news 24/7

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Εικόνα από τη νεκρόπολη που ανακαλύφθηκε στη Γκίζα

Αίγυπτος: Στο φως νεκρόπολη του Παλαιού Βασιλείου ηλικίας 4.500 ετών

Σύμφωνα με τους ειδικούς η νεκρόπολη ξαναχρησιμοποιήθηκε κατά την Ύστερη Περίοδο (μετά τον 8ο π.Χ. αιώνα). Για τον λόγο αυτό βρέθηκαν πολλές ξύλινες, ζωγραφισμένες και διακοσμημένες σαρκοφάγοι εκείνης της εποχής.

Εργάτης στο τουρκικό σκάφος εξορύξεων 'Conquerer' που επιχειρεί στα ανοιχτά της Αττάλειας

Αυστηρό μήνυμα και από Αίγυπτο στην Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ προειδοποίησε για οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που επηρεάζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας την αναγκαιότητα δέσμευσης στους κανόνες και τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Aboul Gheit

Εύσημα Αμπούλ Γέιτ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου απένειμε τα εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λέγοντας του χαρακτηριστικά "δείξατε το σθένος και τον χαρακτήρα των Ελλήνων".

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις εργασίες Συνόδου ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου

Τσίπρας: Η Ελλάδα επιδιώκει να αποτελεί καταλύτη και γέφυρα του ευρωαραβικού διαλόγου

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην πρώτη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο, κάνοντας λόγο για "μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για τις μεταφορές, την οικονομία, τον τουρισμό και την αλλαγή του ενεργειακού χάρτη της περιοχής".

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Γέφυρα διαλόγου η Ελλάδα ανάμεσα σε ΕΕ και Αραβικά κράτη

Σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός συμμετέχει στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις προκλήσεις της περιοχής μας, για τις οποίες "δεν χωρούν κοντόφθαλμες προσεγγίσεις". Τι θα επισημάνει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τετ α τετ με Σίσι, Αμπάς, Χαρίρι και Γκέιτ στο Κάιρο ο Τσίπρας

…Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Αραβικού Συνδέσμου. Στόχος η επαναβεβαίωση του πρωταγωνιστικού ρόλου που παίζει η Ελλάδα με τον αραβικό κόσμο. Και τριμερής συνάντηση κορυφής Αθήνας-Λευκωσίας με την Παλαιστίνη αρχές Απριλίου στην χώρα μας.

Στήριξη Τσίπρα σε Αναστασιάδη εν όψει εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ η Τουρκία απειλεί

Στήριξη Τσίπρα σε Αναστασιάδη εν όψει εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ η Τουρκία απειλεί

Στην Ελούντα πραγματοποιείται σήμερα η 6η τριμερής Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου. Συνάντηση Τσίπρα- Αναστασιάδη, με την Ελλάδα να στηρίζει την Κύπρο, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει τις έρευνες στο "οικόπεδο 7"” της κυπριακής ΑΟΖ.

Το "υπερ-όπλο" που διαθέτουν Ελλάδα και Αίγυπτος και φοβίζει την Τουρκία

Το "υπερ-όπλο" που διαθέτουν Ελλάδα και Αίγυπτος και φοβίζει την Τουρκία

Όλο και μεγαλύτερη η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου και σε στρατιωτικό επίπεδο. Ποιο είναι το στρατηγικό όπλο, που διαθέτει ήδη η χώρα μας και πρόκειται να αγοράσει και η Αίγυπτος.

Κάλεσμα ΟΗΕ στην Αίγυπτο να ανατρέψει την θανατική καταδίκη 75 αντιφρονούντων

ΟΗΕ: Κάλεσμα στην Αίγυπτο να ανατρέψει την θανατική καταδίκη 75 αντιφρονούντων

Την αμνηστία που δόθηκε σε ανώτατα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας επέκρινε η επικεφαλής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η υπόθεση αφορά καταπνιγείσα διαδήλωση της αντιπολίτευσης το 2013.

Σπουδαία νεολιθική ανακάλυψη στην Αίγυπτο

Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε χωριό 7.000 ετών - Αρχαιότερο και από τις πυραμίδες της Γκίζας

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο οικισμός κατοικούταν περί το 5.000 π.Χ., γεγονός που τον καθιστά προγενέστερο της εποχής των Φαραώ και τουλάχιστον 2.500 χρόνια παλαιότερο από τις πυραμίδες της Γκίζας.

Το Κάιρο η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη

Forbes: Το Κάιρο η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη

Το 2017 τα Ηνωμένα Έθνη ισχυρίστηκαν ότι 40.000 άνθρωποι σε όλη την Αίγυπτο πέθαναν από τη ρύπανση, επισημαίνοντας την απουσία δέντρων στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου ως πρωταρχικού παράγοντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι

Αίγυπτος: Ορκίστηκε για δεύτερη θητεία ο πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι

«Η Αίγυπτος είναι για όλους. Εκτός από αυτούς που επέλεξαν την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό ως τρόπο για να επιβάλουν τη θέλησή τους» δήλωσε αναλαμβάνοντας εκ νέου τα ηνία μέσα σε πανηγυρικό κλίμα

Η χρυσή μάσκα του Τουταγχαμών

Άνθρακες ο θησαυρός - Δεν υπάρχουν κρυφοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών

Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ύστερα από έρευνα ετών: Η αποκάλυψη του αιώνα που όλοι περίμεναν στην Αίγυπτο θα περιμένει ακόμη, καθώς τελικά δεν είχαν βάσει οι ελπίδες για ανακάλυψη του τάφου της Νεφερτίτης

Minister of Foreign Affairs of Cyprus, Nikos Christodoulides

Κύπρος: Στο τραπέζι η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την ΑΟΖ στην Αίγυπτο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις με τις αραβικές χώρες, δηλώνοντας ότι με την Αίγυπτο οι προκλήσεις είναι παρόμοιες και ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με κοινές δράσεις

Η αστυνομία στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Έφοδος σε γραφεία ειδησεογραφικού ιστότοπου - Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης

Άνδρες της αιγυπτιακής αστυνομίας έκαναν έφοδο στα γραφεία του ιστότοπου Μεσρ αλ Αραμπία αργά το βράδυ της Τρίτης και συνέλαβαν τον αρχισυντάκτη τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις τριών δημοσιογράφων που εργάζονται εκεί