Εκλογές 2015. Την επόμενη ημέρα ετοιμάζουν ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015. Την επόμενη ημέρα ετοιμάζουν ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ
Copyright: GEORGIA PANAGOPOULOU

Στον 3ο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκεται το επικοινωνιακό επιτελείο, ήδη συλλέγουν τα πρώτα μηνύματα της κάλπης που έχουν σχέση με την προσέλευση των ψηφοφόρων. Ευρεία σύσκεψη αναμένεται αργά το βράδυ στην Κουμουνδούρου, όπου θα σχεδιαστούν οι πρώτες μετεκλογικές κινήσεις

Με την αποχή να εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό για το κόμμα στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν πως οι πρώην ψηφοφόροι του κόμματος, που μέχρι χθες έκαναν δεύτερες σκέψεις, θα «σηκωθούν από τον καναπέ» προκειμένου να ψηφίσουν.

Καθόλου τυχαία η επικοινωνιακή ομάδα δεν στόχευσε το τελευταίο διάστημα σε αυτή την ομάδα των πολιτών και ειδικότερα στους νέους, καθώς κατά πολλούς θα αποτελέσουν το «κλειδί» για το τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η τελευταία αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ «no apohi», με την σημείωση πως «όσο απέχεις κάποιοι κάνουν σχέδια εις βάρος σου».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο γραφείο του αργά το απόγευμα, όπου με του στενούς του συνεργάτες θα κάνουν μια πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Θα ακολουθήσουν οι πρώτες εκτιμήσεις, με τις επίσημες δηλώσεις τόσο από τα κορυφαία στελέχη όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιούνται αργά το βράδυ όταν πλέον θα έχει καταγραφεί ένα ασφαλές εκλογικό ποσοστό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως ήδη ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα που αφορούν τις εκλογικές συνεργασίες, την κατανομή των υπουργείων, ακόμα και χωροταξικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με το Μέγαρο Μαξίμου. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου, όπως έγινε και στην Πορτογαλία, που θα ασχολείται αποκλειστικά με το μνημόνιο και θα έχει την ευθύνη όλη της διαπραγμάτευσης, αλλά και της αξιολόγησης όταν οι θεσμοί θα έρχονται στην Ελλάδα.

Σε επίπεδο συμμαχιών το βλέμμα είναι στραμμένο στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία στελέχη παραδέχονται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, εκτός και αν η συμμετοχή του στην κυβέρνηση κριθεί «αριθμητικά» απαραίτητη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε χθεσινή σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε αν έχει επικοινωνήσει μαζί του τις τελευταίες ημέρες απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Εκτός απροόπτου, επειδή η νέα κυβέρνηση δεν αναμένεται να έχει ορκιστεί, στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης για το Μεταναστευτικό τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται μαζί του να βρεθεί και ο κ. Μουζάλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα