news 24/7

ΔΙΚΗ

Στιγμιότυπο από την απολογία του καθ'ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναιρέσεις και κενά στην απολογία του Ρουπακιά - "Λέτε πως φταίει ο Παύλος;" ρώτησε η πάρεδρος

Με συνοπτικές διαδικασίες και σε τεταμένο κλίμα, εξήλθε της δικαστικής αίθουσας ο Γ. Ρουπακιάς ολοκληρώνοντας την απολογία του. Δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τις τρεις από τις τέσσερις απολογίες του που έχουν προηγηθεί και επιχείρησε να καλύψει τους συγκατηγορουμένους τους. Τι είπε για Μιχαλολιάκο και Λαγό.

Απολογίες κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Φραστικό επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ένταση μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Με το "άδειασμα" του Ρουπακιά και τη "συγγνώμη" προς τον Γιάννη Λαγό, ολοκλήρωσε για σήμερα την απολογία του ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Αύριο η απολογία Ρουπακιά.

Ο Νίκος Μίχος

Δίκη για "Συνεργείο": Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.

καρέ από αντιφασιστική πορεία για τα πέντε χρόνια δολοφονίας του Φύσσα, Μάγδα Φύσσα

Μάγδα Φύσσα για Χρυσή Αυγή: Στη δίκη χωρίς βουλευτική ιδιότητα. Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει

"Είναι πολύ σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έλθουν στη Δίκη με τη βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. Θα σταματήσουν να έχουν και οι δικηγόροι τους την έπαρση που είχαν", δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα, αναφερόμενη στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Απολογία του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρσκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχάλαρος δήλωσε ότι ήταν σπίτι του κατά τη δολοφονία Φύσσα - Μάρτυρες τον τοποθετούν έξω από το "Κοράλλι"

Ο Αν. Μιχάλαρος ανέφερε στο δικαστήριο πως έμαθε από την τηλεόραση όσα είχαν συμβεί, αλλά και την εμπλοκή του δικού του ονόματος.

H οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πατέρας Γιακουμάκη: Η Κρήτη έχει παλικάρια - Η εικόνα στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης

"Σήμερα με αυτή την απόφαση, ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα", σχολίασε μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, και διάβασε τη δήλωση του πατέρα του άτυχου φοιτητή.

Απολογία του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρσκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το τρίπτυχο "Δεν θυμάμαι, δεν ρώτησα, δεν με αφορά" στις απολογίες

Παρουσία της Περιστέρας Μπαζιάνα απολογείται σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Κ. Κορκοβίλης, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης κατέρρευσε στο εδώλιο ενώ είχε ξεκινήσει η απολογία του Κ. Κορκοβίλη στην δίκη της "Χρυσής Αυγής", την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιφνίδια διακοπή, κατέρρευσε ο Πατέλης

Σήμερα η 367η δικάσιμος στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών με παρόντες κατηγορούμενους τους: Αναδιώτη, Καζαντζόγλου, Κομιάνο, Πατέλη, Ρουπακιά, Κορκοβίλη, Σκάλκο, Μιχάλαρο. Διακοπή μετά τη λιποθυμία Πατέλη.

Συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου κρατώντας πλακάτ και φωτογραφίες είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε να εκδώσει την απόφαση για τη δολοφονία Παπαγεωργίου στις 3 Ιουλίου. Τι σημαίνει αυτό για τα ισόβια που έχει επιβληθεί στο βασικό κατηγορούμενο πρωτόδικα.

Δίκη Γιακουμάκη: Ενοχή για τους 8 Κρητικούς, αθώωση για έναν πρότεινε ο Εισαγγελέας

Δίκη Γιακουμάκη: Ενοχή για τους 8 Κρητικούς, αθώωση για έναν πρότεινε ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών

Δίκης Χρυσής Αυγής: "Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω" αποκαλύπτει ο Γ. Δήμου

Ο Γ. Δήμου που φέρεται να μίλησε με τον Γ. Ρουπακιά μετά τη σύλληψή του για τη δολοφονία Φύσσα, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές για να μην πει την αλήθεια. Αναφέρθηκε ακόμη και την εμπλοκή του βουλευτή Γ. Λαγού αλλά και άλλων προσώπων μετά το φονικό.

