Νάιτζελ Φάρατζ: Επόμενος στόχος οι βουλευτικές εκλογές

Νάιτζελ Φάρατζ: Επόμενος στόχος οι βουλευτικές εκλογές
AP

Στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2015 έθεσε ο Νάιτζελ Φάρατζ ύστερα από τη νίκη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματός του στις ευρωεκλογές

Ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε σήμερα ότι το ποσοστό που απέσπασε το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές--περίπου 29% και έρχεται πρώτο--θα βοηθήσει στη μετάβαση της χώρας σε μία νέα πολιτική εποχή και ότι στις εθνικές εκλογές τον επόμενο χρόνο θα έχει στόχο τις περιθωριακές εκλογικές περιφέρειες.

"Ο λαϊκός στρατός του UKIP μίλησε και έδωσε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχει εμφανιστεί στην πολιτική της χώρας τα τελευταία 100 χρόνια", δήλωσε ο Φάρατζ μετά την επανεκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο.

Μιλώντας από την πόλη-λιμάνι της Αγγλίας, το Σαουθάμπτον, ο Φάρατζ είπε: "Επιτέλους έγινε κατανοητό ότι ως μέλη αυτής της (Ευρωπαϊκής) Ένωσης δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε την ίδια μας τη χώρα και κυρίως δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας", είπε μεταξύ άλλων ο Φάρατζ.

"Και σας υπόσχομαι ένα πράγμα: δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη. Μπορούμε να διαμορφώσουμε ισορροπία δυνάμεων με λιγότερες έδρες από αυτές που πήραν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες την τελευταία φορά", είπε ο Φάρατζ στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Κάμερον θα διορίσει επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο έναν μετριοπαθή ευρωσκεπτικιστή

SHARE:

24Media Network