Χωρίς όρια η κρατική αναλγησία: Ζητούν 20.000 ευρώ από τους γονείς του άτυχου ειδικού φρουρού Στ. Λαζαρίδη

Χωρίς όρια η κρατική αναλγησία: Ζητούν 20.000 ευρώ από τους γονείς του άτυχου ειδικού φρουρού Στ. Λαζαρίδη

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η κίνηση του ΟΠΑΔ να ζητήσει το ποσό των 20.000 ευρώ από τους γονείς του Στάθη Λαζαρίδη, του ειδικού φρουρού ο οποίος από το 2007 είναι καθηλωμένος μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι εν ώρα καθήκοντος, σε ενέδρα στα Ζωνιανά

Ξεχασμένοι από όλους τους αρμόδιους συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους ο Σταύρος Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από σφαίρα τον Νοέμβριο του 2007 σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης και οι γονείς του, που βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια το παιδί τους να είναι καθηλωμένο, νοσηλευόμενο στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Ξεχασμένοι από τους πάντες με εξαίρεση έναν, τον ΟΠΑΔ, ο οποίος πριν λίγες μέρες προχώρησε στην εξής εξωφρενική (τουλάχιστον) κίνηση: να στείλει χαρτί στους γονείς στην Κοζάνη, ζητώντας να πληρώσουν εντόκως 14.680 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδα τους από τότε που συνόδευσαν τον γιο τους σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ. Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος Στ. Λαζαρίδης είχε μεταβεί στο Ισραήλ τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, τον Φεβρουάριο του 2008 και είχε παραμείνει εκεί τρεις μήνες, χωρίς δυστυχώς η κατάσταση του να βελτιωθεί. Το κόστος της μετακίνησης και της νοσηλείας (περίπου 375.000 ευρώ), είχε καλυφθεί από το κράτος, ωστόσο οι γονείς του που όπως ήταν φυσικό τον είχαν συνοδεύσει, βρίσκονται τώρα να χρωστάνε στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, περίπου 20.000 ευρώ (με τους τόκους).

"Ξέρετε τι τραβά η οικογένεια; Τι τραβά η μάνα και ο πατέρας; Ήρθε χαρτί, εδώ στην Αστυνομία, από τον εισαγγελέα Κοζάνης για να πληρώσουμε εμείς αυτά τα χρήματα. Εμείς που ξοδέψαμε μόνο τότε πάνω από 30.000 ευρώ και δυστυχώς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για το παιδί μας" δήλωσε στο neakriti.gr, ο τραγικός πατέρας Γιάννης Λαζαρίδης.

Και πρόσθεσε: "Ο καιρός περνά και η ζωή μας έχει σταματήσει εδώ κι έξι χρόνια. Δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική ζωή. Πάντρεψα τα παιδιά μου, έκανα εγγόνια, αλλά η χαρά κάτω από το λαιμό δεν κατεβαίνει. Να βλέπεις το παιδί, όπως είναι έτσι... Να σε κοιτάζει στα μάτια και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Μερικές φορές το παιδί γυρίζει το κεφάλι του, αναστενάζει, δακρύζει, αλλά μέχρι εκεί. Το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του είναι κατεστραμμένο από τη σφαίρα και αυτό έγινε από την αρχή".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θυσία του Στάθη Λαζαρίδη εν ώρα καθήκοντος, σύμφωνα με τον πατέρα του, δεν έχει δικαιωθεί, καθώς κανείς από όσους κατηγορήθηκαν για την ενέδρα, δεν καταδικάστηκε ως αυτουργός της φονικής επίθεσης. Από τους έξι κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι μόνο δύο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network