Δίκη "Χρυσής Αυγής"

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται τις καταθέσεις μαρτύρων, αυτοπτών και μη, ο Καλαντζόγλου

Η δήλωση του Ιω. Καζαντζόγλου ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του μουσικού, Μάγδας. Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να μειώσει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, αλλά και των κατηγορούμενων που τον εμπλέκουν στη δολοφονία.

Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής με πρώτη υπόθεση αυτήν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 34 ετών, μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Άγγου με παραδοχή επικοινωνίας και δικαιολογίες

Το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Ιω. Άγγος, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από την παρέα του Φύσσα στην καφετέρια "Κοράλλι" χωρίς ωστόσο να αντιδράσει. "Τον ήξερα τον Ρουπακιά. Τον συνάντησα στα γραφεία (της τοπικής). Ήθελα να μάθω τί έγινε και πήρε τον Πατέλη", υποστήριξε ακόμη.

Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγή. Στην φωτό η μητέρα του Παυλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα ξανά αντιμέτωπη με τον Ρουπακιά

Με το σχολιασμό των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο εδώλιο κάθονται 15 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανάμεσά τους και ο Ρουπακίας. Εμφανώς ταραγμένη παρακολουθεί τη διαδικασία η Μάγδα Φύσσα.

Αίθουσα δικαστηρίου

Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος, εκτιμά ότι η δίκη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, αν και όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν οι κατηγορούμενοι θα προσέλθουν να καταθέσουν.

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Βίαιη προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Βίαιη προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου

Οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες, γιατί εκτός από τις απολογίες των κατηγορουμένων, στο ακροατήριο θα ακουστούν και οι προτάσεις της Εισαγγελέως για τους ίδιους και για τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων.

Οπαδοί του φασιστικού κόμματος "Χρυσή Αυγή"

Χρυσή Αυγή: Τέσσερα χρόνια δίκης - Πότε αναμένεται η τιμωρία, όλα τα δεδομένα

Αύριο συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, μία ενεργή ναζιστικού τύπου εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα. Στο ιστορικό της έχει διάφορες εγκληματικές ενέργειες, μία εκ των οποίων είναι και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013.

Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της

Μάγδα Φύσσα: Αν μπορούσαν οι Χρυσαυγίτες να με θάψουν, θα με θάβανε

ΑΦΙΕΡΩΜΑ NEWS 24/7 ΣΤΟΥΣ 88,6: Η Μάγδα Φύσσα, ο Σταύρος Κοντονής, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο Νίκος Δένδιας και μετέχοντες στη δίκη που κλείνει τέσσερα χρόνια μας μιλούν για μια δικαίωση που περιμένουν όλοι. "Δεν γίνεται τα παιδιά να ζούνε με τον τρόμο γιατί εκεί έξω υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση" είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του Παύλου στη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής που μας έκανε, ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα για το γιγάντωμα της ΧΑ μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη

Ξεκίνησε η δίκη σε βάρος του Κώστα Πάσσαρη

Ο κατηγορούμενος δεν κάθισε σήμερα στο εδώλιο, αφού οι ρουμανικές αρχές αρνούνται την έκδοσή του. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να αποφυλακιστεί και να μεταχθεί στην Ελλάδα.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο

Καμπαγιάννης: Συνειδητή στρατηγική κωλυσιεργία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στόχος των χρυσαυγιτών είναι να περάσουν οι εκλογές χωρίς να έχουν αρχίσει οι απολογίες τους και να μη δει ο κόσμος τον Μιχαλολιάκο στο εδώλιο, εκτιμά ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης.

Ξεκίνησε η δίκη για την θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Δικαστήρια Ιωαννίνων

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη των εννέα Κρητικών για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι εννέα Κρητικοί συμφοιτητές του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο bullying που δεχόταν ο άτυχος νεαρός, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Πανό για τον δολοφονημένου μετανάστη από το Πακιστάν Σ. Λουκμάν στο συλλαλητήριο ενάντια σε κάθε ρατσιστική πολιτική

Δίκη Λουκμάν: Καταδίκη με ρατσιστικό κίνητρο ζητά ο εισαγγελέας

Για "μια ανόητη, φανατική και καταστροφική ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας, μιας ιδεοληψίας που φέρνει μόνο καταστροφή για τους ανθρώπους και τα έθνη, όπως και στο παρελθόν" έκανε λόγο ο εισαγγελέας, προτείνοντας την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 27χρονου.

Υπόθεση Πολύζου: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Έφεσης της σύγχρονης Μήδειας

Υπόθεση Πολύζου: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Έφεσης της σύγχρονης Μήδειας

Η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 23χρονου και σήμερα θα ξεκινούσε η εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

O Χαντίμ Χουσείν και η Σουγκράν Μπίμπι στον τόπο της δολοφονίας του γυιού  τους Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πετράλωνα: Συγκέντρωση για τα έξι χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Ο δικηγόρος των αιγύπτιων αλιεργατών που επίσης είχαν πέσει θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την πορεία της δίκης του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τον 46χρονο δείχνουν ως εγκέφαλο της απαγωγής οι δικαστικές αρχές

Στον 46χρονο αποδίδεται μεταξύ άλλων ότι ανέλαβε την οργάνωση της ομάδας, επέλεξε τον "στόχο" και τους συνεργούς του και ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση αρπαγής του επιχειρηματία.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα

Εγκληματικές καθυστερήσεις στη δίκη της ΧΑ. Βαριές οι ευθύνες της Πολιτείας

Την επιτάχυνση στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε καθημερινή βάση, με την αποκλειστική διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών μέχρι τη λήξη της ζήτησαν από τον προϊστάμενο του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Ο 53χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά την 23χρονη φοιτήτρια σε διαμέρισμα στην Δάφνη

Καταδίκη για τον βιαστή της Δάφνης

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 42 ετών, χωρίς ελαφρυντικά για αρπαγή κατά εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά εξακολούθηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αίθουσα δικαστηρίου

Προσωποκράτηση μητέρας, αν δεν αφήσει το παιδί να δει τη γιαγιά

Απόφαση-σταθμό εξέδωσε το Πρωτοδικείο Πατρών, υποχρεώνοντας μητέρα να επιτρέπει την επικοινωνία του γιου της με τη γιαγιά του, διαφορετικά θα κρατείται και θα της επιβάλλεται χρηματική ποινή.

Ντοκουμέντα της έρευνας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που διεξήγαγε το κέντρο Forensic Architecture

Παπαδάκης για δολοφονία Φύσσα: Συνεργοί οι 8 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ - Να οδηγηθούν στο εδώλιο

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις καθυστερήσεις στην ακροαματική διαδικασία, ενώ ζήτησε την παραπομπή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που ήταν εκεί, μαζί με τους κατηγορούμενους ως μέλη της ΧΑ.

Ο Γεωργιανός, γνωστός και με το ψευδώνυμο το "Λίπος", μεταφέρεται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου

Διακόπηκε και πάλι η δίκη του "Λίπους" στον Άρειο Πάγο

Οι δικαστές διέκοψαν για τέταρτη κατά σειρά φορά τη δίκη του Γεωργιανού φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι. Την Παρασκευή θα απαντήσουν και στα νέα αιτήματα των συνηγόρων του, που τέθηκαν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Δίκη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο

Δίκη Ζέμπερη: Η κακή ψυχολογική κατάσταση της Δώρας και οι μαρτυρίες των συναδέλφων της

Εν μέσω μεγάλης έντασης συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη. Κατά την προσαγωγή του 58χρονου κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πατέρας της, τον περίμενε στις σκάλες όπου και επιχείρησε να τον λιντσάρει, ωστόσο απομακρύνθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού άρχισε με πρώτο μάρτυρα τον πατέρα της Δώρας. Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν σκότωσε αυτός την 32χρονη. Με κατάρες και φωνές τον υποδέχτηκαν οι συγγενείς της έξω από το δικαστήριο.

Ο 53χρονος φερόμενος ως δράστης της ομηρίας και της κακοποίησης της 22χρονης φοιτήτριας σε διαμέρισμα στην Δάφνη, οδηγείται στον ανακριτή

Ξεκίνησε η δίκη του βιαστή της Δάφνης - Λύγισε η 23χρονη στην κατάθεσή της

Η δίκη ξεκίνησε με τη μαρτυρική κατάθεση της 23χρονης φοιτήτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κοπέλα λύγισε όταν κλήθηκε να περιγράψει τον εφιάλτη που έζησε.