώσει τη φωνή της αντιπολίτευσης".

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Yπέγραψε νόμο που προβλέπει κυρώσεις στην Κίνα για το Χονγκ Κονγκ- Με αντίποινα απειλεί το Πεκίνο

Ο νόμος που εγκρίθηκε ομόφωνα από το αμερικανικό Κογκρέσο "δίνει στην κυβέρνησή μου νέα ισχυρά εργαλεία προκειμένου να δώσουν λόγο τα πρόσωπα και οι οντότητες που ενέχονται στην καταστολή των ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ" τόνισε ο Τραμπ.

Σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ

ΟΗΕ για Χονγκ Κονγκ: Ανησυχίες για τις "υπερβολικά ευρείες" διατάξεις του νόμου για το περί ασφάλειας

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν "θορυβηθεί' από τις συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ που γίνονται ήδη βάσει του νόμου αυτού με άμεση ισχύ, ακόμα και μία ημέρα μετά την εφαρμογή του.

Ο Χάικο Μάας

ΥΠΕΞ Γερμανίας: "Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει μπαλάκι των άλλων"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Γερμανίας μίλησε μεταξύ άλλων για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα του, αλλά και για την πανδημία και τα προβλήματα που έφερε.

Διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ για τον νόμο εθνικής ασφάλειας

Μαίνεται η διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας: "Μπλόκο" στις βίζες Αμερικανών υπηκόων

"Οι ΗΠΑ επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη νομοθεσία της Κίνας για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, αλλά δεν θα τα καταφέρουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Απαγορεύτηκε επετειακή πορεία για την επιστροφή της πόλης στην Κίνα

"Βάσει της αποτίμησης του κινδύνου, η αστυνομία θεωρεί ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες είναι δραστηριότητες υψηλού κινδύνου", αναφέρει η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.

Στις 9 Ιουνίου 2019, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωναν στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ ενάντια σε μια νομοθεσία που διευκόλυνε την έκδοση κακοποιών προς την ηπειρωτική Κίνα.

Χονγκ Κονγκ: Ένα χρόνο μετά, φέρει ακόμα τα σημάδια της διαδήλωσης της 9ης Ιουνίου

Στις 9 Ιουνίου 2019, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωναν στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ ενάντια σε μια νομοθεσία που διευκόλυνε την έκδοση κακοποιών προς την ηπειρωτική Κίνα.

Βουλή του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: "Δίκοπο μαχαίρι" η άρση του αμερικανικού ειδικού καθεστώτος

Αποστάσεις από τη συζήτηση για τη νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια που επιβάλλει η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ το Χονγκ Κονγκ. Τι ακριβώς σημαίνει η απώλεια του ειδικού καθεστώτος.

Συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, συγκρούσεις με τις αρχές- 180 συλλήψεις

Καθώς οι διαδηλωτές αυξάνονταν στις συνοικίες Κοζγουέι Μπέι και Γουαντσάι, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος, και αντλίες νερού.

Αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Στην τελική ευθεία η εφαρμογή του νόμου "εθνικής ασφάλειας" - Καλέσματα για διαδηλώσεις

Οι αντικαθεστωτικές ενέργειες δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές, διαμηνύει το Πεκίνο. Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθησαν οι προσκλήσεις να κατέβει ο κόστους δρόμους.