Εθνικιστικό παραλήρημα από το Εθνικό Μέτωπο: Έβγαλε αφίσα με την Conchita

Εθνικιστικό παραλήρημα από το Εθνικό Μέτωπο: Έβγαλε αφίσα με την Conchita

Δείτε την προκλητική αφίσα του Εθνικού Μετώπου που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές (Pics)

Η Αυστριακή νικήτρια της Eurovision, Conchita Wurst, αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της αφίσας του ακροδεξιού κόμματος "Εθνικό Μέτωπο", που εμφανίζεται ως το αντίπαλο "δέος" της Χρυσής Αυγής, στις εκλογές της Κυριακής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το προκλητικό μήνυμα του εθνικιστικού κόμματος, είναι το "Tέρμα οι τρίχες. Ευρώπη Εθνικιστική".

Η επίμαχη αφίσα:

Εθνικιστικό παραλήρημα από το Εθνικό Μέτωπο: Έβγαλε αφίσα με την Conchita

Στο επίσημο site του κόμματος υπάρχει και η συγκεκριμένη ανακοίνωση:

"Εικόνες ντροπής αυτές της τελευταίας Eurovision, είναι δηλωτικές των προτύπων της παρακμής που θέλουν να επιβάλλουν στην κοινωνία της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης. Η επίθεση στην οικογένεια και σε όλες τις παραδοσιακές αξίες που οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε, έχει φτάσει στο τελικό στάδιο.

Όμως η απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν μια ερμαφρόδιτη ανθρωπότητα , θα είναι τε ποσοστά των εθνικιστικών και πατριωτικών κομμάτων στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Μια νέα Ευρώπη γεννιέται απέναντι σε αυτή των εμπόρων και των παρακμιακών, και θα είναι αυτή των εθνικιστών. Στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία και σε πολλές άλλες χώρες, τα εθνικιστικά κόμματα είναι δημοσκοπικά στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση.

Στην πατρίδα μας, ο συνομιλητής τους που είναι το Εθνικό Μέτωπο, σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών ξεπερνά το 1%. Μία πολύ ενθαρρυντική ένδειξη για την πρώτη συμμετοχή στα κοινά του σχηματισμού αυτού. Ο αγώνας του Εθνικού Μετώπου όμως δε σταματά στις 25 Μαΐου αλλά τότε ξεκινά ενάντια σε όσους θέλουν την εθνική, οικονομική αλλά και ηθική εξαθλίωση της Ελλάδας μας".

Ποιο είναι το Εθνικό Μέτωπο που διεκδικεί τους ψηφοφόρους της Χ.Α.:

Όπως δημοσιεύει το "Βήμα", το κόμμα ιδρύθηκε από μέλη που προέρχονται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από το Ελληνικό Μέτωπο, του οποίου πρόεδρος παλαιότερα ήταν ο κ. Μάκης Βορίδης. Συμμετέχουν επίσης στο κόμμα αυτό ενεργά στελέχη της πιο ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης της δεκαετίας του '80, του ΕΝΕΚ, με τον πρώην αρχηγό του κ. Πολύδωρο Δάκογλου. Ο Δάκογλου εμφανίζεται και σήμερα συχνά στις συγκεντρώσεις του Εθνικού Μετώπου. Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα (ΕΝΕΚ) είχε το 1982 προκαλέσει σοβαρά αιματηρά επεισόδια με τους ΟΝΝΕΔίτες στου Μακρυγιάννη.

Ο "αρχηγός" τους, όπως τον αποκαλούν, ή, επισήμως όπως τον ονομάζουν, ο "γενικός γραμματέας" του κόμματος κ. Μάνος Κώνστας δηλώνει ως επάγγελμα τις γραφικές τέχνες αλλά παράλληλα πλασάρεται και ως εκδότης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον κ. Βορίδη στην περίφημη φωτογραφία με το τσεκούρι. Τότε ο κ. Κώνστας, το 1986, ήταν στέλεχος της Νεολαίας ΕΠΕΝ και είχε συμμετάσχει και αυτός στα επεισόδια με τους αριστεριστές στη Νομική Σχολή. Ο υπεύθυνος του Οργανωτικού ονομάζεται Γ. Βεργιάνης, ο οποίος δηλώνει ότι εργάζεται στο μάρκετινγκ, και σημαντικό ρόλο στην οργάνωση παίζουν ακόμη ο πατρινός επιχειρηματίας Ν. Μπογονικολός, ο δικηγόρος κ. Ι. Σίμος, καθώς και ο πρώην αρχισυνδικαλιστής των σεκιουριτάδων κ. Φώτης Γιαβρούτας (παλαιό μέλος της Χρυσής Αυγής). Υποστηρικτής τους είναι και ο χουντικός κ. Κ. Πλεύρης.

SHARE: