Πού αποδίδει το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές κάλπες το ΚΙΝΑΛ

Πού αποδίδει το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές κάλπες το ΚΙΝΑΛ
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Όλη η 38σέλιδη Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής υπό την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Πού έχασε, πού κέρδισε σε περιφέρειες, ηλικίες, φύλο, κοινωνική κατάσταση το Κίνημα Αλλαγής. Τι αναφέρει για τις επιπτώσεις που υπήρχαν από την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου, γιατί επιμένει πως “το παιχνίδι στην κεντροαριστερά δεν έχει κριθεί”.

Περίπου 50.000 ψηφοφόροι Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και άλλοι 40.000 τη ΝΔ, ενώ ακόμα 17.000 προτίμησαν άλλα κόμματα ή έκαναν την επιλογή της αποχής ή του άκυρου-λευκού.

Το Κίνημα Αλλαγής, επίσης, κατέκτησε την 3η θέση σε 47 από τις 49 εκλογικές περιφέρειες, σε 15 εκλογικές περιφέρειες κατέγραψε διψήφιο ποσοστό, σε ακόμη 9 περιφέρειες κατέγραψε ποσοστό άνω του 9%, ενώ κατέγραψε 5,6% στις 10 εκλογικές περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης και 9,7% σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στην -ενδιάμεση- Έκθεση της Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, υπό την ευθύνη της Εύης Χριστοφιλοπούλου, Έκθεση 38 σελίδων που θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Παρασκευής στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεδριάζουν επί διήμερο σε κεντρικό ξενοδοχείο.

“Το παιχνίδι στην κεντροαριστερά δεν έχει κριθεί” είναι η εκτίμηση της Επιτροπής, ενώ ως προς τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης Βενιζέλου σημειώνεται χαρακτηριστικά: “Ως προς την κατεύθυνση και την ένταση της επιρροής στο εκλογικό αποτέλεσμα, στην Επιτροπή υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις. Με βάση, όμως, και τα αριθμητικά στοιχεία η Επιτροπή κατέληξε ότι η εξέλιξη αυτή δεν ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος”

https://www.news247.gr/download/8077//078000/porisma.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα