Διεργασίες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Ποια ονόματα ακούγονται

Διεργασίες για τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Ποια ονόματα ακούγονται
The greek Prime Minister Alexis Tsipras enters the presidential mansion for a meeting with the greek president Prokopis Pavlopoulos in order to recieve the governing order after SYRIZA party`s victory at the latest elections, in Athens, on Sept. 21, 2015 / , , , 21 , 2015 SOOC

"Κλειδώνει" το νέο κυβερνητικό σχήμα. Όλα τα ονόματα που ακούγονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Οι καραμπόλες της τελευταίας της στιγμής. Τι θα γίνει με τον πρόεδρο της Βουλής

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Δραγασάκης ακούγεται για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ή υπεύθυνος κύκλου οικονομικών.

Οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας και Θεόδωρος Δρίτσας φέρονται ως “φιναλίστ” για τη θέση του προέδρου της Βουλής. Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Βούτση και του Δημήτρη Βίτσα, ενώ Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Το όνομα του Δημήτρη Βίτσα ακούγεται επίσης και τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Μουζάλας φέρεται Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο Γιώργος Σταθάκης Υπουργός Ανάπτυξης, ο Χρήστος Σπίρτζης Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, η Έλενα Κουντουρά Υπουργός Τουρισμού, ο Πάνος Σκουρλέτης Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο Βαγγέλης Αποστόλου Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ για υπουργός Ναυτιλίας ο Θεόδωρος Δρίτσας  ή ο Χρήστος Ζώης.

Επίσης, φαβορί για το υπουργείο Οικονομικών φέρεται ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (ΓΛΚ) ο Δημήτρης Μάρδας ή  ο Γιώργος Χουλιαράκης,  Αναπληρωτής Υπουργός Οικοκομικών, (έσοδα) ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ Υπουργός για την παρακολούθηση του μνημονίου ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Γαβρόγλου ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος Υπουργός Εργασίας, η Θεανώ Φωτίου Υπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ανεργίας, ο Ανδρέας Ξάνθος Υπουργός Υγείας, ο Νίκος Κοτζιάς Υπουργός Εξωτερικών, ο Πάνος Καμμένος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Παναγιώτης Νικολούδης ή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τη θέση του Υπουργού Επικρατείας (για θέματα διαφθοράς), ο Αλέκος Φλαμπουράρης Υπουργός Επικρατείας (αρμόδιος για κυβερνητικό έργο), ο Νίκος Παππάς Υπουργός Επικρατείας και η  Όλγα Γεροβασίλη Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν μπαίνουν στην κυβέρνηση οι: Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Τέρενς Κουίκ, ενώ τέλος κατά πάσα πιθανότητα αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο οι Νίκος Φίλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σημειώνεται πως αύριο Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, όπου θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως του ζήτησε κατά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που του έκανε, καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ενόψει της συνόδου, ο κ. Τσίπρας είχε εκτενή ενημερωτική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα. Ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί στη σύνοδο στην ίδια γραμμή που κινήθηκε και στις προηγούμενες συνόδους και στη λογική να θεσμοθετηθεί το relocation και στη λογική του επιμερισμού των βαρών.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα