news 24/7

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Νίκος Δένδιας

Κάιρο: Ολοκληρώθηκε η πενταμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ιταλίας

Στην πενταμερή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λε Ντριαν και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο).

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη: Ειδική σχέση ΕΕ - Τουρκίας για να πάμε Χάγη. Ζήτησε αύξηση θητείας

Η Μπακογιάννη πρότεινε ειδική σχέση Ευρώπης- Τουρκίας α λα Μ. Βρετανία, στην οποία να προβλέπεται και η Χάγη. Η Ελλάδα πρέπει να ορίσει τώρα ΑΟΖ με Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτο. Υπέρ αύξησης της στρατιωτικής θητείας και κατά στρατιωτικοποίησης της κατάστασης.

Σημαία της Λιβύης

Λιβύη: Ανέστειλε τη λειτουργία της πρεσβείας της στην Αίγυπτο για "λόγους ασφαλείας"

Η διπλωματική αποστολή "αναστέλλει το έργο της για λόγους ασφαλείας από την Κυριακή και μέχρι νεωτέρας διαταγής" ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook η πρεσβεία της Λιβύης.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι σε πόστερ

ΟΗΕ: "Αυθαίρετη δολοφονία" ο θάνατος του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι

"Ο Μόρσι κρατήθηκε σε συνθήκες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παρά ως βάναυσες" σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο, αφού κατέρρευσε κατά τη δίκη του.

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αναχώρησε από το "Ελ. Βενιζέλος" το αιγυπτιακό αεροσκάφος που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση

Το αεροσκάφος εμφάνισε ένδειξη καπνού στα συστήματα πλοήγησης. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων το αιγυπτιακό cargo αεροσκάφος απογειώθηκε.

Η 3η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου,στην Αθήνα

Αμυντική "ομπρέλα" προστασίας Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου κατά της Τουρκίας

Τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο, καθώς και την εισβολή της στην Συρία καταδίκασαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας- Αιγύπτου και Κύπρου στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στρατιώτης στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 83 τζιχαντιστές στο Σινά

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, εκατοντάδες μαχητικοί ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί αφότου ο στρατός εξαπέλυσε μια μεγάλη εκστρατεία τον Φεβρουάριο του 2018 με στόχο να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Άμεσα σε δίκη ο εισπράκτορας που ανάγκασε επιβάτες να πηδήξουν από εν κινήσει τρένο

Ο ένας από τους επιβάτες που αναγκάστηκαν να πηδήξουν σκοτώθηκε και ο άλλος υπέστη σοβαρά τραύματα. Ο εισπράκτορας υποστήριξε στις αρχές ότι δεν ευθύνεται για ό,τι συνέβη.

Διερχόμενο τρένο στο Κάιρο της Αιγύπτου

Αίγυπτος: Νεκρός επιβάτης χωρίς εισιτήριο - Ελεγκτής τον κατέβασε από εν κινήσει τρένο

Υπό κράτηση ο ελεγκτής, ο οποίος διέταξε δύο επιβάτες που δεν είχαν εισιτήριο να πηδήξουν από τρένο στην Αίγυπτο ενώ αυτό ήταν εν κινήσει. Ο ένας αποκεφαλίστηκε από τον συρμό, ο άλλος την γλίτωσε με εκδορές και μώλωπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου για την τριμερή Σύνοδο Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου

Στη θέση των ΗΠΑ και της ΕΕ παρέπεμψε την Τουρκία ο Μητσοτάκης

Σαφείς οι επίσημες θέσεις Πομπέο, το οικόπεδο 7 έχει αδειοδοτηθεί σε ευρωπαϊκές εταιρείες σημείωσε ο πρωθυπουργός μετά την τριμερή Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, τονίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους και διεθνείς συμμάχους της.

Τριμερής Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου

Τριμερής Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου: Ζωντανά οι κοινές δηλώσεις

Η ενέργεια και οι απειλές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο των συζητήσεων. Προηγήθηκε διμερής συνάντηση με των αντιπροσωπειών Αιγύπτου - Ελλάδας και Ελλάδας - Κύπρου.

Ο τούρκος υπουργών Εξωτερικών.

Επίθεση Άγκυρας σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο: "Ανυπόστατοι ισχυρισμοί εναντίον της Τουρκίας"

"Οι προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου δεν υπηρετούν την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, για την κοινή διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη.

Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Μήνυμα στην Άγκυρα για Κυπριακό και γεωτρήσεις

Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Μήνυμα στην Άγκυρα για Κυπριακό και γεωτρήσεις

Ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.