ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου για τη γέννηση του μωρού. Απευθείας θα ξεκινά η διαδικασία για το επίδομα γέννας. Όσα αλλάζουν Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Βουλή των Ελλήνων

ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τους φόβους της για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα"

Με ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του Ν. Δένδια ξεκίνησε το υπουργικό. Στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "ταλαιπωρία των πολιτών"

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του Εconomist για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.

Θεοδωρικάκος: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

“Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι, να μην γίνουμε λιγότεροι” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε οτι πρέπει να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου.

Τυπικός θάλαμος.

Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα: Οι παράγοντες που συμβάλλουν στο πρόβλημα

Ένας στους δύο ερωτώμενους (52.9%) θεωρεί το υψηλό οικονομικό κόστος ως πολύ σημαντικό παράγοντα στην απόφασή του για να αποκτήσει τέκνο. Ταυτόχρονα, το οικονομικό κόστος φαίνεται πως αποτελεί πολύ σημαντικό πρόβλημα για το 80% του δείγματος.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Παυλόπουλος: "Ανάγκη για το δημογραφικό να προστατευτεί η πολύτεκνη οικογένεια"

Στα πλαίσια της συνάντησης, η οποία τείνει να γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «H Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας για τους Έλληνες και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας».

Φωτογραφία αρχείου

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 33.857 άτομα του πληθυσμού της χώρας - Αυξήθηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης

Σχεδόν κατά 34.000 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας κατά το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης, ενώ μειώθηκαν οι υιοθεσίες.

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ: "Το δημογραφικό απειλεί ανοικτά το μέλλον του έθνους μας"

Αυτοκριτική για τις ευθύνες της Εκκλησίας, των κυβερνήσεων και των γονιών για το πρόβλημα - Οι γενναίες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν πριν είναι αργά κατά τον σεβασμιώτατο.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Η "βόμβα" του δημογραφικού: Ελλάδα των γερόντων - Μόνο το 2018 μειώθηκε ο πληθυσμός κατά 33.857

Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα συνεχίζεται και μάλιστα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 2018 χάθηκε ένας πληθυσμός όσο η Καρδίτσα! Τα συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και η ανάλυση του Βύρωνα Κοτζαμάνη, Καθηγητή Δημογραφίας ο οποίος μιλάει στον News 24/7.

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο της Ερμού, Κυριακή

Μπαλούρδος: Παραμελημένο ζήτημα το δημογραφικό - Προφητική έρευνα του ΕΚΚΕ

Ο διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Ε.Κ.Κ.Ε., Διονύσης Μπαλούρδος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν είναι μονοδιάστατα, ενώ χαρακτήρισε θετική τη "μερική συναίνεση στο κοινοβούλιο".

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Θεοδωράκης για δημογραφικό: Οι αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες

"Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές" σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παγιώνουν τη βαρβαρότητα που βιώνουν νέα ζευγάρια και μητέρες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών για το δημογραφικό, σημειώνοντας πως "στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης ενισχύθηκε η τάση αναβολής απόκτησης πρώτου παιδιού σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία".

Ο Αλέξης Τσίπρας στα στη Βουλή

Τσίπρας: Λύση δημογραφικού χωρίς λιτότητα και με ενσωμάτωση των μεταναστών

O πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο πληθυσμός θα αυξηθεί ως «λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης» κι πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εργασίας, ενώ επέκρινε την φοβικότητα και την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει η ΝΔ την ενσωμάτωση των μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Ομιλία Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

Γεννηματά: Το δημογραφικό πρέπει να μας ενώσει αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι «η αναγέννηση του κοινωνικού κράτους» θυμίζοντας ότι η σύσταση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα ήταν δική της πρόταση.

O πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρέμβαση Μητσοτάκη για το δημογραφικό στη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να μιλήσει σήμερα στη Βουλή για την ανάγκη λήψης μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των νέων γονέων, στήριξης των εργαζόμενων μητέρων και ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών

Σκιές ανθρώπων στο πλακόστρωτο από τον απογευματινό ήλιο στην πλατεία Συντάγματος

Δημογραφικό: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Την Τρίτη η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για το Δημογραφικό. 'Η δημογραφική πολιτική δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε παράλληλο βηματισμό με την συνολικότερη αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική πολιτική" επισημαίνεται σε αυτό.

O Λόης Λαμπριανίδης

Λαμπριανίδης: Η τάση του brain drain έχει μειωθεί

"Το δημογραφικό δεν μπορεί να λυθεί άμεσα. Όποια πολιτική και να κάνουμε τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από δεκαετίες" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οικογένεια στο δρόμο

Γεωργακόπουλος: Οι Έλληνες αναβάλλουν το θέμα του παιδιού γιατί νιώθουν ανασφάλεια

Ο διευθυντής περιεχομένου της διαΝΕΟσις, μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 για το δημογραφικό κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για υπογεννητικότητα στη χώρα μας και τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων και θετικών πολιτικών ώστε να διαμορφωθεί καταλληλότερο περιβάλλον για την οικογένεια.

Παππούς με το εγγονάκι του

SOS για το δημογραφικό: Η Ελλάδα μικραίνει κάθε χρόνο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι (8,8 εκατ.) και γηραιότεροι (το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, από 1/5 που είναι σήμερα. Το News 24/7 παρουσιάζει έρευνα του ΕΚΚΕ για λογαριασμό της διαΝΕΟσις για τα αίτια και τις συνέπειες του φαινομένου, αλλά και για το πώς μπορεί να σχεδιαστεί μια νέα οικογενειακή πολιτική για την Ελλάδα.

Φωτογραφία αρχείου

Δημογραφικό, το "σιωπηλό έγκλημα" των τελευταίων 30 χρόνων

Το δημογραφικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως ένα άμεσης προτεραιότητας εθνικό ζήτημα. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και χρειάζεται άμεση εγρήγορση. Από όλους.

Στιγμιότυπο από το 12ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Συνέδριο ΝΔ: Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο, τα κίτρινα γιλέκα και οι σαμαρικές "φωνές"

Οι εκλογές συσπειρώνουν τους γαλάζιους υπό το Μητσοτάκη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ανάγκη να φτιάξει το κοινωνικό προφίλ της ΝΔ. Χατζηδάκης, Μαριέττα, Καραμανλής προβληματίζονται για το μέλλον λόγω Γαλλίας, ενώ Σαμαράς, Γεωργιάδης φωνάζουν για ορθοδοξία και έθνος

Β. Μεϊμάράκης

Μεϊμαράκης: Εμείς είμαστε το ίδιο μαχητές και με γραβάτα και χωρίς

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως στο επόμενο συνέδριο θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Παράλληλα, επισημοποιήθηκε ότι θα είναι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: Το δημογραφικό είναι και ζήτημα γεωπολιτικής ισορροπίας με τους γείτονες

Στη μείωση πληθυσμού της Ελλάδας για πρώτη φορά μεταπολεμικά αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. Σημείωσε ότι η Ελλάδα αν υποθέσουμε ότι βγαίνει από την κρίση, βγαίνει με το ίδιο μοντέλο με το οποίο μπήκε στην κρίση.

Πιερρακάκης: Το δημογραφικό είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας

Πιερρακάκης: Το δημογραφικό είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας

Ο διευθυντής ερευνών της "διαΝΕΟσις" Κυριάκος Πιερρακάκης στον News 24/7 στους 88,6. "Για πρώτη φορά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο έχουμε μείωση πληθυσμού. Ήμασταν 11,1 εκ. το 2011 τώρα είμαστε 10,7 εκ, δηλαδή είναι πιο πολλοί οι θάνατοι από τις γεννήσεις".

Σια Αναγωστοπούλου

Δημογραφικό: Στον Νίκο Βούτση την Παρασκευή το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής

“Αν θέλουμε, λοιπόν, να μιλήσουμε για πολιτική το δημογραφικό πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Πρέπει να δούμε την πολυπλοκότητα του δημογραφικού” ανέφερε η πρόεδρος Σία Αναγνωστοπούλου