Καμμένος: "Συνεργάζομαι κυβερνητικά μόνο για την καταγγελία του Μνημονίου"

ΑΘΗΝΑ-Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του κόμματος Ανεξάρτητοι Ελληνες Π. Καμμένου στο Ζάππειο.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος EUROKINISSI

Διαβάστε τι είπε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, παρά μόνο η καταγγελία του, και το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «εντός ή εκτός Μνημονίου», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος "είναι το ένα και το αυτό" αποκλείοντας κάθε συνεργασία μαζί τους, ενώ δεν απέκλεισε συνεργασία με άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά θέματα έχει κάνει βήματα πίσω, και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιμείνει ο κ. Τσίπρας "σε ακραίες απόψεις συνιστωσών όπως αυτές για τα εθνικά θέματα και την Θράκη".

Παράλληλα διαφώνησε κάθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της φορολόγησης των εφοπλιστών οι οποίοι όπως είπε εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα αλλάξουν σημαία και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Είπε ακόμη ότι θα συνεργαστεί στον σχηματισμό κυβέρνησης υπό δυο προαπαιτούμενα: Άμεση καταγγελία του Μνημονίου, και την άμεση κατάθεση και εφαρμογή της εθνικής αντιπρότασης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα εκτίμησε πως εάν υπάρξουν βουλευτές από άλλα κόμματα που θα συμφωνήσουν με αυτά τα προαπαιτούμενα, τότε θα συνεργαστεί και με αυτούς με στόχο να σχηματιστεί κυβέρνηση.

"Δεν υπάρχει δεύτερο σχέδιο εκτός ευρώ. Το ευρώ το πληρώσαμε δεν μας το χάρισαν", είπε ο κ. Καμμένος, και υποστήριξε ότι ακόμη και εάν κοπεί η χρηματοδότηση η χώρα μας έχει τα χρήματα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Εγγυήθηκε ότι η καταγγελία του Μνημονίου δεν βγάζει τη χώρα από το ευρώ, και εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως πυροκροτητής μέσα σε αυτή την κρίση, η οποία μετεξελίχθηκε σε ανθρωπιστική κρίση.

Είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν αντίγραφα δανειακών συμβάσεων και του έδωσε μόνο ανυπόγραφα σχέδιά τους, και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευθούν προεκλογικά εάν η συγκεκριμένα δανειακή σύμβαση θα υπογραφεί ή όχι μετεκλογικά.

Απέρριψε το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» λέγοντας ότι δεν υφίσταται και παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του διοικητή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

"Καλείται ο λαός να επιλέξει εάν θα είμαστε μέσα στο αγγλικό δίκαιο ή έξω" είπε ο κ. Καμμένος και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι πριν από ένα χρόνο έλεγε τα αντίθετα από αυτά που λέει σήμερα.

"Εκείνος που εκβιάστηκε και άλλαξε θέση ήταν ο κ. Σαμαράς και με τα ίδια μέσα σήμερα απειλεί το λαό", είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι "τα αδικήματα των σκανδάλων θα επανεξεταστούν από το 1974 μέχρι σήμερα και θα φυλακιστούν εκείνοι που έκλεψαν το λαό".

Επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προπουλώ, λέγοντας ότι αρνείται να παραδώσει την έκθεση της Black Rock, παρότι δεσμεύθηκε να το κάνει, και υποστήριξε ότι "αυτοί που απειλούν σήμερα τον ελληνικό λαό, είναι οι ίδιοι που απειλούσαν τον Τάσο Παπαδόπουλο στο σχέδιο Ανάν".

Παρουσίασε το κυβερνητικό του πρόγραμμα και τους δέκα πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται, και είπε ότι εάν ο λαός αποφασίσει να επιλέξει κόμματα αντιμνημονιακά, ο ίδιος θα συνεργαστεί με αυτά.

Τάχθηκε υπέρ της άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, λέγοντας ότι υπάρχουν ήδη περιοχές στις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες για πετρέλαιο, ενώ, επανερχόμενος στο θέμα της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, είπε ότι δεν υπάρχει καμία νομική διαδικασία εξόδου, και πως αυτό θα γίνει μόνο με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματός του, είπε ότι κάποιοι δεν άντεξαν, και πως θα προχωρήσει με κίνητρο των εθελοντισμό. "Πρακτικές Συμπιλίδη και Μητσοτάκη δεν έχουμε στο κόμμα μας", είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο "να βγουν από το ευρώ στο μέλλον, χώρες πανίσχυρες».

SHARE:

24Media Network