Διάψευση Κατρούγκαλου: Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού δεν προβλέπει σύνταξη - φιλοδώρημα

Hand in Ceremony at the Ministry of Labour and Social Solidarity, in Athenms, on July 20, 2015 / -      ,  20 , 2015
Hand in Ceremony at the Ministry of Labour and Social Solidarity, in Athenms, on July 20, 2015 / - , 20 , 2015 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Ο πρώην υπουργός Εργασίας διαψεύδει δημοσίευμα που αναφέρεται στην ύπαρξη σχεδίου για σύνταξη 200 - 400 ευρώ και ανώτατο όριο τα 600 ευρώ, ενώ τονίζει πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού προβλέπει η σύνταξη να μην είναι σύνταξη - φιλοδώρημα

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού έχει στόχο να μην είναι η σύνταξη φιλοδώρημα, επισήμανε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Θεσσαλονίκη "Πρακτορείο FM 104,9".

Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την έκπληξή του για το δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", το οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανώτατη σύνταξη 600 ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως φανταστικό».

«Έχω συγκροτήσει επιιτροπή για αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πολύ περισσότερο σε τέτοια τερατώδη πράγματα, όπως πρόταση για 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, στο"Πρακτορείο FM 104,9". «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού» επισήμανε, «προβλέπει η σύνταξη να μην είναι σύνταξη - φιλοδώρημα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως υπουργού, η εθνική σύνταξη θα είναι ίδια για όλους, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και πάνω σε αυτήν θα προστίθεται η κύρια σύνταξη, που θα είναι συνάρτηση των εισφορών και του εργασιακού βίου του κάθε εργαζόμενου. «Το δημοσίευμα αναφέρεται ακριβώς στα αντίθετα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι δεν συντηρούν μονάχα τον εαυτό τους, αλλά τα άνεργα παιδιά τους και εγγόνια τους. Για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια εθνική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος» τόνισε ο τέως υπουργός Εργασίας.

(Πηγή: ΑΠΕ/Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις, Βουλευτικές εκλογές 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σχέδιο - σοκ. Στα 250 - 400 ευρώ η εθνική σύνταξη. Στα 600 η ανώτατη

Πάγκαλος: Δεν έχει καριέρα η Γεννηματά. Είναι όμως καλή νοικοκυρά και μητέρα. Δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Είναι κατάντια

SHARE:

24Media Network