Οι Έλληνες ψηφίζουν: Αντιμνημονιακές κάλπες στη Βοιωτία

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Αντιμνημονιακές κάλπες στη Βοιωτία

Επόμενες στάσεις του οδοιπορικού του NEWS 247 "Οι Έλληνες ψηφίζουν" η Θήβα και η Λιβαδειά. "Ευκαιρία να παρέμβουν δυναμικά στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού" θεωρούν τις φετινές εκλογές απλοί πολίτες

Το μήνυμα της κάλπης το 2009 ήταν ξεκάθαρο. Πάνω από 39.000 κάτοικοι στο νομό Βοιωτίας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 47,35%, αφήνοντας το κόμμα της ΝΔ σε δεύτερη θέση, με διαφορά 13.000 ψήφων (31,08%).

Αντίθετο ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2007. Αν και με οριακή διαφορά, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής απέσπασε ψήφο εμπιστοσύνης από τους κάτοικους του νομού σε ποσοστό 40,98%, αποκτώντας το πολιτικό προβάδισμα.

Στις εκλογές του 2012, η πολιτική κατάσταση του νομού φαίνεται να αλλάζει. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πρόθεση ψήφου των πολιτών καταδεικνύει τη σαφή διάθεση τιμωρίας προς τα δύο μεγάλα κόμματα.

Το NEWS 247 , σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό σάιτ στην κεντρική Ελλάδα lamiastar.gr επισκέφτηκε τη Θήβα και τη Λιβαδειά, σε μία προσπάθεια να αφουγκραστεί τον προεκλογικό παλμό, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Με το συναίσθημα της οργής για τις δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δημοτικός υπάλληλος από τη Λιβαδειά δηλώνει στην κάμερα του lamiastar.gr : “Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ από το 1974. Το κόμμα όμως αυτό δεν θα ξαναδεί την ψήφο μου ποτέ. Μας έκλεψαν μέχρι και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη μας”.

Στη Βοιωτία που τις τελευταίες μέρες συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω σφοδρών αντιπαραθέσεων Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών – κυρίως στην περιοχή των Καλαβρύτων – ο κόσμος στα καφενεία, στα μαγαζιά και τους εμπορικούς δρόμους επιμένει ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να οδεύουν προς το χειρότερο.

Άλλοι δηλώνουν ότι δεν θα προσέλθουν φέτος στις κάλπες και άλλοι ότι θα επιλέξουν το δρόμο του λευκού ή άκυρου ψηφοδελτίου.

Ωστόσο, πολλοί από τους κατοίκους στους δύο μεγαλύτερους δήμους, υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. “Είναι η μόνη ευκαιρία να παρέμβουμε”.

“Αν ο ελληνικός λαός θέλει, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα”, πιστεύει άλλωστε ο κ. Λουκάς από τη Λιβαδειά.

Στη γενικότερη ανασφάλεια που τα δύο Μνημόνια επέβαλλαν στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα ψηφοφόρου, η κυρία ‘Αννη, καθηγήτρια Γαλλικών στη Λιβαδειά συνιστά την προσεκτική μελέτη των κυβερνητικών έργων που υπόσχονται όλοι οι πολιτικοί συνδυασμοί. “Ας  ψηφίσουμε ώριμα. Ο θυμός φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα”, υπογραμμίζει.

* Ευχαριστούμε θερμά το ειδησεογραφικό πόρταλ lamiastar. gr , τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Κεντρικής Ελλάδας Star Γιώργο Σιμόπουλο για τον συντονισμό του οδοιπορικού σε πέντε νομούς και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Μουτσανά, Μαρία Τσατζαλή, Πένυ Τσακίρη, Θανάση Μερτζάνη, Αργύρη Μπλόντζο και Ιωάννα Καραγιάννη για τo ρεπορτάζ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα