Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Κήπο του Μεγάρου

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Κήπο του Μεγάρου

Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη μουσική παράσταση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Κήπο του Μεγάρου. Συμμετέχουν Δήμητρα Παπίου και Παναγιώτης Μάργαρης

Το NEWS 247 σας προσφέρει 4 διπλές προσκλήσεις για τη μουσική παράσταση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Κήπο του Μεγάρου, το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και κερδίστε.

Μια παράσταση «πολυσυνεργατική και εφ’όλης της ύλης» με τον σπουδαίο τραγουδοποιό να ερμηνεύει γνωστά κι αγαπημένα, παλιά και νέα τραγούδια από το σύνολο της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και άλλα που συνδέθηκαν με τη φωνή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκε επί μακρόν. Συμμετέχουν η αισθαντική Δήμητρα Παπίου και ο εξαίρετος κιθαριστής Παναγιώτης Μάργαρης.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, ο πληθωρικός τροβαδούρος του ελληνικού ροκ, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, καταφθάνει στον Κήπο του Μεγάρου για μια one off συναυλία. Μια παράσταση «πολυσυνεργατική και εφ’όλης της ύλης» – όπως ο ίδιος την αποκαλεί – που σκιαγραφεί το προφίλ ενός από τους πλέον καταξιωμένους σύγχρονους Έλληνες τραγουδοποιούς μέσα από την προσωπική ερμηνεία παλιών και νέων τραγουδιών του ίδιου αλλά και καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργαστεί επί μακρόν.

Τραγουδιών που άντεξαν στο χρόνο κι αγαπήθηκαν απ’όλους, γεμάτων νοσταλγικά συναισθήματα, εκρήξεις, αλήθειες, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα που μας προτρέπουν να αντισταθούμε στους δύσκολους καιρούς αλλά και να ερωτευτούμε, να βρούμε μ’άλλα λόγια το αντίβαρο στη ζυγαριά της ψυχής για να ισορροπήσουμε…

Η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον κήπο είναι συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMΙ

Μοιρασμένο σε δύο μέρη, το πρόγραμμα της βραδιάς θα ξεκινήσει με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να «ξανασυστήνει» με το δικό του μοναδικό στυλ επιλεγμένα τραγούδια που συνδέθηκαν με σπουδαίους καλλιτέχνες με τους οποίους συμπορεύτηκε για μεγάλα διαστήματα, στη διάρκεια μιας περίπου 15ετίας: ανάμεσά τους, «Τα βεγγαλικά σου μάτια» του Γιώργου Νταλάρα (με τον οποίο πρωτοσυνεργάστηκε ως «Τερμίτης» το 1984, στην ερμηνεία των τραγουδιών «Σκόνη» και «Αρκούδες» απ’το δίσκο Αμαρτωλή Μαρία), το «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» και τη «Σύμβαση» του Διονύση Τσακνή με τον οποίο αποτέλεσαν για χρόνια ένα αχώριστο συναυλιακό δίδυμο (οι καλλιτεχνικές τους εμφανίσεις στο Λυκαβηττό και τη μουσική σκηνή Μετρό το 1993 οδήγησαν και στην πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία με το Η νύχτα θα το πει, έναν χρόνο μετά), τον «Φύλακα Άγγελο» του Γιάννη Κότσιρα (πρωτοσυναντήθηκαν στη μεγάλη συναυλία των Τερμιτών το 1998 και το 2001 πρωτοσυνεργάστηκαν δισκογραφικά στο Εφάπαξ, τη μουσική που έγραψε για την ομώνυμη ταινία του Ν. Ζαπατίνα) ή τον «Άμλετ της Σελήνης» του Χρήστου Θηβαίου…

Στο ίδιο «συνεργατικό» πνεύμα θα κινηθεί και το δεύτερο μέρος της συναυλίας του όπου στο πλαίσιο μιας μουσικής αναδρομής στην προσωπική του δισκογραφία θα ερμηνεύσει – με τη συνοδεία του εξαίρετου κιθαριστή Παναγιώτη Μάργαρη – μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια του, αρκετά απ’τα οποία τραγούδησε παρέα με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τα: «Διδυμότειχο Blues» (το περίφημο κομμάτι από τον ομώνυμο δίσκο του 1991, με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα), «Μικρός Τιτανικός» (από τον Ρίξε κόκκινο στη νύχτα του ’93), «Πόσο σε θέλω» (με τον Διονύση Τσακνή, από τον Η νύχτα θα το πει), «Νότος» (με τον Μπάμπη Στόκα από τους Πυξ Λαξ, στον Παυσίλυπον του 1997), «Και τι ζητάω» (με τον Διονύση Σαββόπουλο, από τον Ετσι δραπευτεύω απ’τις παρέες του ’99), «Έλα ψυχούλα μου» (Το διάλειμμα κρατάει δυο ζωές, 2001) ή το «Έτσι κι αλλιώς» (με τα Κίτρινα Ποδήλατα στις Αλκυονίδες Μέρες του 2005). Πρόκειται για τραγούδια αντιπροσωπευτικά της πλούσιας προσωπικής του εργογραφίας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 (με το δίσκο Ο Μαγαπάς κι η Σαγαπώ, έναν χρόνο αφότου έκλεισε ο κύκλος του συγκροτήματος «Τερμίτες») για να καταλήξει στο διπλό cd του 2012 «Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο» όπου έμπλεκε τη φωνή του με φωνές αγαπημένων του Ευρωπαίων συναδέλφων (Adamo, Angelo Branduardi, Tonino Carotone, Christophe, Maria Pilar Piluca, Quatuor Stevens, Josep Tero κ.ά.) αλλά και Ελλήνων καλλιτεχνών (όπως οι Χάρις Αλεξίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χάρης Κατσιμίχας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη κ.ά.) σε νέες συνθέσεις και παλαιότερα κομμάτια του κάνοντας έτσι ένα παλιό όνειρό του πραγματικότητα.

Καθώς και στην άκρως επιτυχημένη, ομώνυμη συναυλία του πέρσι το καλοκαίρι στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, αποσπάσματα της οποίας θα «αναβιώσουν» και στην παρούσα εκδήλωση με τον ίδιο να «συνυπάρχει» επί σκηνής με μερικούς από τους προαναφερόμενους καλλιτέχνες που θα είναι «παρόντες» μέσα από την οθόνη προβολής video.

Αλλά και live, με την αισθαντική Δήμητρα Παπίου (από τις τελευταίες συνεργασίες του): μια φλογερή και ταυτόχρονα διακριτική παρουσία στο χώρο της ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής που θα συμπράξει σ’αυτό το ελεύθερο και ιδιαίτερα εκφραστικό μουσικό δρώμενο ερμηνεύοντας προσωπικές της επιτυχίες όπως τα «Πεθαίνω για σένα» (σε μουσική Λ. Μαχαιρίτσα και στίχους Ελ.Ράντου-Γ. Μαύρου), το «Άμα δεν σε θέλει» (των Λ. Μαχαιρίτσα-Λ. Δημοπούλου), «Αυτή η νύχτα μένει» του Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και αγαπημένα της τραγούδια σαν την «Μαριάνθη των ανέμων» του Μάνου Χατζιδάκι…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: €10.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της  συναυλίας: €12,00

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Οι όροι συμμετοχής στους διαγωνισμούς του NEWS 247, εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα