Κάπα Research: Προβάδισμα ΝΔ με 10,5 μονάδες και έξι κόμματα στη Βουλή

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σαφές προβάδισμα με διψήφια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Διαφορά 10,5% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της καπαresearch η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας δύο ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών.

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 35,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,6%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,4% και το ΜΕΡΑ 25 με 3%. Εκτός βουλής σ' αυτήν τη μέτρηση μένει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,7%.

Με αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά ανεβαίνει ακόμα περισσότερο και φτάνει το 12%. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει κατά μέσο όρο το 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, το ΚΙΝΑΛ το 7,3%, το ΚΚΕ το 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,9%, το ΜΕΡΑ 25, με 3,4% και η Ελληνική Λύση με 3,1%. Σ' αυτό το σενάριο η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική.

Κάπα Research: Προβάδισμα ΝΔ με 10,5 μονάδες και έξι κόμματα στη Βουλή

Σε περίπτωση εκλογής της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες πιστεύουν ότι μακράν πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η μείωση των φόρων. Η επιλογή αυτή συγκεντρώνει 63% ενώ έπονται η αστυνόμευση με 32% και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επίσης με 32%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις, Εκλογές 2019, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network