Οι πιο γνωστές, παράξενες και απίστευτες ιστορίες μετακίνησης

Διαβάζεται σε 4'
Οι πιο γνωστές, παράξενες και απίστευτες ιστορίες μετακίνησης
Photo by Jan Baborák on Unsplash

Η Uber μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και μοιράζεται ξεχωριστά γεγονότα, που καθόρισαν τον τρόπο που διεξάγονται οι μετακινήσεις σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Το NEWS 24/7 και η Uber μοιράζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες μετακίνησης. Μπορείτε να δείτε τις ιστορίες μετακίνησης της προηγούμενης χρονιάς, εδώ.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 – Το ανάποδο τρένο του Βούπερταλ

Ένα ανάποδο τρένο που κινείται σε μονής διαδρομής σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί τον τρόπο μετακίνησης για περισσότερους από 80.000 ανθρώπους καθημερινά στο Βούπερταλ της Γερμανίας, όπως επίσης και ένα ξεχωριστό τουριστικό αξιοθέατο.Το τρένο – ορόσημο της περιοχής, διανύει μια διαδρομή 13,3 χιλιομέτρων, σε ύψος περίπου 12 μέτρων πάνω από τον ποταμό Βούπερ και περίπου 8 μέτρων πάνω από τον δρόμο που περνά από την κοιλάδα, ενώ μόλις τέσσερις από τις 20 στάσεις του περνούν πάνω από στερεό έδαφος.Οι υπερυψωμένες γραμμές και οι σταθμοί του Schwebebahn, κατασκευάστηκαν μεταξύ 1897 και 1903. Για την κατασκευή του σκελετού στήριξης και των σταθμών χρησιμοποιήθηκαν περίπου 19.200 τόνοι χάλυβα! Πολλά αξιοθέατα είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια από τους 20 σταθμούς του κρεμαστού σιδηροδρόμου και η συνολική διαδρομή που κάνει το τρένο διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 – Μια αξέχαστη βόλτα με Toboggan στη Μαδέρα

Αν βρεθείς στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια βόλτα με τα Toboggan. Μπορεί σήμερα τα ιδιαίτερα αυτά ψάθινα έλκηθρα που μοιάζουν με ανάποδες πολυθρόνες να απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε τουρίστες, όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Ξεκίνησαν από τον 19ο αιώνα ως δημόσια συγκοινωνία, καθώς ήταν ο ευκολότερος τρόπος για τους κατοίκους της περιοχής να ταξιδέψουν από το χωριό Μόντε στο Φουντσάλ. Με την ανάπτυξη των δημοσίων συγκοινωνιών, τα έλκηθρα σταμάτησαν να αποτελούν τη λύση για τις μετακινήσεις και έγιναν από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο νησί της Μαδέρα. Είναι κατασκευασμένα στο χέρι από λυγαριά, με παραδοσιακή τεχνική που χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του 1800! Τα έλκηθρα, οδηγούνται από δύο άνδρες, τους Carreiros, που είναι ντυμένοι στα λευκά, φορώντας τα χαρακτηριστικά ψάθινα καπέλα της Μαδέρα και μπότες με λαστιχένια σόλα, αρκετά βαριές ώστε να μπορούν να σταματήσουν το έλκηθρο στην κατηφόρα, αν χρειαστεί. Η τυπική διαδρομή είναι μήκους 2 χιλιομέτρων σε κατηφόρα και η ταχύτητα φτάνει τα 30 χιλιόμετρα την ώρα!

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 – Ένα ταξί μεταμορφώνεται για να δώσει χαρά σε παιδιά με καρκίνο

Στη Φλωρεντία, υπάρχει ένα ταξί διαφορετικό από τα άλλα, τόσο για την εντυπωσιακή εσωτερική του διακόσμηση, όσο και για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, ανάμεσα στις κούρσες. Μετά την απώλεια του συντρόφου της το 2001 από όγκο, η γυναίκα που όλοι πλέον ξέρουν ως “θεία Κατερίνα” κληρονόμησε το ταξί του “Milano 25” το οποίο διαμόρφωσε με πολύχρωμη διακόσμηση και παιχνίδια, μεταμορφώνοντάς το σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, για να περνούν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ευχάριστα στη διαδρομή τους προς το νοσοκομείο, την οποία προσφέρει δωρεάν. Όπως λέει η ίδια, “τα παιδιά μπορεί να είναι άρρωστα, αλλά μπορούν και πρέπει να είναι ευτυχισμένα”.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 – Τα αμφίβια λεωφορεία της Ολλανδίας

Ένας επισκέπτης που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ολλανδία μπορεί να σοκαριστεί όταν ξαφνικά συνειδητοποιήσει ότι το λεωφορείο στο οποίο βρίσκεται πέφτει ξαφνικά στο νερό, οι Ολλανδοί όμως, δεν πανικοβάλλονται. Κι αυτό γιατί ξέρουν πως τα Amfibus, τα αμφίβια λεωφορεία που συναντά κανείς στην Ολλανδία, μπορούν εξίσου να κινούνται στο δρόμο αλλά και στην επιφάνεια του νερού, εναλλάξ. Ενώ δηλαδή το λεωφορείο κινείται στο δρόμο, πέφτει στο κανάλι και επιστρέφει ξανά στο οδικό δίκτυο. Οι ολλανδικές πόλεις εξυπηρετούνται από αυτό το αμφίβιο όχημα για περισσότερο από μια δεκαετία. Κατασκευασμένο από την Dutch Amphibious Transport, το Amfibus μπορεί να διανύσει 60 μίλια την ώρα στην άσφαλτο και 6,5 κόμβους στο νερό.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα