Εκλογές 2015: Η κόντρα Μεϊμαράκη- Καμμένου στο debate

Εκλογές 2015: Η κόντρα Μεϊμαράκη- Καμμένου στο debate
Snapshots after a televised election debate, broadcast live in Greece from state-run TV studios, in Athens on Wednesday, Sept. 10, 2015. / . Menelaos Myrillas / SOOC

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχαν σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή την επίθεση του δεύτερου και πραγματική αιτία τον ανταγωνισμό για την κεντροδεξιά ψήφο (Vid)

Κατά το χθεσινό πρώτο debate, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκίνησε με μετριοπαθή λόγο απευθυνόμενος στο κέντρο, ζωντάνεψε στη συνέχεια τη συζήτηση με ατάκες στο χαρακτηριστικό του στυλ και κατέληξε σε μία σφοδρή κόντρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Οι συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη θεωρούν ότι τον ωφέλησε η αντιπαράθεση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ όμως πέτυχε να τον φέρει σε ένα γήπεδο που από νωρίτερα είχε επιλέξει στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις διαρροές του κόμματος του προς τη ΝΔ.

Από το απόγευμα οι ΑΝΕΛ με ανακοίνωση τους επανέλαβαν τις κατηγορίες κατά Μεϊμαράκη για το θέμα των υποβρυχίων. Η ΝΔ απάντησε σε έντονο ύφος, ο κ.Καμμένος όμως είχε σκοπό να φέρει εκεί τη συζήτηση και στο debate, αποφεύγοντας όσο μπορούσε το δύσκολο για εκείνον θέμα του μνημονίου και παίζοντας στο γήπεδο της ηθικής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον κ.Μεϊμαράκη ότι “αντί να ακολουθήσει μεσαίο δρόμο Καραμανλή έχει γίνει Γεωργιάδης και Βορίδης” και υποστήριξε ότι ο ίδιος εκπροσωπεί την “κεντροδεξιά που δεν έχει σχέση με τη Siemens, με τον Παπασταύρου, που δε συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ”.

Ο καυγάς από το 08:40

Ο κ.Καμμένος δε δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει μία φράση του Γιώργου Καρατζαφερη “σας έλεγαν μπροστάντζα για τα υποβρύχια”, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ανταπαντά ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.

“Τα ίδια έκανες με Χαϊκάλη το Γενάρη αλλά σε καλύπτουν κάποιοι” του είπε επίσης, δείχοντας τον κ.Τσίπρα.

“Συνεχίζετε την πολιτική του Σαμαρά την υπεράσπιση του ΠΑΣΟΚ, είστε υπόδικος κ.Μεϊμαράκη”, είπε ο κ.Καμμένος. “Δεν έχετε κανένα αθωωτικό χαρτί” συνέχισε, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεσπά “έχω” και να παραπέμπει στα πορίσματα που και νωριτερα επικαλέστηκε η Συγγρού στις ανακοινώσεις της, διερωτώμενος γιατί ο κ.Καμμένος “δε μας έλεγε τόσα χρόνια αυτά που λέει τώρα για το 2009”.

Η πιο χαρακτηριστική όμως ατάκα του κ.Μεϊμαράκη ήταν: “Επειδή φαίνεται ότι ο κ.Καμμένος μένει εκτός βουλής έχει παραδώσει”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα