Άδωνις Γεωργιάδης στο NEWS 247: “Φοβάμαι ότι η κάλπη θα βγάλει μωρό Φρανκενστάιν”

Άδωνις Γεωργιάδης στο NEWS 247: “Φοβάμαι ότι η κάλπη θα βγάλει μωρό Φρανκενστάιν”

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 για την προσχώρησή του στη ΝΔ, για την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού (Vids)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Τετάρτη φιλοξενήθηκε o υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Θα ξαναψήφιζα το Μνημόνιο υπό τις ίδιες συνθήκες”

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ και την προσχώρησή του στη ΝΔ, είπε:

“Τίμησα την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, όσο μπορούσα περισσότερο, με τον αριθμό παρουσιών και ομιλιών μου στη Βουλή και σεβάστηκα τη σημαία του ΛΑΟΣ όταν διαφώνησα με κάποια τόσο σημαντική θέση του. Νομίζω, ότι μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια και θα τους πω, ότι ζητώ την ψήφο τους εκ νέου, γιατί τώρα που η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο, αυτό που προέχει είναι η ενότητα”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αντέγραψε το δικό του πρόγραμμα, δήλωσε:

“Αυτό δεν έχει σημασία για τον ψηφοφόρο, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει θέσεις ξεκάθαρες και είναι θέσεις που κάποτε, με τους ψηφοφόρους μου θέλαμε να τους κάνουμε πράξη και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς τις βάζει στο τραπέζι”.

“Ασφαλώς και ψήφισα και το πρώτο Μνημόνιο και αν βρισκόμουν υπό τις ίδιες συνθήκες θα το ξαναψήφιζα. Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ προέταξαν την ανάγκη να γίνουν αλλαγές” και ο ίδιος επέλεξε να προτάξει, το γεγονός ότι δεν μπορούσε η Ελλάδα να βρει από κάπου αλλού χρήματα.

“Τα προβλήματα ξεκινούν από τότε που βγήκε ο Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργός”

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου προσέθεσε στο υφιστάμενο οικονομικό πρόβλημα και πολιτικό πρόβλημα, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κι εκείνος του απάντησε ‘εκλογές εδώ και τώρα’, απειλώντας ότι δεν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκβιάζοντας τη διενέργεια εκλογών.

Κι όπως είπε χαρακτηριστικά, “από τότε, με τις κινήσεις και επιλογές του, αλλά και με ψέματα, όπως το ‘λεφτά υπάρχουν’, οδήγησε στα σημερινά δεδομένα”.

“Ο Αντ. Σαμαράς καλώς ζητάει ισχυρή πολιτική εντολή. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί, εάν ο κάθε πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τις αλλαγές που πρέπει, χωρίς να πρέπει να ρωτήσει εάν συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα.

“Θα είναι μεγάλη μας επιτυχία εάν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, γίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Άρα, δικαίως ζητάει την αυτοδυναμία”, είπε.

“Λεφτά εάν δεν επικρατήσει πολιτική σταθερότητα δεν θα υπάρχουν”

Ακόμη, όπως είπε, αδίκως καταλογίζουν στον πρόεδρο της ΝΔ ότι θέλει “ντε και καλά” να πάει ξανά σε εκλογές, εάν δεν πετύχει την αυτοδυναμία.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να μας δώσουν οι Ευρωπαίοι λεφτά, εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την τήρηση του προγράμματος”, σημείωσε, αναφερόμενος στην πιθανότητα να μην βγει κυβέρνηση αυτοδυναμίας από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

“Νέο περιθώριο για να παρασυρθεί καθένας από νέα ‘λεφτά υπάρχουν’ δεν υπάρχει. Αν δεν κερδίσει το ναι, τότε σε αυτή την περίπτωση θα σταματήσει το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας δώσουν οι Ευρωπαίοι λεφτά χωρίς δεσμεύσεις”.

“Όταν λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα μας πάρουν την Ακρόπολη ή ο κ. Καμμένος για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας δεν είναι εκβιασμός και είναι εκβιασμός να λες την αλήθεια;”, διερωτήθηκε.

“Εγώ ΓΑΠ δεν γίνομαι, για να εκβιάσω ψήφους. Εγώ θα λέω μόνο την αλήθεια”.

“Τον περασμένο Μάιο ο Παπανδρέου είχε δύο επιλογές, να μειώσει τον δημόσιο τομέα και τις σπατάλες, αλλά δεν τον ακολούθησε, γιατί θα έπρεπε να ξηλώσει τον κομματικό του στρατό. Γι’ αυτό και επέλεξε τον δεύτερο δρόμο, να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις”, πρόσθεσε.

Γιατί πήγα με τον Αντώνη Σαμαρά

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για πάταξη της ανεργίας, σημείωσε ότι επιλογή θα πρέπει να είναι η μείωση του μεγάλου κράτους, γιατί “όσο διατηρείται το μεγάλο κράτος, τόσο θα καλούνται οι πολίτες να πληρώνουν τα σπασμένα του”.

“Θα κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα, θα κάνουμε γρήγορα τις αποκρατικοποιήσεις, θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ και του PSI και με τον τρόπο αυτόν, θα βγούμε από την ύφεση και θα μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό λέει ο Σαμαράς και γι’ αυτό πήγα μαζί του”, είπε ο υποψήφιος βουλευτής.

“Το ΠΑΣΟΚ πήγε να κάνει διαπραγμάτευση με παρακαλετό και κλαίγοντας. Ο Αντώνης Σαμαράς θα πάρει παρουσιάζοντας έργο”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Αν ο Σαμαράς έχει κάνει αυτά που πρέπει μέσα στους πρώτους έξι μήνες, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα για το 2014 και το 2015. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Είναι πολλά τα λεφτά που μας ετοιμάζει η Ευρώπη, εμείς όμως δεν τα παίρνουμε”.

“Εάν πηγαίνεις στο τραπέζι και είσαι μονίμως ο μαθητής κάτω από τη βάση, θα σου επιβάλλουν επιπλέον μέτρα. Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή, για να αποφύγουμε τα νέα μέτρα”, σημείωσε.

“Η μεγάλη ζημιά έγινε όταν μπήκαμε στο ευρώ”

“Η κυβέρνηση του Σημίτη κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου,. Η μεγάλη ζημιά έγινε, όταν μπήκαμε στο ευρώ”, είπε ο υποψήφιος βουλευτής, κάνοντας αναφορά στην περίοδο που το μπουκαλάκι του νερού κόστιζε 50 δρχ και την επόμενη της “πρεμιέρας” του ευρώ, στοίχιζε 50 λεπτά.

“Πρέπει να σπάσουμε τα καρτέλ, πρέπει να πέσουν οι τιμές. Ο έλεγχος της αγοράς από λίγους δεν μπορεί να συνεχιστεί”, πρόσθεσε.

“Εγώ δεν είμαι Δημαράς, να λέει ‘θα παραιτηθώ’ και να μένει ή Ανεξάρτητος Έλληνας, που δημιούργησε Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους βουλευτές της ΝΔ. Εγώ τις καρέκλες τις πέταξα. Θα μπορούσα να ψηφίσω όχι και να πάω στο σπίτι μου, να πάρω τη γυναίκα μου και να πάμε ταξίδι και στις 7 Μαΐου να ορκιστώ βουλευτής, αλλά δεν το έκανα”.

“Μνημόνιο είναι η αποΠΑΣΟΚοποίηση του κράτους”

“Λεφτά δεν υπάρχουν. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν πάμε για πλάκα ή με οργή και αγανάκτηση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα κινδυνεύει. Ότι η Ευρώπη περιμένει πρόσχημα, για να μην μας δώσει τα λεφτά. Δεν είναι τυχαίο, που ο Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του δύο χρόνια μετά και είπε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα”, τόνισε.

Όπως είπε ακόμη, φοβάται πάρα πολύ ότι η κάλπη της 6ης Μαΐου θα βγάλει Φρανκενστάιν, γιατί η οργή και ο θυμός, που είναι πάθη “δεν θα βγάλουν ένα όμορφο μωρό. Όμως μετά θα είναι πολύ αργά”.

“Ο κόσμος έχει καταλάβει. Πείτε το όμως στον Καμμένο και στους καμένους που θα τον ψηφίσουν”, πρόσθεσε αναφερόμενος στα δισεκατομμύρια ευρώ, που λέει ο επικεφαλής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” ότι υπάρχουν διαθέσιμα και ότι η χώρα δεν χρειάζεται τα δανεικά των Ευρωπαίων.

“Να τελειώσει το παραμύθι, ότι θα σωθεί η χώρα με τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Γιατί η περιουσία της Εκκλησίας δεν παράγει πλούτο, είναι δάση, είναι νησιά ακατοίκητα. Μεγαλύτερη σπέκουλα από την Αριστερά, ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους δεν υπάρχει”, είπε.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για την αλλαγή των ταμπελών του υπουργείου στο πολυτονικό σύστημα, είπε ότι πιστεύει στην ελληνική γλώσσα και γράφει στην καθημερινότητά του σε πολυτονικό, ενώ το κόστος ήταν μηδαμινό, αφού δεν ήταν νέες ταμπέλες, αλλά χαρτί εκτυπωτή.

“Ένα από τα σημάδια της παρακμής μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε το πολυτονικό στα σχολεία”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για την αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα.

“Μνημόνιο είναι η αποΠΑΣΟΚοποίηση του κράτους”, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα εισόδου της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, δήλωσε: “Θεωρώ ότι θα είναι εικόνα ντροπής η ημέρα που θα μπουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και θα χαιρετήσουν ναζιστικά. Η Χρυσή Αυγη είναι νεοναζί κι ελπίζω ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει με οργή”.

“Κακώς λέει η Αριστερά ότι δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση της χώρας”

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό, όπου ο ίδιος και η σύζυγός του, έπεσαν θύματα επίθεσης σε δημόσια εμφάνισή τους, σε ζαχαροπλαστείο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Στο σημείο αυτό, εξέφρασε και το παράπονό του, λέγοντας ότι κανένα κόμμα δεν έβγαλε ανακοίνωση ότι

“Το χειρότερο που μπορεί να μου καταλογίσει κάποιος, είναι ότι τσιρίζω, γιατί όντως η φωνή μου είναι τσιριχτή. Όμως δεν χτύπησα κανέναν. Μου έχουν κάψει το βιβλιοπωλείο, με έχουν γιαουρτώσει, όμως εγώ είμαι φασίστας κι αυτοί είναι αγωνιστές. Εγώ είμαι δεξιός και το λέω”, σημείωσε.

“Ο Καμμένος έβαλε τη γυναίκα του για να συλλάβουν τον Λιάτσο”

“Δεν είχε τα παντελόνια ο Καμμένος να τα βάλει με τον Λιάτσο ή τον Γεωργαλά” και “κρύβεται πίσω από τη γυναίκα του”, είπε, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, με αφορμή αναφορά στο όνομά του από τον κ. Γεωργαλά.

“Σε κάποιο σημείο, σε όσα είπε ο Γεωργαλάς, ανέφερε και το όνομα της γυναίκας του. Κι ο Καμμένος έβαλε τη γυναίκα του γιατί αυτός έχει λερωμένη τη φωλιά του και δεν μπορεί να το κάνει, να κάνει μήνυση στον Λιάτσο”.

“Αυτός ο άνθρωπος λέει, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα διώξει τον Τόμσεν. Εσείς  που θα πάτε να τον ψηφίσετε τον πιστεύετε; Δεν του αξίζει να τον λένε Μπουμπούκο στο τετράγωνο;”, πρόσθεσε.

“Φαντάζεστε εάν ο Σαμαράς έκανε μήνυση, για να συλλάβουν τον Τράγκα; Τι θα έλεγαν οι Καμμένοι”, είπε χαρακτηριστικά.

“Μετάνιωσα που πήγα στο συλλαλητήριο του Παναθηναϊκού”

“Είμαι από τους Παναθηναϊκούς που είχαν πάει στο συλλαλητήριο, για να αλλάξει η ομάδα και να πάει μπροστά. Έκανα τόσο μεγάλο λάθος. Την πάτησα όπως θα την πατήσει η χώρα, εάν δεν βγάλουμε κυβέρνηση την Κυριακή”, δήλωσε.

“Έκανα λάθος και παρασύρθηκα από την δημαγωγία. Και τρέμω τι θα συμβεί στο μέλλον. Και η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει χίλιους λόγους να είναι δυσαρεστημένη”, πρόσθεσε, ευχόμενος να μην συμβεί στην Ελλάδα, ό,τι συνέβη και στον Παναθηναϊκό.

Το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός, στη Live συνέντευξή του στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα