ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Σημαία και εξοπλισμός του Isis

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε Χριστιανό κόπτη στο Σινά - Ανατριχιαστικό βίντεο

Σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο που μεταφορτώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος καταγράφεται η εκτέλεση του Χριστιανού κόπτη, ενώ όπως αναφέρεται μαζί του εκτελέστηκαν και δύο Βεδουίνοι.

Διώρυγα του Σουέζ: Η Αίγυπτος αξιώνει αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ever Given

Διώρυγα του Σουέζ: Η Αίγυπτος αξιώνει αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ever Given

Μια από τις ασφαλιστικές εταιρίες του Ever Given τόνισε ότι το Κάιρο υπέβαλε αγωγή αποζημιώσεως 916 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Shoei Kisen, της ιαπωνικής πλοιοκτήτριας. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Περίπου 20.000 κ.μ άμμου πρέπει να απομακρυνθούν.

Διώρυγα του Σουέζ: 200.000 ζώα ενδέχεται να πεθάνουν λόγω του "μποτιλιαρίσματος" που προκάλεσε το Ever Given

"Μία άνευ προηγουμένου θαλάσσια τραγωδία στην οποία θα εμπλέκονται ζωντανά ζώα, μπορεί να είναι αναπόφευκτη", δήλωσε ο Gabrile Paun, διευθυντής της ΜΚΟ Animals International.

Ράδιο Αρβύλα: Έλληνας ταξιτζής δίνει οδηγίες για να ξεκολλήσει το "Ever Given"

Ράδιο Αρβύλα: Έλληνας ταξιτζής δίνει οδηγίες για να ξεκολλήσει το "Ever Given"

Οι Ράδιο Αρβύλα πρόβαλαν ένα χιουμοριστικό βίντεο με Έλληνα ταξιτζή που προέβλεψε ότι το πλοίο "Ever Given" θα κλείσει τη διώρυγα του Σουέζ, ο οποίος έδωσε και οδηγίες για την αποκόλλησή του.

Το φορτηγό πλοίο «Ever Given» που έχει κολλήσει στη διώρυγα Σουέζ

Διώρυγα του Σουέζ: Έως και 3,5 μέρες θα χρειαστούν για να λήξει η συσσώρευση πλοίων

Μπορεί το πλοίο Ever Given να απεγκλωβίστηκε και να βρίσκεται ξανά εν πλω, ωστόσο θα χρειαστούν πάνω από 3 μέρες για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού.

Το πλοίο Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών μετά τον απεγκλωβισμό του Ever Given στο Σουέζ

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, μετά το κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ. Έπειτα από την αποκόλληση του Ever Given, μειώθηκαν σημαντικά.

This satellite image from Maxar Technologies shows the cargo ship MV Ever Given stuck in the Suez Canal near Suez, Egypt, Sunday, March 28, 2021. Two additional tugboats sped Sunday to Egypt's Suez Canal to aid efforts to free the skyscraper-sized container ship wedged for days across the crucial waterway, even as major shippers increasingly divert their boats out of fear the vessel may take even longer to free. (©Maxar Technologies via AP)

Διώρυγα του Σουέζ: Αποκολλήθηκε το Ever Given

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την προσάραξή του στη Διώρυγα του Σουέζ, το πλοίο Ever Given απεγκλωβίστηκε και βρίσκεται ξανά εν πλω. Δεν ειναι ξεκάθαρο πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού.

Διώρυγα Σουέζ: Δείτε live μέσω δορυφόρου πού βρίσκονται το Ever Given και τα εγκλωβισμένα πλοία

Διώρυγα Σουέζ: Δείτε live μέσω δορυφόρου πού βρίσκονται το Ever Given και τα εγκλωβισμένα πλοία

Περισσότερα από 300 πλοία βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Διώρυγα λόγω του φορτηγού πλοίου Ever Given. Δες τις ακριβείς θέσεις τους κάθε στιγμή, μέσω δορυφορικού live χάρτη.

Νίκος Δένδιας

Διώρυγα Σουέζ: Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει συνδρομή για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας γνωστοποίησαν ότι η Ελλάδα έχει την πρόθεση να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Αίγυπτο έτσι ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της Διώρυγας του Σουέζ.

Πυροσβέστες σε κτίριο της Αιγύπτου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κατάρρευση κτιρίου στην Αίγυπτο: Οκτώ νεκροί και 29 τραυματίες

Σε τουλάχιστον οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση δεκαώροφου κτιρίου που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κάιρο. Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

To Ever Given από δορυφόρο.

Διώρυγα Σουέζ: Τεράστια επιχείρηση για την αποκόλληση του γιγαντιαίου πλοίου

Πολύ μεγάλο το κόστος απο το "μποτιλιάρισμα" που έχει προκαλέσει το Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ. Τουλάχιστον 160 πλοία περιμένουν να περάσουν ενώ οι εργασίες αποκόλλησης μπορεί να διαρκέσουν μέρες.