Γιάννης Αμανατίδης: Ενότητα του ποντιακού κινήματος η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα

Εν οψη του αυριανου φορουμ στο Ζάππειο Μέγαρο, με θεμα πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilizations Forum).ο ΥΦΥΠΕΞ Γιαννης Αμανατιδης και η Υπουργος Πολιτισμου Λυδια Κονιορδδου εδωσαν συνεντυεξη σημερα στο Ζαππειο στους διαπιστευμενους ανταποκριτες
Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών -εμπνευστής του οποίου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς- συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού.Στη φωτο  ο ΥΦΥΠ. ΕΞ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΔΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Εν οψη του αυριανου φορουμ στο Ζάππειο Μέγαρο, με θεμα πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilizations Forum).ο ΥΦΥΠΕΞ Γιαννης Αμανατιδης και η Υπουργος Πολιτισμου Λυδια Κονιορδδου εδωσαν συνεντυεξη σημερα στο Ζαππειο στους διαπιστευμενους ανταποκριτες Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών -εμπνευστής του οποίου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς- συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού.Στη φωτο ο ΥΦΥΠ. ΕΞ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΔΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

"Το ποντιακό κίνημα είναι πιο ώριμο από πότε και ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να βρει άλλο αφήγημα" σημείωσε στην εκπομπή Σκληρό Ροκ και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο Γ. Αμανατίδης.

"Η απάντηση  στην τουρκική προκλητικότητα πρέπει να είναι η ενότητά του ποντιακού κινήματος και η διεθνοποίηση του ζητήματος", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τα ποντιακά σωματεία, μεταξύ αυτών και η λεπτομερής καταγραφή της Γενοκτονίας σε ειδικό κεφάλαιο στα νέα βιβλία του γυμνασίου και του λυκείου.

ADVERTISING

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε οτι τα ακραία στοιχεία που είχαν παρεισφρήσει στο ποντιακό κίνημα, σταδιακά αποβάλλονται. 

Το ποντιακό κίνημα είναι πιο ώριμο από πότε , δεν το χαρακτηρίζουν τα στοιχεία αυτά, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να βρει άλλο αφήγημα, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Foreign Policy: Η Τουρκία διψά για πόλεμο με την Κύπρο

Η Αθήνα ζητά από την Άγκυρα αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

SHARE:

24Media Network