Δικογραφία σε βάρος 83χρονου που έπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρείας

Στιγμιότυπο απο την Δίκη για το Παραδικαστικό κύκλωμα στο Εφετείο Αθηνών,όπου κατηγορούμενοι είναι οι Κεχαγιόγλου - Γιοσάκης          ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Στιγμιότυπο απο την Δίκη για το Παραδικαστικό κύκλωμα στο Εφετείο Αθηνών,όπου κατηγορούμενοι είναι οι Κεχαγιόγλου - Γιοσάκης ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε σε βάρος 83χρονου ημεδαπού, ο οποίος λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας από το Ι.Κ.Α.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 83χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας. Ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα περίπου δεκατεσσάρων (14) ετών (Δεκέμβριος του 1999 έως και Φεβρουάριος του 2014) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Ι.Κ.Α. τουλάχιστον 36.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network