Οικολόγοι Πράσινοι: Οι αυτοδυναμίες τελείωσαν

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΝΤΥΕΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Η διακαναλική συνέντευξη των Οικολόγων Πράσινων EUROKINISSI

Διαβάστε τι ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησαν σήμερα, έξω από τη χωματερή στη Φυλή

"Είναι τρομοκρατία να λέγεται ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουμε από το ευρώ", τόνισε η Ιωάννα Κοντούλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης των οικολόγων πράσινων που δόθηκε με φόντο το ΧΥΤΑ στη Φυλή.

"Με τους κακούς διαπραγματευτές δεν μας συνδέουν πολλά. Αυτοί που είπαν το ναι σε όλα μπορούν να είναι αξιόπιστοι ακόμη και για την ΕΕ", είπε η κ. Κοντούλη, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας.

Επισήμανε επίσης, ότι οι αυτοδυναμίες τελείωσαν και ότι ο τόπος δεν πρέπει να πισωγυρίσει, αλλά να βρει τρόπους μέσα από ένα άλλο μοντέλο πολιτικής "χωρίς να μπούμε σε δικομματισμούς και διλήμματα αριστερά-δεξιά". Υποστήριξε ακόμη ότι οι Οικολόγοι έχουν "και ρόλο και λόγο μέσα στη Βουλή" και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν με ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν να υπάρξουν συμμαχίες έτσι ώστε η επόμενη μέρα να έχει προοπτικές και ελπίδες.

"Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε κάποιες ελλείψεις που μας ανησυχούν. Πιστεύουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε μπορούμε να "καβαλήσουμε" τις ίδιες χίμαιρες. Αυτό είναι ένα σενάριο πισωγυρίσματος. Το αδιέξοδο θα τους αναγκάσει να επαναδιαπραγματευτούν μετά. Σε αυτούς που προσδοκούν μία αλλαγή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσαν αυτό το σχήμα να έχει συνεταίρο το κόμμα του Καμμένου;" διερωτήθηκε επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πάντα ιδεολογικά και πολιτικά όρια.

Για εμπόριο φόβου και εμπόριο ελπίδας έκανε λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος. "Δεν ισχύει το δεν φοβόμαστε πια, αυτό που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς από τις τηλεοράσεις", ανέφερε, προσθέτοντας ότι "πρέπει να φοβόμαστε τα πάντα καθώς ο δρόμος για την διέξοδο ανάμεσα στις συμπληγάδες είναι μονοπάτι που το χαράσσουμε τώρα". Στο ΣΥΡΙΖΑ "βλέπουμε κλειστά χαρτιά, η ψήφος στους Οικολόγους μπορεί να κάνει τη διαφορά", συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμη ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές, επισημαίνοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα κριθεί στην ΕΕ. "Εκεί μπορούμε να είμαστε καταλύτης γιατί οι Πράσινοι είναι η καλύτερη αντιπολίτευση απέναντι στην κ. Μέρκελ", σημείωσε.

Αναφορικά με τη ΝΔ, που "κηρύσσει επιστροφή στη δεκαετία '50", παρατήρησε ότι το κόμμα αυτό "προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία, εμπορεύεται τον φόβο, μιλάει για αναγέννηση, δηλαδή, ουσιαστικά να συνυπάρξουν τα χειρότερα του μνημονίου με τα χειρότερα της προ μνημονίου εποχής".

SHARE:

24Media Network