Προβληματισμός από τα μυστικά γκάλοπ. Χαμηλές συσπειρώσεις ψηφοφόρων σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Στο κυνήγι των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Διαβάστε προς τα πού "αιμορραγούν" τα δύο κόμματα σύμφωνα με μυστικά γκάλοπ

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα απομένουν για τις εκλογές της 6ης Μαΐου και στα επιτελεία των κομμάτων έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μυστικά γκάλοπ δείχνουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με συντονισμένο τρόπο να εξουδετερώσει τις φυγόκεντρες τάσεις, με τον πρόεδρο του κόμματος, Ευ. Βενιζέλο, να παραχωρεί την Τετάρτη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια "ανατροπών" με στόχο την άνοδο του ποσοστού συσπείρωσης ανά περιοχή, αλλά και πανελλαδικά.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο "πονοκέφαλος" στην Ιπποκράτους είναι έντονος και αφορά τις μαζικές διαρροές από τη "δεξαμενή" των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά, αφού οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους συνεργάτες του, δείχνουν χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Αντίθετα, οι διαρροές κυρίως προς τα κόμματα της δεξιάς - ακροδεξιάς συνεχίζονται με σχετικά αμείωτη ένταση, γεγονός που καθηλώνει και το συνολικό ποσοστό του κόμματος στην επικράτεια.

Η αυτοδυναμία παραμένει άπιαστος στόχος, αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, τίθεται εν αμφιβόλω και η προσδοκία που έχει εκφράσει σε δεύτερο χρόνο ο κ. Σαμαράς για εκλογική πρωτιά, με μία "καθαρή" διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι βασικότεροι αντίπαλοι της ΝΔ είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μπορεί να μην ανεβαίνουν δημοσκοπικά αλλά δεν δείχνουν κάμψη, ενώ "αιμορραγία" ψηφοφόρων παρατηρείται και προς τη Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και προς τον ΛΑΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-Δυναμική άνοδος της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network