Εκλογές 2019: Η πρώτη προβολή εδρών για το νέο Ευρωκοινοβούλιο

Αποψη από το ευρωκοινοβούλιο
Αποψη από το ευρωκοινοβούλιο AP

Πρώτη προβολή εδρών για το νέο Κοινοβούλιο και εκτίμηση συμμετοχής - Οι προσωρινές εκτιμήσεις για προσέλευση στις κάλπες της τάξης του 51% υποδηλώνουν σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής και το χαμηλότερο ποσοστό αποχής για τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η πρώτη συγκεντρωτική στατιστική προβολή της σύνθεσης του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά το κλείσιμο των καλπών των Ευρωεκλογών, βάσει exit poll που δημοσιεύθηκαν σε 11 χώρες και προεκλογικών εκτιμήσεων ψήφου σε 17 κράτη μέλη:

Εκλογές 2019: Η πρώτη προβολή εδρών για το νέο Ευρωκοινοβούλιο

Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε εκτιμήσεις αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο όπως αυτές δημοσιεύθηκαν σε 11 χώρες (Αυστρία, Κύπρος, Γερμανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Γαλλία, Δανία, Σλοβακία) και των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν πριν τις εκλογές στα υπόλοιπα 17 κράτη μέλη.

Οι στατιστικές προβολές για τη σύνθεση του ΕΚ θα ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όσο εκτιμήσεις και επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται από τα κράτη μέλη, με τα πρώτα προσωρινά συνολικά αποτελέσματα να αναμένονται περίπου στις 23:15 (ώρα Βρυξελλών).

Στο ekloges-apotelesmata.eu/ μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο, κατανομές εδρών ανά πολιτική ομάδα και χώρα, αναλυτικά στοιχεία για εθνικά κόμματα και πολιτικές ομάδες, την κατανομή των εδρών ανά φύλο και στοιχεία για την αποχή. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε αποτελέσματα, να σχηματίσετε προβλέψεις για κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και να χρησιμοποιήσετε το widget σας.

Εκτιμήσεις για την αύξηση της συμμετοχής

Οι προσωρινές εκτιμήσεις για προσέλευση στις κάλπες της τάξης του 51% (χωρίς στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα) υποδηλώνουν σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής και το χαμηλότερο ποσοστό αποχής για τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ανάλογα με τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 49% και 52%.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Ευρωεκλογές
SHARE:

24Media Network