Διεγράφη η Κυπριακή Δημοκρατία από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Διεγράφη η Κυπριακή Δημοκρατία από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται από τη διαγραφή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη νέα και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην Ευρώπη εμφανίζονται και κράτη εκτός Ε.Ε. (Pic)

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε το επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μετά την αναβάθμιση των online υπηρεσίων του υπουργείου, ως διά μαγείας... η Κυπριακή Δημοκρατία εξαφανίστηκε από τον σχετικό ιστότοπο, ενώ αναμένεται πλήθος αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, υπό τις οδηγίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, οι αρχές και προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ , από την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών και υπάρχει μόνο το ψευδοκράτος.

Διεγράφη η Κυπριακή Δημοκρατία από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα " Sabah" , σύμφωνα με την οποία το νέο χαρακτηριστικό της νέας ιστοσελίδας είναι η ολιστική προσέγγιση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και η τουρκική διπλωματία δεν θα επικεντρώνεται μόνον στις εξελίξεις σε ορισμένες περιοχές, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο "Φιλελεύθερος" χαρακτηριστικό της ολιστικής προσέγγισης στη νέα ιστοσελίδα είναι το ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ χωρών-μελών και μη της Ε.Ε. και στην ενότητα "Ευρώπη", εκτός από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβάνονται χώρες όπως η Ρωσία, το Μαυροβούνιο και το ψευδοκράτος.

Η νέα ιστοσελίδα δεν αναφέρεται σε επεισόδια όπως το "One minute" του Νταβός και η μειωτική μεταχείριση του Τούρκου Πρέσβη στο Ισραήλ, ωστόσο προβάλλεται το επεισόδιο της ισραηλινής επέμβασης στο Mavi Marmara και αναφέρεται ότι η Τουρκία απαιτεί την απολογία του Ισραήλ και τις σχετικές αποζημιώσεις, ώστε να εξομαλύνει της σχέσεις με το Τελ Αβίβ.

SHARE:

24Media Network