ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την ψήφο των ταξιτζήδων: Αυγενάκης κατά Λυμπερόπουλου

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την ψήφο των ταξιτζήδων: Αυγενάκης κατά Λυμπερόπουλου
Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος Eurokinissi

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι βρέθηκε στην αγκαλιά του Τσίπρα χθες και κάλεσε τους επαγγελματίες οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί να ψηφίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την ψήφο των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί ανταγωνίζονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο για την παρουσία του στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης.

“Ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος που αλλάζει κόμματα μέρα παρά μέρα, βρέθηκε χθες, κατά κυριολεξία, στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και όχι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί;” δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Κατηγόρησε τον κ. Λυμπερόπουλο ότι “κατά σύστημα διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ, όπως ακριβώς κάνει και ο κ. Τσίπρας” και πρόσθεσε: “Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινητιστών ταξί δεν εκφράζονται ούτε στο ελάχιστο από τον ίδιο. Είναι σκληρά εργαζόμενοι και γνωρίζουν καλά ότι μόνο να κερδίσουν έχουν από τις νέες τεχνολογίες. Σε αυτό άλλωστε πιστεύει και η ΝΔ, στην ενθάρρυνση δηλαδή των νέων τεχνολογιών αλλά μόνο για αδειοδοτημένα οχήματα και όχι για οποιαδήποτε εταιρεία λειτουργεί με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.”

Και ο κ. Αυγενάκης κατέληξε: “Με τους εναγκαλισμούς Τσίπρα-Λυμπερόπουλου χθες στο Αιγάλεω, όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί ξέρουν πια ποιος πραγματικά εξυπηρετεί διαχρονικά τα συμφέροντά και ποιος θέλει να τους κρατήσει σε μια άλλη εποχή απλά και μόνον για να εξυπηρετήσει προσωπικές επιδιώξεις».

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το γεγονός ότι όχι μόνο βρέθηκε στην ομιλία Τσίπρα στο Αιγάλεω ο κ.Λυμπερόπουλος και εναγκαλίστηκε με τον πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε εκείνον ως ένα στέλεχος προερχόμενο από την κεντροδεξιά ως ένα δείγμα διεύρυνσης. Ο καυγάς βεβαίως αφορά όχι μόνο την ψήφο των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί, αλλά εδράζεται και στην πεποίθηση ότι τα ταξί αποτελούν ισχυρά… άτυπα προεκλογικά κέντρα.

Ο κ. Λυμπερόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών συνδικαλιστικό στέλεχος της ΝΔ και μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς έβγαινε στα μπαλκόνια με τον “αγαπητό Θύμιο” κόντρα στην απόπειρα ανοίγματος του επαγγέλματος επί υπουργίας Ραγκούση. Είχε διαγραφεί ωστόσο από τη ΝΔ και τον κ.Σαμαρά το 2011 για δηλώσεις του κατά του τότε διοικητή του ΙΚΑ επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Οι σχέσεις Λυμπερόπουλου- ΝΔ έχουν διαρραγεί εδώ και καιρό, με αφορμή την Uber και δηλώσεις γαλάζιων στελεχών υπέρ της. Το Φεβρουάριο του 2017 είχε συμβεί το πρωτοφανές να πραγματοποιείται διαδήλωση στα γραφεία κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μέλη του ΣΑΤΑ είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για δηλώσεις του τότε αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών και υπέρ της Uber.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ είχε κατηγορηθεί στη συνέχεια από τους γαλάζιους πως είχε συνεργαστεί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για να μπει φρένο και στη λειτουργία της Taxibeat και να μην ανοίξει το επάγγελμα. O κ. Λυμπερόπουλος από την πλευρά του είχε εξαπολύσει επιθέσεις στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη για σχέσεις με την Taxibeat και την Uber.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα