Μητσοτάκης: Μόνο σε μία περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο

Διαβάζεται σε 4'
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά Eurokinissi

“Οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ” υποστήριξε ο πρωθυπουργός μετά τα πρώτα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών. Το καυστικό σχόλιο για ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό μήνυμα της κάλπης των περιφερειακών εκλογών θέλησε να ερμηνεύσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας και ένα καυστικό σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ” υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι είχε προσδώσει πολιτικό στίγμα στις περιφερειακές εκλογές. Σημείωσε ότι επτά από τις 13 περιφέρειες κρίθηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο υπέρ της ΝΔ. Και στάθηκε ιδιαίτερα στην επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική με ποσοστό που ξεπερνά το 46%, καθώς και στη νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με πάνω από 60%.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του συνδυασμού του κ. Χαρδαλιά, που τον υποδέχθηκε με ένα θερμό εναγκαλισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του επισήμανε όμως και τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν οι περιφερειάρχες, που είχαν το γαλάζιο χρίσμα, στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, σημειώνοντας ότι είναι πολύ υψηλότερα των κομματικών ποσοστών της ΝΔ στις εν λόγω περιφέρειες.

“Να επισημάνω και ότι φαίνεται πως μόνο σε μία περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στο δεύτερο γύρο και αυτό πιστεύω ότι οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα” δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι από τις περιφέρειες που θα κριθούν στο δεύτερο γύρο, μόνο στη Θεσσαλία ο υποψήφιος της ΝΔ βρισκεται αντιμέτωπος με υποψήφιο που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ ενώ στις υπόλοιπες η μάχη θα δοθεί με γαλάζιους αντάρτες.

Ειδικότερα στη Θεσσαλία έχει περάσει στο δεύτερο γύρο ο νυν περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, (τη στήριξη της στον οποίο δεν απέσυρε η ΝΔ μετά τις πλημμύρες) και ο υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι: “Το γαλάζιο του χάρτη αυτών των εκλογών πρέπει να είναι ένα γαλάζιο δημιουργίας και μάχης με την καθημερινότητα”. Υπενθύμισε ότι απομένει και η μάχη του δεύτερου γύρου σε όσες περιφέρειες δεν κρίθηκαν απόψε. Και τόνισε:

“Ανεξαρτήτως της πολιτικής διάστασης που έδωσε η ΝΔ στις εκλογές, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με κάθε περιφερειάρχη και κάθε δήμαρχο. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Έχουμε προικίσει την αυτοδιοίκηση με σημαντικούς πόρους. Οι πολίτες ζητούν ταυτόχρονα λογοδοσια και διαφάνεια για αυτό και αποδίδω μεγάλη σημασία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που βάζει δείκτες αξιολόγησης στην καθημερινότητα”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε πάντως να υποβαθμίσει το ζήτημα των γαλάζιων ανταρτών που περνούν στο δεύτερο γύρο σε Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.

Στη Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά μάλιστα οι αντάρτες Γιώργος Αμανατίδης και Γιάννης Τρεπεκλής πέρασαν μπροστά από τους επίσημους υποψήφιους Γιώργο Κασαπίδη και Ρόδη Κράτσα.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο επίσημος υποψήφιος, Αλκιβιάδης Στεφανής, προηγείται του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Αλλά με δεδομένο ότι ο κ. Μουντζούρης, που είχε εκλεγεί ως αντάρτης το 2019 είχε έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον κ.Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό την περασμένη τετραετία, η ΝΔ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη μάχη.

Σημειωτέον τέλος ότι στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη πηγαίνουν στο δεύτερο γύρο ο νυν περιφερειάρχης και επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Χρήστος Μέτιος με τον αντάρτη Χριστόδουλο Τοψίδη.

Αφήστε να δούμε τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών πως θα διαμορφωθεί. Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε στις εκλογές υποψήφιους που προέρχονται από τη ΝΔ χωρίς επίσημη στήριξη. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γιατί κατάφεραν μόνο σε μία περιφέρεια να έχουν υποψήφιο στο δεύτερο γύρο”, είπε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τους γαλάζιους αντάρτες. Θεωρώντας προφανώς ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης που επανεκλέγεται με σχεδόν 80% στην Κρήτη αν και πασοκικής καταγωγής μπορεί να χρεωθεί στη ΝΔ εφόσον τον στήριξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα