Μητσοτάκης: Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ

Διαβάζεται σε 2'
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός μετά το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών, στον οποίο η ΝΔ υπέστη συμβολικές ηχηρές ήττες, ιδίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, έμεινε στον… πρώτο γύρο.

“Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση του μετά το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

“Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων βγήκαν την πρώτη Κυριακή”, έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι σαφές ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση δυνάμεων έναντι της ΝΔ. Επικαλέστηκε ότι οι υποψήφιοι που είχαν το γαλάζιο χρίσμα πήγαν από το 41% συνολικά στον πρώτο γύρο, στο 51% στο δεύτερο γύρο. Ενώ σημείωσε την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή στην κάλπη.

“Ως προς τα πολιτικά μηνύματα η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται για να αλλάξει την καθημερινότητα πολιτών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

“Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, βγάζοντας συμπεράσματα που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν τρεις μήνες”, πρόσθεσε, αν και η ΝΔ ήταν που είχε πρώτη αποδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο ηχηρό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Αθηναίων, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε από το Χάρη Δούκα.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους. Διαβεβαίωσε μαλιστα ότι “είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους, όπως είχα πει και την προηγούμενη Κυριακή” και τόνισε ότι προσβλέπει σε μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία.

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε εμμέσως και τις ανησυχίες που είχαν προκαλέσει οι “απειλές” του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους δημότες Χαλανδρίου και του Λευτέρη Αυγενάκη προς τους πολίτες της Θεσσαλίας, ότι εάν δεν έβγαιναν οι υποψήφιοι της αρεσκείας της κυβέρνησης (όπερ και εγένετο) θα έχαναν κονδύλια από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και θα καθυστερούσαν οι αποζημιώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα