Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, γράφει στο NEWS 24/7 για τη στέγαση στη χώρα μας και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε πολίτη της Ελλάδας και ιδιαίτερα τους νέους.
Εκπόνηση μελέτης για το Δημογραφικό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Θετική ανταπόκριση για το πρόγραμμα "Μπροστά για την οικογένεια". Δρομολογούνται νέες δράσεις.
Περισσότεροι είναι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στη χώρα μας και αυτό θα συνεχίσει για τις δυο επόμενες δεκαετίες. Οι δύο λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για τις τέσσερις κατηγορίες πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα για ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, τη σχέση γονιμότητας - εισοδήματος και την από κοινού αντιμετώπισή του θέματος με το πρόβλημα σύγκλισης των εισοδημάτων.
Το δημογραφικό είναι το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναλύει τους δύο δρόμους για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις. Τι θα γίνει αν αποτύχουμε.
Η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο συνέδριο του Economist για το δημογραφικό και την αγορά εργασίας σημείωσε ότι η δημιουργία οικογένειας με αυτούς τους μισθούς και σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολη για τους νέους.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανόρθωσης, το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει επαρκώς στους πολίτες. Ποια θέματα θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συζήτηση, αν ποτέ ανοίξει.
Όσοι βιάζονται να κατηγορήσουν τα νέα ζευγάρια στην Ελλάδα για απροθυμία σχετικά με την απόκτηση παιδιών, καλό είναι να γνωρίζουν τι ισχύει σε τέσσερις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά για τις νέες οικογένειες.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος έχει και την ιατρική ιδιότητα, δεν θα μιλήσει τελικά στο συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.
Η Πρωτοβουλία αφορά ένα διευρυμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πέντε πυλώνων για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας.
Μια διεκδίκηση που μας πάει προς τα πίσω έγινε πραγματικότητα. Τώρα το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνιας πρέπει να βάλει πιο δυνατά στη συζήτηση την ισότητά των δύο φύλων.
Το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα θα παραμείνει ως έχει- στην καλύτερη των περιπτώσεων- τουλάχιστον για 20 χρόνια ακόμη. Τα μοντέλα των ειδικών και οι μη επαρκείς απαντήσεις του κράτους.
Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου για τη γέννηση του μωρού. Απευθείας θα ξεκινά η διαδικασία για το επίδομα γέννας. Όσα αλλάζουν Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τους φόβους της για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.
Με ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του Ν. Δένδια ξεκίνησε το υπουργικό. Στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "ταλαιπωρία των πολιτών"
Το μεγάλο πρόβλημα και η μεγάλη πρόκληση του δημογραφικού προβλήματος και του ακατάσχετου brain drain στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα αίτια και οι λύσεις.
“Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι, να μην γίνουμε λιγότεροι” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε οτι πρέπει να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι στην ήδη υπάρχουσα υπογεννητικότητα ήλθε να προστεθεί η μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων.
Ένας στους δύο ερωτώμενους (52.9%) θεωρεί το υψηλό οικονομικό κόστος ως πολύ σημαντικό παράγοντα στην απόφασή του για να αποκτήσει τέκνο. Ταυτόχρονα, το οικονομικό κόστος φαίνεται πως αποτελεί πολύ σημαντικό πρόβλημα για το 80% του δείγματος.
Στα πλαίσια της συνάντησης, η οποία τείνει να γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «H Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας για τους Έλληνες και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας».
Σχεδόν κατά 34.000 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας κατά το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης, ενώ μειώθηκαν οι υιοθεσίες.
Αυτοκριτική για τις ευθύνες της Εκκλησίας, των κυβερνήσεων και των γονιών για το πρόβλημα - Οι γενναίες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν πριν είναι αργά κατά τον σεβασμιώτατο.
Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα συνεχίζεται και μάλιστα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 2018 χάθηκε ένας πληθυσμός όσο η Καρδίτσα! Τα συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και η ανάλυση του Βύρωνα Κοτζαμάνη, Καθηγητή Δημογραφίας ο οποίος μιλάει στον News 24/7.
Το 2060 ένας στους τρεις Ευρωπαίους θα είναι πάνω από 65 ετών, σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Ερευνών της ΕΕ - SOS για την Ελλάδα όπου 169 μη απασχολούμενοι θα αναλογούν σε 100 εργαζόμενους.
Ο διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Ε.Κ.Κ.Ε., Διονύσης Μπαλούρδος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν είναι μονοδιάστατα, ενώ χαρακτήρισε θετική τη "μερική συναίνεση στο κοινοβούλιο".
"Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές" σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών για το δημογραφικό, σημειώνοντας πως "στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης ενισχύθηκε η τάση αναβολής απόκτησης πρώτου παιδιού σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία".
O πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο πληθυσμός θα αυξηθεί ως «λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης» κι πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εργασίας, ενώ επέκρινε την φοβικότητα και την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει η ΝΔ την ενσωμάτωση των μεταναστών δεύτερης γενιάς.