Εκλογές 2015: Κουράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά θα καταργήσει το “αίσχος” των κενών στα σχολεία

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

O πρώην αναπληρωτής υπουργός παιδείας μιλάει για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία σε περίπτωση που το κόμμα εκλεγεί στις προσεχείς εκλογές

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση από τις βασικές του προτεραιότητες θα είναι η κατάργηση των κενών στα σχολεία, είπε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σταδιακά θα καταργήσουμε αυτό το αίσχος, διότι περί αίσχους πρόκειται να κλείνουν τα σχολεία με κενά κάθε χρόνο”, δήλωσε ο κ. Κουράκης στο περιθώριο της εκδήλωσης, ενώ επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας: “εμείς δεν ευθυνόμαστε για όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς τα σχολεία έπρεπε να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και όχι με αναπληρωτές διαρκώς”.

Όπως υπογράμμισε, τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κενά των εκπαιδευτικών, τά εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές και – όπως είπε - αφορούν κυρίως μονοθέσια και νηπιαγωγεία. “Έχουμε υποσχεθεί ότι σε συνεργασία με την υπηρεσιακή υπουργό Ε. Κιάου ότι αυτά το ερχόμενο δεκαήμερο και θα καλυφθούν και με την πρόσληψη των αναπληρωτών από τα ΕΣΠΑ. Και εκτιμώ ότι Σε 15 – 20 μέρες θα ομολαποιηθεί η κατάσταση”, τόνισε.

Στην εκδήλωση μίλησαν,μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Γιάννης Αμανατίδης οι οποίοι επικεντρώθηκαν αρχικά στον απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη διάρκεια της εξάμηνης θητείας της στον τομέα της παιδείας. Όπως είπαν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ άλλων, η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη στήριξη των μαθητών που προέρχονται από αδύναμα κοινωνικά στρώματα, κατήργησε την “τιμωρητική” - όπως τη χαρακτήρισαν - αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αντικατέστησε τη συνέντευξη με την ψήφο των διδασκόντων, στο θέμα της επιλογής διευθυντών, κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2015. Θεοδωράκης: Να συνταχθεί ο κόσμος με μια καινούρια δύναμη όπως το Ποτάμι

Λείπει ο λόγος για το μέλλον

SHARE:

24Media Network