Μ. Γλέζος: "Γεννιούνται κοσμοϊστορικά γεγονότα στη χώρα. Θα πάω στην ευρωβουλή να μεταφέρω το καινούργιο πνεύμα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Γλέζος στο βήμα της Βουλής κατα την συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις», την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Γλέζος στο βήμα της Βουλής κατα την συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις», την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος για τον πολιτικό θρίαμβο στις ευρωεκλογές, στέλνοντας μήνυμα για "Αριστερά θεμέλια και στην Ευρώπη"

Ο πολιτικός θρίαμβος του Μανώλη Γλέζου προκάλεσε αίσθηση στις ευρωεκλογές, με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς να συγκεντρώνει 400.000 και πλέον σταυρούς, τους περισσότερους με διαφορά όχι μόνο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές.

Λίγο μετά την εκλογή του, ο 92χρονος Μ. Γλέζος έκανε στην " Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το πρώτο του πολιτικό σχόλιο: "Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι ατομικό. Εκφράζει τη βούληση του του ελληνικού λαού να συμπράξει με το καινούργιο που οικοδομείται. Σε αυτές τις εκλογές βάλαμε τα θεμέλια, την οικοδόμηση θα την πραγματοποιήσουμε όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνείδηση του ελληνικού λαού, στην εξουσία.

Είμαι συγκινημένος διότι ακόμα και στο χώρο των συναισθημάτων συντελείται κάτι τρομερό: με παίρνουν αυτές τις μέρες στο τηλέφωνο αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και κλαίνε από χαρά. Γεγονότα κοσμοϊστορικά γεννιούνται στη χώρα μας. Είναι η εποχή που ο χρόνος διαστέλλεται, όσα θα χρειάζονταν χρόνια για να γίνουν μπορεί να συντελεσθούν μέσα σε λίγους μήνες, σε ημέρες. Είμαι αισιόδοξος για το καινούργιο που κυοφορείται στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αργήσει να γίνει η έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Με την όποια εμπειρία ζωής και συμμετοχής έχω 74 χρόνια στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σας λέω ότι κοσμοϊστορικά γεγονότα γεννιούνται στη χώρα μας. Υπ' αυτήν, λοιπόν, την έννοια θα πάω στη Δύση, στην ευρωβουλή, να μεταφέρω το καινούργιο πνεύμα, που λέει ότι αν έχω επιλέξει ότι δεν θέλω να αποφασίζει άλλος για μένα, αυτό είναι η μισή διαδρομή, που για να ολοκληρωθεί πρέπει να συμμετέχω στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Δυστυχώς, πανίσχυροι σχηματισμοί της Αριστεράς στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, σε όλη την Ευρώπη, είτε το αγνοούν είτε όχι, δεν το εκφράζουν πολιτικά. Εμείς, εδώ, τώρα, στην Ελλάδα αυτό εκφράζουμε. Είναι αυτό το καινούργιο που συντελείται στη χώρα μας και έχουμε αναλάβει να αναδείξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωνιζόμαστε εναντίον της κυβέρνησης, της τρόικας, του παγκόσμιου συστήματος καταπίεσης, για να φέρουμε το λαό στην εξουσία, αυτό είναι το καινούργιο που θα μεταφέρουμε στην Ευρώπη και δεν είναι προσωπικό, είναι συλλογικό., είναι η καινούργια αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι θα μεταφέρω στην Ευρώπη την αξίωση της πατρίδας μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Είμαι αισιόδοξος: είμαστε στα συναυγά (σ. λίγο πριν χαράξει). Είναι συγκεντρωμένο όλο το φως, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να ξημερώσει".

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

SHARE:

24Media Network