Αποκλείει παντελώς το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη

Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
(EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ)
Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. (EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ) EUROKINISSI

"Κρυφός πόθος της ΝΔ και κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα τα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη

«Αποκλείεται παντελώς το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που είναι και κρυφός πόθος της ΝΔ αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα. Δεν θα συμβεί. Απολύτως σαφώς», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γερβασίλη σε δηλώσεις που έκανε στην Κουμουνδούρου, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Αφορμή για την κατηγορηματική δήλωση της κ. Γεροβασίλη υπήρξε ερώτημα με αφορμή το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνέπεσαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, από όπου επέστρεφε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι τα φλέγοντα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, οφείλουν να είναι στον προεκλογικό διάλογο. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει θέσεις και απόψεις, «δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής μια λέξη για προγράμματα άλλων κομμάτων». Αντίθετα, είπε, ο λόγος όλος επικεντρώνεται στο θέμα της «εθνικής συνεννόησης», στο ποιος θα συγκυβερνήσει κτλ και ότι επομένως ακόμα και γι' αυτό που ονομάζεται «συνεννόηση» θα πρέπει να γίνουμε σαφείς, σημειώνοντας ότι συνεννόηση με διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις, διαφορετική ιδεολογία και διαφορετική στρατηγική δεν μπορούν να συμβούν γιατί δεν πρόκειται περί συνεννόησης αλλά κοροϊδίας του λαού. Υποστήριξε ότι αυτό το θέμα πέφτει στο τραπέζι εξαιτίας της αποδοχής της εκλογικής ήττας εκ μέρους των άλλων κομμάτων και λείπει ο προγραμματικός λόγος. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντηθεί τι θα έλεγε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις ομαδικές απολύσεις και πρόσθεσε: «συνεχίζει να έχει την άποψη ότι θα βγούμε από τα μνημόνια στην ανάπτυξη αν μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις, όταν απολύουμε και φορολογούμε ταυτόχρονα;». «Αν αυτό είναι το μοντέλο που εξακολουθούν να υπηρετούν σήμερα, ας το πουν στον λαό για να κάνει την επιλογή του», τόνισε.

Στο ερώτημα εάν στο θέμα των συνεργασιών υπάρχουν δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ίδια, ότι η Αριστερά περιέχει στην κουλτούρα της τις συνεργασίες πολύ πριν τις σκεφτούν οποιοιδήποτε άλλοι για να μπουν στην διακυβέρνηση από το παράθυρο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες εκλογές εάν ήταν και τότε να είχε αυτοδυναμία θα συνεργαζόταν με κάθε δύναμη που θα είχε τον ίδιο στόχο και την ίδια στρατηγική. Το «ίδια στρατηγική όμως είναι το σημείο κλειδί», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι μπορεί να συγκυβερνήσει και το έκανε με τους ΑΝΕΛ, που έγινε με πολύ σημαντικά καλό τρόπο «και αποδείξαμε ότι μπορούμε να συγκυβερνήσουμε». Επανέλαβε πως όταν δεν υπάρχουν κοινές αρχές και στόχοι, δεν υπάρχει συνεργασία, για να τονίσει ότι πρόκειται για προσπάθεια του απαρχαιωμένου πολιτικού συστήματος που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, για να μπουν από το παράθυρο. «Αυτό δεν θα συμβεί», υπογράμμισε.

Σημείωσε γενικότερα ότι «δεν υπάρχει συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις».

Σχετικά με αναφορά που έκανε σε δήλωση της πριν από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Κατρούγκαλου περί σειράς δημοσιευμάτων με ανυπόσταστες και αναληθείς ειδήσεις, η κ. Γεροβασίλη ερωτήθηκε αν πίσω από τέτοια δημοσιεύματα υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και αν υπάρχει υπάρχει δάκτυλος και των πρώην συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν κάνει κόμμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν κατηγορεί συλλήβδην τα Μέσα και τους αντίστοιχους ρεπόρτερ που κάνουν τη δουλειά τους. «Δεν εννοώ αυτό, εννοώ ότι παράλληλα με αυτό υπάρχουν και είναι ύποπτα όλα αυτά, εγώ δεν θα κάτσω να κάνω δικαστήριο ποιος το ‘κανε και ποιος δεν το’ κανε, στο πίσω μέρος του μυαλού μας νομίζω ότι ξέρουμε και εμείς», είπε. «Επομένως», τόνισε, «είναι οργανωμένο σχέδιο από κύκλους που απλά θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσει παρένθεση η αριστερά στην Ελλάδα. Αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο και στο εσωτερικό της χώρας». «Αυτό δεν θα αφήσουμε να συμβεί, δεν θα επιτρέψει ο λαός να συμβεί», υπογράμμισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: