Δέσμευση Σαμαρά για μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τις εκλογές

Greek Prime Minister`s Antonis Samaras election rally speech in Marousi, Attica, on January 8, 2015 /     ,  8 , 2015
Greek Prime Minister`s Antonis Samaras election rally speech in Marousi, Attica, on January 8, 2015 / , 8 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Το σχέδιο Σαμαρά για τη μείωση της φορολογίας, μετά τις εκλογές. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αφανίσει τη μεσαία τάξη

Νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην Εφημερίδα "Αγορά" αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους".

Σημειώνει "μειώσαμε το 'χαράτσι' 15% το 2013 για όλους . Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ότι την προηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!". Συνεχίζει λέγοντας πως " Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα".

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σατδιακά στο 15% από 25% που εινια σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια λέει ο κ Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνηση του και καταλήγει "τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπεδωτικά και χωρίς να "μετρήσει" , θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους.

Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και προγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας, όλα τα άλλα είναι "πυροτεχνήματα" που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση.

"Ο Α. Τσίπρας, βυθίζεται σε βούρκο αλαζονείας"

Εξάλλου, μιλώντας στα "Νέα Σαββατοκύριακο", ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, εκτιμώντας ότι θα «μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».

Στόχος του επισημαίνει είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαίκές δυνάμεις. Στη βάση αυτή, η πρόσκλησή του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα σημάνει τέλος του Μνημονίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Απορρίπτει επίσης κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Τέλος διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος , που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network