Γιούνκερ σε Ευρωπαίους: Μην ψηφίσετε εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες

Γιούνκερ σε Ευρωπαίους: Μην ψηφίσετε εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες

Αναφορά Γιούνκερ στη Νέα Δημοκρατία για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Καλεί τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν υπεύθυνα

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και να μην ψηφίσουν εξτρεμιστικά κόμματα απηύθυνε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας, σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Η ψήφος σε εξτρεμιστικά κόμματα σημαίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων άδεια έδρανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup.

«Ψηφίστε, αλλά μην ψηφίσετε εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες, οι οποίοι δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ευρώπη.

Αν θέλουμε μια Ευρώπη που να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες της θα πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα εργαστούν σκληρά τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα», δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της ΕΕ να ψηφίσουν κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ΝΔ στην Ελλάδα, την CDU στη Γερμανία και το ÖVP στην Αυστρία.

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος του ΕΛΚ, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κρίση χώρισε την Ευρώπη σε Βορρά και Νότο, Ανατολή και Δύση και πρόσθεσε: «Θέλω να ενώσω ξανά την Ευρώπη. Γι' αυτό θέλω να γίνω Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ επισκέφθηκε σε διάστημα έξι εβδομάδων 35 ευρωπαϊκές πόλεις σε 18 διαφορετικές χώρες ενώ παραχώρησε 28 συνεντεύξεις Τύπου και 350 συνεντεύξεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: