Σαμαράς: ''Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε''

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και την κατάθεση της διερευνητικής εντολής

Ο Αντωνης Σαμαράς κατέθεσε τη διερευνητική εντολή που του είχε δοθεί ως πρώτο κόμμα, εφόσον οι διαδοχικές επαφές  με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν οδήγησαν σε συμφωνία και σχηματισμό κυβέρνησης.

''Στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη για αυτό και προσπάθησε να να σχηματίσει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία θα διατηρούσε τη χώρα στο ευρώ και θα επαναδιαπραγματευόταν το μνημόνιο, κάτι που κατέστη αδύνατο'', δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

''Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε'', είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

''Εμείς όπως είχαμε την υποχρέωση κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Είμαστε άλλωστε το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του Μνημονίου θα αποτύχει και τα αποτελέσματα της Κυριακής το επιβεβαίωσαν. Χαιρόμαστε που έστω και αργά κάποιοι κατάλαβαν την αξία της επαναδιαπραγμάτευσης'' είπε ο πρόεδρος της ΝΔ που ενημέρωσε ότι κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε την πρόταση του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως όρο την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να συμμετέχει.

SHARE:

24Media Network