Μάρδας: Για να προχωρήσει η οικονομία, χρειάζεται κάποια σοκ

Μάρδας: Για να προχωρήσει η οικονομία, χρειάζεται κάποια σοκ

Αναλυτικά τι δήλωση έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο της 80ης ΔΕΘ

“Η οικονομία για να περπατήσει χρειάζεται κάποια σοκ. Χρειάζεται να γίνουν τα αυτονόητα και να φύγουν κάποια φοβικά σύνδρομα” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης,Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο της 80ης ΔΕΘ.

“Το γεγονός ότι τα αυτονόητα δεν έγιναν στον χρόνο που έπρεπε και υπήρχαν κάποια φοβικά σύνδρομα στους κυβερνώντες παλαιότερα, αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος, ο οποίος μπορεί να μην τα αμφισβητήσει. Το ζητούμενο είναι, μέσω της απαλλαγής αυτών των συνδρόμων που μας διέκριναν, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την ανατροπή στην οικονομία” υπογράμμισε και δήλωσε βέβαιος ότι αυτό “μπορεί να γίνει”.

“Υπάρχουν δεδομένα, τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να απαλύνουμε τα βάρη της συμφωνίας που αντιμετωπίζουμε τώρα και σε γενικές γραμμές να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία, που είναι πάρα πολλές” υπογράμμισε.

Για την επετειακή 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αφού σημείωσε πως πρόκειται για μία “επέτειο της αγοράς”, υπογράμμισε την ανάγκη η Έκθεση να πάρει την εμβέλεια που είχε, όταν πρωτοέγινε.

“Το ειδικός της βάρος ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι τώρα γιατί οι χώροι είναι εδώ περιορισμένοι και ίσως χρειάζεται να επανεξεταστούν οι δύο λύσεις που είχαν βρεθεί, είτε στα ανατολικά είτε στα δυτικά, έτσι ώστε να έχουμε μια Έκθεση, η οποία να έχει την εμβέλεια των ομοίων εκθέσεων του εξωτερικού” σημείωσε και πρόσθεσε: “Χωρίς ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δεν γίνεται. Μία έκθεση συμπορεύεται και βέβαια, φέτος, παρά το γεγονός ότι περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, η Έκθεση έχει κρατήσει ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τα δεδομένα τα περσινά- ίσως είναι και μια έκφραση θετικής προσδοκίας”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα