ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας στο NEWS 24/7: Το πρόβλημα της στέγης και το χρέος μας στη νέα γενιά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, γράφει στο NEWS 24/7 για τη στέγαση στη χώρα μας και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε πολίτη της Ελλάδας και ιδιαίτερα τους νέους.

Eurobank

Eurobank: Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό

Εκπόνηση μελέτης για το Δημογραφικό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Θετική ανταπόκριση για το πρόγραμμα "Μπροστά για την οικογένεια". Δρομολογούνται νέες δράσεις.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα

Περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις καταγράφονται πλέον σχεδόν σε όλη την Ελλάδα

Περισσότεροι είναι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στη χώρα μας και αυτό θα συνεχίσει για τις δυο επόμενες δεκαετίες. Οι δύο λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ακρόπολη.

Η δημογραφική παρακμή της Ελλάδας

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, τη σχέση γονιμότητας - εισοδήματος και την από κοινού αντιμετώπισή του θέματος με το πρόβλημα σύγκλισης των εισοδημάτων.

Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου στο συνέδριο του Economist: "Η αντιμετώπιση του δημογραφικού απαιτεί αξιοπρεπείς μισθούς"

Η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο συνέδριο του Economist για το δημογραφικό και την αγορά εργασίας σημείωσε ότι η δημιουργία οικογένειας με αυτούς τους μισθούς και σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολη για τους νέους.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Ecofin, στις Βρυξέλλες.

Το μέλλον μας αφορά όλους, όχι μόνο την κυβέρνηση …

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανόρθωσης, το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει επαρκώς στους πολίτες. Ποια θέματα θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συζήτηση, αν ποτέ ανοίξει.

Οικογένεια

Τα κίνητρα που δίνουν οι χώρες του Βορρά στις νέες οικογένειες δεν τα φανταζόμαστε στην Ελλάδα

Όσοι βιάζονται να κατηγορήσουν τα νέα ζευγάρια στην Ελλάδα για απροθυμία σχετικά με την απόκτηση παιδιών, καλό είναι να γνωρίζουν τι ισχύει σε τέσσερις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά για τις νέες οικογένειες.

Μπορούν οι μετανάστες να σώσουν την Ελλάδα;

Μπορούν οι μετανάστες να σώσουν την Ελλάδα;

Το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα θα παραμείνει ως έχει- στην καλύτερη των περιπτώσεων- τουλάχιστον για 20 χρόνια ακόμη. Τα μοντέλα των ειδικών και οι μη επαρκείς απαντήσεις του κράτους.

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Αλλάζει η δήλωση γέννησης: ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου για τη γέννηση του μωρού. Απευθείας θα ξεκινά η διαδικασία για το επίδομα γέννας. Όσα αλλάζουν Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Βουλή των Ελλήνων

ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τους φόβους της για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα"

Με ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του Ν. Δένδια ξεκίνησε το υπουργικό. Στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "ταλαιπωρία των πολιτών"

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του Εconomist για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.

Θεοδωρικάκος: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

“Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι, να μην γίνουμε λιγότεροι” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τόνισε οτι πρέπει να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου.

Τυπικός θάλαμος.

Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα: Οι παράγοντες που συμβάλλουν στο πρόβλημα

Ένας στους δύο ερωτώμενους (52.9%) θεωρεί το υψηλό οικονομικό κόστος ως πολύ σημαντικό παράγοντα στην απόφασή του για να αποκτήσει τέκνο. Ταυτόχρονα, το οικονομικό κόστος φαίνεται πως αποτελεί πολύ σημαντικό πρόβλημα για το 80% του δείγματος.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Παυλόπουλος: "Ανάγκη για το δημογραφικό να προστατευτεί η πολύτεκνη οικογένεια"

Στα πλαίσια της συνάντησης, η οποία τείνει να γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «H Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας για τους Έλληνες και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας».

Φωτογραφία αρχείου

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 33.857 άτομα του πληθυσμού της χώρας - Αυξήθηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης

Σχεδόν κατά 34.000 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας κατά το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης, ενώ μειώθηκαν οι υιοθεσίες.

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ: "Το δημογραφικό απειλεί ανοικτά το μέλλον του έθνους μας"

Αυτοκριτική για τις ευθύνες της Εκκλησίας, των κυβερνήσεων και των γονιών για το πρόβλημα - Οι γενναίες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν πριν είναι αργά κατά τον σεβασμιώτατο.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Η "βόμβα" του δημογραφικού: Ελλάδα των γερόντων - Μόνο το 2018 μειώθηκε ο πληθυσμός κατά 33.857

Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα συνεχίζεται και μάλιστα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 2018 χάθηκε ένας πληθυσμός όσο η Καρδίτσα! Τα συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και η ανάλυση του Βύρωνα Κοτζαμάνη, Καθηγητή Δημογραφίας ο οποίος μιλάει στον News 24/7.

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο της Ερμού, Κυριακή

Μπαλούρδος: Παραμελημένο ζήτημα το δημογραφικό - Προφητική έρευνα του ΕΚΚΕ

Ο διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Ε.Κ.Κ.Ε., Διονύσης Μπαλούρδος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας πως τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν είναι μονοδιάστατα, ενώ χαρακτήρισε θετική τη "μερική συναίνεση στο κοινοβούλιο".

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Θεοδωράκης για δημογραφικό: Οι αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες

"Δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές" σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παγιώνουν τη βαρβαρότητα που βιώνουν νέα ζευγάρια και μητέρες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών για το δημογραφικό, σημειώνοντας πως "στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης ενισχύθηκε η τάση αναβολής απόκτησης πρώτου παιδιού σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία".

Ο Αλέξης Τσίπρας στα στη Βουλή

Τσίπρας: Λύση δημογραφικού χωρίς λιτότητα και με ενσωμάτωση των μεταναστών

O πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο πληθυσμός θα αυξηθεί ως «λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης» κι πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εργασίας, ενώ επέκρινε την φοβικότητα και την υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζει η ΝΔ την ενσωμάτωση των μεταναστών δεύτερης γενιάς.