Εκλογές 2015: Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας κάνει ότι χρειάζεται για να σωθεί το λόμπι των μνημονίων

Κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση της "Λαϊκής Ενότητας" την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση της "Λαϊκής Ενότητας" την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Δριμύ κατηγορώ της πρώην προέδρου της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΛΑ.Ε. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Λαϊκής Ενότητας πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» υπουργούς της κυβέρνησης ότι συναλλάσσονται με την διαπλοκή και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».

ADVERTISING

Εκλογές για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εταίροι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να παρακαμφθούν τα μνημόνια» και για να «εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή».

«Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της στην εκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συγκεντρωμένοι απαντούσαν επανηλλειμμένα «όχι».

«Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα».

Στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από εκείνους που προσπαθούν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, από όσους έσπευσαν να ανακαλύψουν συμμάχους στους ποιο αδίστακτους σφαγείς, όσους μεταλάσσουν την πατρίδα σε αποικία χρέους, παραδίδουν στις τράπεζες τα σπίτια των πολιτών και αποστέλουν φιρμάνια στο κοινοβούλιο».

«Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία

«Αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι όποιος είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ελευθερία με λίγη ασφάλεια δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια».

«Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία»κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να τον σκοτώνουν για το καλό του».

«Ο ελληνικός λαός είπε «όχι» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «όχι» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «όχι» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «όχι» στα μνημόνια, «όχι» στην υποταγή της χώρας» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «όχι» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας» κατέληξε.

Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Μανόλης Γλέζος

Μετά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΛΑ.Ε. ανέβηκε ο Μανόλης Γλέζος, πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. "Κατανοώ τη δική σας παρουσία στο προσκλητήριο της Ιστορίας και λέω ότι αν αρκεστούμε μόνο σε αυτή τη σύναξη, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Θέλω, επιδιώκω, ας μου επιτραπεί να πω από την μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, να ανασκουμπωθείτε, να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, να μην αφήσετε συγγενή και να τους πείτε, ότι αν περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν, χαθήκαμε. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε" σημείωσε.

"Σας αφήνω γεια και καλώ να έρθουν απάνω, οι υποψήφιοι συναγωνιστές..." είπε κλείνοντας και κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματος να ανέβουν στο βήμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λαϊκή Ενότητα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2015: Τσίπρας από τη Λάρισα: Ανάγκη αναθεώρησης του Καλλικράτη

Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες

SHARE:

24Media Network