Διαύγεια στη Διαύγεια: Οι αναθέσεις του ελληνικού κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2023

Διαύγεια στη Διαύγεια: Οι αναθέσεις του ελληνικού κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2023

Δείτε στο Παρατηρητήριο της Διαύγειας του NEWS 24/7 όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν τις κρατικές αναθέσεις του πρώτου τριμήνου του 2023, ενώ διανύουμε το τελευταίο μίλι προς τις εθνικές εκλογές του Μαΐου.

Το Παρατηρητήριο της Διαύγειας του NEWS 24/7 έχει ως στόχο να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες μία πληρέστερη εικόνα του συνόλου των αναθέσεων που κάνει το Δημόσιο σε ποικίλους τομείς, αλλά και να απλοποιήσει την πληροφορία που φτάνει στη δημόσια σφαίρα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ανά εβδομάδα όσο και ανά τρίμηνο, δημοσιεύουμε μια σειρά στοιχείων που αφορούν το κυβερνητικό έργο και σκοπό έχουν να συμβάλλουν στη διαφάνεια και στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρωτίστως διότι αποτελεί την πύλη προς τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Υπουργεία και λοιποί φορείς κλείνουν εκκρεμότητες και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα (των εκλογών), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρείται μεγάλη μείωση στο σύνολο των Πράξεων σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα, οι αναθέσεις του τερματικού τριμήνου του 2022 ξεπέρασαν τις 112.000, ενώ αντιθέτως στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς (2023) σημειώθηκε μια αισθητή μείωση με τις αναθέσεις έργου, προμηθειών και υπηρεσιών να ξεπερνούν οριακά τις 77.500.

Όσον αφορά τα Υπουργεία τώρα, αντίστοιχες μειώσεις παρατηρήθηκαν τόσο στο Υπουργείο Άμυνας που από 2001 Πράξεις «έπεσε» στις 827 όπως και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που από τις 2088 αναθέσεις πραγματοποίησε 1623 το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Οριακά λιγότερες (από 64 σε 54) ήταν και οι Πράξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού.

Δείτε στο Παρατηρητήριο της Διαύγειας του NEWS 24/7 αναλυτικά όλα τα νεότερα στοιχεία των κρατικών αναθέσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα