Έκτακτη παρέμβαση Σαμαρά στον ΑΝΤ1: Ενώ θα βρέχει λεφτά, εμείς δεν θα έχουμε ούτε σταγόνα

Έκτακτη παρέμβαση Σαμαρά στον ΑΝΤ1: Ενώ θα βρέχει λεφτά, εμείς δεν θα έχουμε ούτε σταγόνα

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως με την πολιτική του αποκλείει την Ελλάδα από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε έκτακτη παρέμβασή του στον ΑΝΤ1

«Η Ευρώπη φεύγει από τη λιτότητα και μπαίνει στην ανάπτυξη. Το θέμα είναι όταν βγει το πορτοφόλι, εμείς να μην κρατάμε ομπρέλα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του αναφορικά με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός δίνοντας μία εικόνα για τις οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ανάφερε ότι μετά από δικές του, αλλά και πολλών άλλων παρεμβάσεις, οι ελληνικές τράπεζες εντάχθηκαν στον ELA.

«Αυτό που συνέβη χθες ήταν το πιο καλό, αλλά κρύβει κινδύνους. Αυτά τα χρήματα, για να τα πάρει μία χώρα που είναι σε πρόγραμμα, θα πρέπει στο τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Θα είναι χειρότερο να αλλάξει το πρόγραμμα, αφού αν ξεκινήσουμε από την αρχή, σημαίνει ότι για ένα χρόνο δεν θα παίρνουμε λεφτά» είπε αναφερόμενος στις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για νέα συμφωνία με τους δανειστές, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας:

«Δεν είχαν διαβάσει την «λεπτομέρεια» ότι για να πάρει η Ελλάδα τα χρήματα, θα πρέπει να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση»

«Από τη μία υπάρχει κοσμογονία, από την άλλη ασφυξία.

Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη. Χρειάζεται σοβαρότητα.

Πρόκειται για κοσμογονική εξέλιξη. Άλλαξε η εποχή της λιτότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τον προεκλογικό φόβο, τον οποίο κατηγορείται ότι έσπειρε η Νέα Δημοκρατία, απάντησε:

«Όταν λέει κάποιος δεν πληρώνω χρέη και τόκους, ότι θα τυπώσω χρήμα, όταν λέει κάποιος καλύτερα η Cosco να πέσει στην θάλασσα, όταν τέτοιες χώρες σαν την Κίνα δίνουν θέσεις εργασίας και ελπίδες στον κόσμο, όταν λες ότι η Αστυνομία και το Λιμενικό θα είναι άοπλοι, ποιος δημιουργεί φόβο;

Κανένας δεν ξέρει σήμερα τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φόβος είναι η περιγραφή αυτού που αυτοί πιστεύουν».

Ο κ. Σαμαράς, τέλος, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ««η αλλαγή θα γίνει αυτές τις τελευταίες τρεις μέρες. Γιατί ο Έλληνας θέλει την Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευρωπαϊκό κόμμα.

Ο κόσμος θέλει τη σοβαρότητα. Δεν μπορείς να λες ότι θα επαναφέρεις το άσυλο».

Ο κόσμος θέλει συνεργασίες και μέσα και έξω.

Μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται να συνεργαστεί κανένας μαζί του.

Έξω κάναμε συνεργασίες με την Αίγυπτο, την Κύπρο, ψάχνουμε για πετρέλαιο, ανάπτυξη.

Αυτοί ενοχοποιούν την ανάπτυξη.

Σημασία έχει ποιο κόμμα θα βγει πρώτο.

Εγώ ως μελισσοκόμος, μάζεψα το μέλι σταγόνα σταγόνα και το έδωσα απλόχερα στον ελληνικό λαό. Δεν ξοδεύτηκα στα παχιά λόγια, ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network